The Last of Us Part 2’ye Oyunculardan Gelen Metacritic Darbesi!Naughty Dog’un merakla beklenen oyunu The Last of Us Part 2 sonunda çıktı. Fakat çıkar çıkmaz olumsuz Metacritic kullanıcı yorumları ile adeta bombardımana tutuldu. Metacritic kullanıcı puanı 3,3’e kadar düşerek kullanıcı skoru ile şaşkına uğrattı.
Çıkış Günü Kullanıcı Skoru İle Şaşırttı
İlk incelemelerin ve yorumların son derece iyi olduğu The Last of Part 2 kullanıcı skoru ile şaşırtmıştı. Hatta ilk kullanıcı incelemeleri tavan yapmıştı. Fakat ikinci gün işler değişmeye başladı. 13 bine yakın negatif incelemenin hemen hepsi senaryoya yönelikti. Bir kesim The Last of Part 2’nin senaryosunu beğenmediğini ve hikâyesini sıkıcı bulduğunu belirtti. Bu olumsuz yorumları yapanlar oyunun grafiklerini, oynanışı ve savaş sistemini harika bulsa da hikâyenin kötü ve sıkıcı olduğuna dair olumsuz incelemeler yaptı.
The Last of Part 2’nin Hikâyesi
Hikâyemiz, bir salgın sonucu mahvolan Amerika’da Ellie, Joel, Jackson ve Wyoming’in 5 yıl süren tehlikeli yolculuk sonrası kendilerine yeni bir hayat kurmaları üzerine. Hayatta kalan fakat çaresiz durumda olan insanların oluşturduğu tehditler bir taraftan, enfekte canlılar diğer taraftan kahramanlarımızı epey zorluyor. Fakat sonunda huzurlu yaşama kavuşuyorlar. Bu arada işlenen vahşi bir cinayet nedeni ile tekrar huzuru bozulan Ellie, adaletin yerini bulması ve intikamın alınması için inanılmaz bir maceraya atılıyor. Av ve avlanma konusunda son derece ustalaşan Ellie, yaşadıklarının ve yaptıklarının neden olduğu fiziksel ve psikolojik yıkımlarla da boğuşuyor. Amansız bir intikam arayışı ve bunun neden olduğu ahlaki çatışmalar çoğu yerde farklı seviyelere ulaşıyor.
İlk İncelemelerdeki Memnuniyet Neden Düştü?
İlk Metacritic incelemeleri iyi ve olumlu iken senaryoyu beğenmeyen bir kesim tarafından yapılan yorumlar çığ gibi büyüyerek olumsuz kullanıcı yorumları ile oyun adeta yerden yere vuruldu. Metacritic üzerinden şimdiye dek yapılan 13 bine yakın olumsuz kullanıcı yorumu ile kullanıcılardan sadece 3,4 puan alan The Last of Part 2, birçok mecrada yılın oyunu olarak seçilmesine rağmen Metacritic incelemelerinde resmen mezara gömüldü.
Satış rekorları kıran ve Play Station 4 tarihine geçtiği bildirilen The Last of Part 2, son dönemin en heyecanla piyasaya sürülmesi beklenen oyunlarından biri idi. Piyasaya en hızlı giriş yapan oyun olarak bir rekora imza attı. Suudi Arabistan ve Birleşik Arap Emirlikleri’nde satışı yasaklanan oyunun Ortadoğu’da hoş karşılanmayan içeriklere sahip olmasının yasağa neden olduğu tahmin ediliyor.
Adeta inceleme bombardımanına tutulan The Last of Part 2, ortalama 35 saat süren bir oyun olup olumsuz yorumların oyunu bile tamamlamayan bir kesim tarafından yapıldığı görülüyor. 19 Haziranda piyasaya sürülen oyunla ilgili yapılan olumsuz Metacritic incelemeleri ile adeta oyuncu hışmına uğrayan oyunun kullanıcı puanı sadece 3,4 olarak açıklanmıştı. Aslında birçok popüler oyunun başına gelen bu durum, piyasaya ilk çıkan oyunlara belli bir kesimin sıfır puan vermesi ile yaşanıyor. Yani bu durumun biraz insafsızca olduğu söylenebilir.
Oyuncuları İkiye Bölen The Last of Part 2
PlaY Station 4 çıkışı geçtiğimiz günlerde gerçekleşen The Last of Part 2 oyunu, eleştirmenlerden tam not alsa da oyuncuları ikiye bölmüş durumda. Ana hikayesi yaklaşık 30 saatten fazla süren oyunun inceleme puanlarına bakıldığında oyuncuların ikiye bölündüğünü görüyoruz. Oyuncular henüz oyunu oynamaya başlamadan sıfır veya 1 puan vererek aylar önce konusu sızdırılan oyun hakkında hükümlerini verdi. Oyunun konusunu beğenmediğini söyleyenler de sıfır puan vererek olumsuz puanlama yapmış oldu.
2020’nin en iyi oyunu olacağını söyleyenlerin çoğunlukta olduğu The Last of Part 2, Play Station sevenlerin hayran olduğu bir oyun olarak tarihe geçeceğe benziyor.