teknopolis.net
  • ANA SAYFA
  • Eğitim
    • Bilim
  • Donanım
  • İnternet
  • Sosyal Medya
  • Kripto Para
  • Teknoloji
    • Mobil
    • Oyun
    • Yazılım
    • Uygulama
    • Giyilebilir Teknoloji
    • Yapay Zeka
    • Akıllı telefon
  • Otomobil
  • Sektörel
  • Rehber
Sonuç yok
Tüm Sonucu Görüntüle
TeknoPolis.NET
Sonuç yok
Tüm Sonucu Görüntüle
Ana Sayfa Sağlık

Kalp Masajı ve Suni Solunum Nasıl Yapılır

Tarafından admin admin
20 Nisan 2023
Kategori: Sağlık
0
26
Paylaş
151
Görüntülenme
Facebook'da PaylaşTwitter'da Paylaş

Kalp masajı ve suni solunum, nefes almayan veya kalbi atmayı bırakan bir kişiyi canlandırmak için kullanılan iki kritik tıbbi prosedürdür. Daha fazla yaralanmayı ve hatta ölümü önlemek için bu prosedürlerin uygun şekilde yapılması zorunludur.

Kalp masajı yapmak için önce kişinin göğsünü bulmanız ve göğsün ortasındaki uzun, düz kemik olan sternumu tanımlamanız gerekir. Bir elinizin topuğunu sternumun üzerine koyun ve diğer elinizi üzerine yerleştirin. Göğsü yaklaşık iki inç derinliğe sıkıştırmak için iki elinizi kullanın ve sonra serbest bırakın. Bu kompresyonlara dakikada 100 ila 120 kez devam edin.

Yapay solunum yapmak için, kişinin başını hafifçe geriye doğru eğmeniz gerekecektir. Ağzınız kişinin burnunun ve ağzının üzerindeyken, bir nefes alın ve ardından iki kısa nefes verin. Bu işlemi her beş saniyede bir tekrarlamanız gerekecektir. Bu, hava yolunu açık tutmak ve akciğerlere oksijen sağlamak için yapılır.

Hem kalp masajının hem de yapay solunumun amacının, nefes almayan veya kalbi atmayı bırakan kişiyi canlandırmak olduğunu hatırlamak önemlidir. Sürecin 30 dakikadan fazla devam etmemesi gerektiğine dikkat etmek de önemlidir.

Herhangi bir kalp veya solunum sıkıntısının ilk belirtisinde tıbbi yardım almak önemlidir. Bu adımlar bir hayat kurtarmaya yardımcı olabilir, bu nedenle hazırlıklı olmak ve hem kalp masajı hem de suni teneffüs yapmayı bilmek önemlidir.

Kalp Masaj ve Sunu Solunum Önemi

Kalp masajı ve suni solunum işlemi önemli bir hayat kurtarıcı tekniktir. Birinin kalbi atmayı bıraktığında veya kişi nefes almadığında yapılır.

Kardiyak masaj, kanı kalbe pompalamak için göğüs boşluğunun sıkıştırılmasından oluşur. Bu, avuç içi kullanılarak veya mekanik bir cihaz yardımıyla manuel olarak yapılabilir. Kalp masajı yapabilmek için kişinin kolları yanlarda olacak şekilde sırt üstü düz bir şekilde yatırılması gerekmektedir. Bundan sonra, göğüs kemiğinin her iki tarafına sternumun alt ucunda iki parmak yerleştirilmeli ve sıkıca bastırılmalıdır. Basınç dakikada 100 -120 kompresyon oranında tekrarlanmalıdır.

Kalp masajı yaptıktan sonra suni teneffüse başlamak önemlidir. Bu, burnu sıkarak ve ağzı ağızla kapatarak ve bir mühür oluşturarak hastanın akciğerlerine hava üflemeyi içerir. Hava daha sonra dakikada 12 -15 nefes hızında akciğerlere girip çıkmalıdır. Bu süreç, hastanın bilinci yerine gelene kadar veya profesyonel tıbbi yardım gelene kadar devam ettirilmelidir.

Kalp masajı ve yapay solunumun acil durumlarda hayat kurtarmak için kullanılabileceğini ve yalnızca birey yanıt vermediğinde ve kalbi atmayı bıraktığında veya nefes almayı bıraktığında yapılması gerektiğini hatırlamak önemlidir.

Kalp masajı yapmak için iki el ve düz bir yüzeye ihtiyacınız olacak. Kişiyi başı hafifçe yukarıda olacak şekilde sırtüstü yatırın. Kişinin rahat bir pozisyonda yattığından emin olun. Bir elinizi göğüs kemiğinin alt yarısına, diğer elinizi de o elinizin üzerine koyun. Sıkıca bastırın ama çok sert olmamalıdır. Bunu ritmik, tutarlı bir hareketle yapın.

Kalp Masajı Süreci Adım Adım

Birisi nefes almayı bıraktıysa ve nabzı yoksa, kardiyopulmoner resüsitasyon (CPR) yapmak önemlidir. CPR yapmak hem kalp masajını hem de suni teneffüsü içerir.

