teknopolis.net
  • ANA SAYFA
  • Eğitim
    • Bilim
  • Donanım
  • İnternet
  • Sosyal Medya
  • Kripto Para
  • Teknoloji
    • Mobil
    • Oyun
    • Yazılım
    • Uygulama
    • Giyilebilir Teknoloji
    • Yapay Zeka
    • Akıllı telefon
  • Otomobil
  • Sektörel
  • Rehber
Sonuç yok
Tüm Sonucu Görüntüle
TeknoPolis.NET
Sonuç yok
Tüm Sonucu Görüntüle
Ana Sayfa Akıllı telefon

Fragment Nedir?

Tarafından Umut Bolat
10 Eylül 2021
Kategori: Akıllı telefon, Genel, Teknoloji, Yazılım
0
25
Paylaş
148
Görüntülenme
Facebook'da PaylaşTwitter'da Paylaş

Fragment nedir? fragmentler nerede ve nasıl kullanılır soruları günüz teknoloji dünyasında merak edilen konular arasında yer almaktadır. Fragment anroid programlamada sıkça kullanılmaktadır. Fragment, Activity’nın bir veya birden çok bölümünü temsil eder. Activity’yi kısaca açıklayacak olursak, uygulamaların ön planında görüneni ve de arka planında çalışan bir bölümüdür. Activity kendisine ait yaşam döngüsü bulundurmaktadır. Fragment, ara yüz tasarımı sunan sistem ile hali hazırda kullanılan sistem arasında etkileşim ve etkileşim kuran ve bu görevi üstlenen ve bu ara yüzlerin tasarımı ile ilgili kullanıcı ara yüzü (IU) oluşturmak ve birçok etkinlikte de farklı parçaları yeniden kullanmak için birden fazla parçayı Activity ile birleştirir. Birleştirilen parçalardan bir tanesini, girdi olayları ve etkinlik çalışırken ekleyip kaldırılabilecek modüler bir bölüm olarak da düşünülebilir. Activity üzerinde fragmentler ekleyip çıkarabilirken, başka fragmentler de değiştirilebilinmektedir. Fragmentler arasında veri alış-verişi de rahatlıkla gerçekleştirilmektedir. Ekran üzerinde iki farklı activity çalışmazken iki farklı fragment çalışabilir ancak fragment kendi başına çalışamazken ancak activity’e bağlı olarak çalışabilir ayrıca activity’in sahip olduğu yaşam döngüsünden fragment da etkilenmektedir.

Fragment Kullanımının Avantajları Nelerdir?

Fragment kullanımının avantajları çok olmakla birlikte önemli iki avantajı göz önündedir bu iki avantajdan birisi adapte okunabilirlik düzeyi iken bir diğer avantaj modülarite olarak belirtebiliriz. Modülarite ekran kullanımının cihazlara göre adapte olması diyebiliriz yani farklı ekran boyutuna sahip cihazlarda açılan ekran uygulamasının tasarımı uygulamanın açılması anında dinamik olarak gerçekleşmektedir. Bir diğer avantaj olarak gösterilen özellik adapte olabilirlik ise açılan her yeni sekme fragment olduğu için farklı farklı sekmeler açılsa dahi adapte oluyor ve görünümde herhangi bir değişikliğe izin vermiyor.

Fragment Nedir?

 

Fragment İle Activity Farkı Nedir?

Uygulamaların ön planlarında görüldüğü gibi arka planında da çalışmaya devam eden bölümüne activity denilmektedir. Activity bölümü layout dosyası ve bir program dili olan Java dilinde class’dan meydana gelmektedir. Kendi içerinde her activity bir yaşam döngüsüne sahiptir. Çalıştırılmaya başlanan her activity sonrası Java dilinde olan class’ına ait üç metod sırasıyla çalışmaktadır başlangıcı çalışmasıyla olan methodlar kapatıldığı zamanda üç farklı method çalışmasıyla tekrar kapanır.

Fragment da durumlar farklı olmamakla birlikte Activity layout ve de class dosyasından meydana gelmektedir. Fragmentlerin en büyük avantajı elbette ki daha hızlı çok sayıda işlemi yüksek performansta uygulamasıdır. Activity de durum daha farklıdır iki tane farklı activity aynı anda çalışamazken birden çok Fragment rahatlıkla aynı anda performans ve hızından ödün vermeden çalışmaktadır. Ancak fragment tek başına çalışamazken çalışmasında ona yardım edecek activity’e yardımına ihtiyaç duymaktadır. Fragment ile activity arasına olan bir ortak özellik ise, activity’de bulunan yaşam döngüsünün fragment’lerde bulunmasıdır.