  1. İlk olarak, kişiyi yatak veya zemin gibi sağlam bir yüzeye sırtüstü yatırın.
  2. Kendinizi, kişinin göğsünün yanında diz çökecek şekilde konumlandırın. Parmaklarınızı kenetleyin ve avucunuzun topuğunu kişinin göğüs kemiğine yerleştirin.
  3. Dirseklerinizi kilitleyin ve kişinin göğsüne yaslanın. Ellerinizle basınç uygulayın ve dakikada 100 -120 kompresyon oranında sıkıca ve sabit bir şekilde aşağı doğru bastırın.
  4. 30 kompresyondan sonra, kişinin çenesini kaldırarak ve başını geriye doğru eğerek hava yolunu açın.
  5. Düzenli bir nefes alın ve kişinin burnunu kapatın. Kişinin ağzını kendi ağzınızla örtün ve göğsünün yükseldiğini görene kadar akciğerlerine üfleyin.
  6. Ağzınızı çıkarın ve kişinin göğsünün düşmesine izin verin. Bu bir nefes.
  7. Aynı şekilde iki nefes daha verin.
  8. Tıbbi yardım gelene veya hasta tekrar normal nefes almaya başlayana kadar 30 kompresyon ve ardından iki nefesle CPR’ye devam edin.

CPR yapmak için uygun teknik hayat kurtarmak için gereklidir. CPR yaparken sakin ve odaklanmış kalmayı ve sabit bir kompresyon ve nefes ritmini sürdürmeyi hatırlamak önemlidir.

Etiket: hayat kurtarıcıKalp Masajınabızsternum
Paylaşım10Tweet7Gönder
Önceki yazı

Kinetik Tipografi Nedir?

Sonraki Gönderi

Toleranslandırma Nedir

admin admin

admin admin

İlişkiliGönderiler

Sağlık

Ertelemek daha mı iyi hissettirir?

Tarafından admin admin
19 Mayıs 2023
Sağlık

Bitkisel Tedavi Türleri Nelerdir?

Tarafından admin admin
20 Nisan 2023
Sağlık

Öz şefkat nedir?

Tarafından admin admin
20 Nisan 2023
Sağlık

Nlp Milton Modeli Nedir?

Tarafından admin admin
20 Nisan 2023
Sağlık

Vücutta Su ve Fonksiyonları

Tarafından admin admin
20 Nisan 2023
Sonraki Gönderi

Toleranslandırma Nedir

Bir cevap yazın Cevabı iptal et

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Plugin Install : Widget Tab Post needs JNews - View Counter to be installed
  • Trend
  • Yorumlar
  • En son

PSD Dosyası Nedir? .PSD Uzantılı Dosya Nasıl Açılır?

26 Nisan 2023

Netflix benzeri ücretsiz film izleme sitesi

8 Ekim 2019

En İyi Android Zil Sesi Uygulamaları 2020 [Ücretsiz]

12 Kasım 2019
Popmundo ile maceraya hazır mısın?

Popmundo ile maceraya hazır mısın?

3

Gerçek Bir Köpek Gibi Davranan Dört Bacaklı Robot: Astro

1

iPhone, AirDrop Özelliği Nasıl Daha Güvenli Hâle Gelir?

1

Pazarlama Psikolojisi

8 Haziran 2023

Dijital Portfolyo Nedir?

7 Haziran 2023

Aktivite Manipülasyonu Nedir?

6 Haziran 2023

İlginizi Çekebilir

Chrome’da Sekme Bilgisi Kutucuklarını Devre Dışı Bırakma

Tarafından Umut Bolat
12 Kasım 2019
0
İnternet

"Google Chrome'da Sekme Vurgulu Kartları Nasıl Devre Dışı Bırakılır?" Google Chrome sürüm 78'ten başlayarak, varsayılan olarak etkinleştirilen yeni özelliklerden biri...

Devamını oku

28 Süper Kütleli Kara Delik!

Tarafından Umut Bolat
18 Temmuz 2020
0
Johns Hopkins Üniversitesi’nde gökbilimci olan ve bu çalışmaya önderlik eden doktora öğrencisi Erini Lambrides, Chandra X-ışını Gözlemevi’nden yapılan bir açıklamada şöyle söylüyor: “Bu dev kara delikleri bulduğumuzu söylemek istiyoruz fakat aslında en başından beri oradalarmış.”
Sosyal Medya

28 Süper Kütleli Kara Delik! Kayıp  'koza' kara delik, X  ışınlı gökyüzü haritalar tarafından tekrar bakılmasıyla keşfedilip açıklığı kavuştu. Bu...

Devamını oku
TeknoPolis.NET

Copyright © 2021 Teknopolis

  • Hakkımızda
  • Gizlilik politikası
  • Künye
  • İletişim

Sonuç yok
Tüm Sonucu Görüntüle
  • Home

Copyright © 2021 Teknopolis