Fragment Yaşam Döngüsü Nedir? Yaşam Döngüsü Metodları Ne İşe Yarar?

Fragmentlerin yaşam döngüsü uygulamalarda gezinirken yeni uygulama açarken kullanılmaktadır aynı activitylerde olduğu gibi fragmentlerde yaşam döngüsüne sahiptir. Kullanıcı uygulamada gezinti yaparken ya da uygulamadan çıkıp uygulamaya geri döndüğünde bu durumlar bir dizi geri aramayla activitye bildirilir sistem ise activityleri durduruyor, devam ettiriyor ya da oluşturuyor biten işlemleri ise yok ediyor böylelikle sistemde yeni olana adapte durumu ortaya çıkarken eski ve kapanmış olan bitirilerek yaşam döngüsü sağlanıyor. Yaşam döngüsü metotları ise, işlemden sonra geri çağırma yaparken, menüden öğe seçerken alınan öğelerden görünümle desteklemek, animasyonları ve kamerayı açmakta, uygulamayı kapatmadan önce geri çağırmakta ve bunun gibi birçok çağırma kapatma ve açma işlemine yarayıp bilgisayar, tablet ya da telefon gibi cihazlarda uygulamaların yaşam döngüsünü devam ettirir. Fragment metodu ise diğer arka plan çalışmalarına göre hızlı ve çoklu çalışabilmeleridir.

Paylaşım10Tweet6Gönder
Önceki yazı

CRI-O Nedir?

Sonraki Gönderi

Growth Hacking Nedir?

Umut Bolat

Umut Bolat

İlişkiliGönderiler

Teknoloji

Python ile neler yapılabilir?

Tarafından Umut Yaşar
28 Haziran 2022
Genel

Türkiye’nin 2022 Nüfusu ne kadar

Tarafından Umut Yaşar
27 Haziran 2022
Genel

At Yarışı Nasıl Oynanır

Tarafından Umut Yaşar
25 Haziran 2022
Teknoloji

İnstagram Gizli Hesap Görme

Tarafından Umut Yaşar
24 Haziran 2022
Akıllı telefon

Düşük Sistem Gereksinimli Oyunlar

Tarafından Umut Yaşar
22 Haziran 2022
Sonraki Gönderi
Growth Hacking Nedir?

Growth Hacking Nedir?

Bir cevap yazın Cevabı iptal et

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

  • Trend
  • Yorumlar
  • En son
PSD Uzantılı Dosya Nasıl Açılır

PSD Dosyası Nedir? .PSD Uzantılı Dosya Nasıl Açılır?

7 Ekim 2019

Netflix benzeri ücretsiz film izleme sitesi

8 Ekim 2019
Opera VPN İnceleme

Opera VPN İnceleme: Opera VPN Güvenli Mi?

13 Ekim 2019
Popmundo ile maceraya hazır mısın?

Popmundo ile maceraya hazır mısın?

3
Chrome ödeme yöntemleri için yenilik getiriliyor!

Chrome ödeme yöntemleri için yenilik getiriliyor!

1

Gerçek Bir Köpek Gibi Davranan Dört Bacaklı Robot: Astro

1

Twitter Video İndirme Nasıl Yapılır?

29 Haziran 2022

Python ile neler yapılabilir?

28 Haziran 2022

Türkiye’nin 2022 Nüfusu ne kadar

27 Haziran 2022

İlginizi Çekebilir

Apple benzer logolu şirketlere dava açtı!

Tarafından Umut Bolat
10 Ağustos 2020
0
Apple benzer logolu şirketlere dava açtı!
İnternet

Apple kendi logosuna benzediği ve bu durumun marka değerine zarar verdiğini öne sürerek küçük çaptaki şirketlere dava açtı! Apple benzer...

Devamını oku

Sigortası Olmayan Ev Hanımları Nasıl Emekli Olur?

Tarafından Umut Bolat
10 Haziran 2021
0
Sigortası Olmayan Ev Hanımları Nasıl Emekli Olur?
Güncel Haber

  Sigortası olmayan ev hanımlarına emekli olma yolları açıldı. Sigortası daha önce yapılmamış fakat emekli olmak isteyen ev hanımlarına torba yasasından...

Devamını oku
TeknoPolis.NET

Copyright © 2021 Teknopolis

  • Hakkımızda
  • Gizlilik politikası
  • Künye
  • İletişim

Sonuç yok
Tüm Sonucu Görüntüle
  • Home

Copyright © 2021 Teknopolis