İnternette iş yapıyorsunuz. Web siteniz ziyaretçilerden yüksek trafik alır. Çok güzel. Ancak, müşterilerin satın alması, iyi gelir, olası satışlar, satışlardan elde edilen kâr gibi kayda değer sonuçlar yoksa, kısacası ziyaretçilerin sitenize, web sitenize dönüşmesini sağlayamıyorsanız, bu ciddi bir sorundur. Bir girişimcilik örneği gösteriyorsunuz. Tebrikler. Web siteniz ziyaretçileri cezbeder, ancak müşteriler olmadan satış yapamazsınız.
Özellikle E-ticaret sitesi sahipleri çoğu zaman sorunun ne olduğunu ve nasıl düzeltileceğini bilememektedir. O zamandan beri, kısır bir çıkmaza saplandı. Bu makaleyi okuyorsanız, bu sorunla da karşılaşmış olmalısınız. O halde gelin web sitenizin dönüşüm oranı nasıl artırılır, nasıl potansiyel müşteri kazanılır ve nasıl daha fazla satış yapılır, bunun için neler yapılır birlikte inceleyelim;
Dönüşüm Oranını Artırmak İçin Öneriler
Yönlendirme sürecini basitleştirin
Web sitenize uyguladığınız yönlendirme sürecini, potansiyel müşterileri içgörülerle boğmadan basitleştirirseniz, ziyaretçileriniz web sitenizde hedeflenen puanı yakalayabilir. birkaç küçük adımda web sitesi. Ziyaretçi ilana (veya tanıtım yazısındaki linke) tıklayarak siteye gelir, ardından ürünleri inceler ve satın alma süreci başlar. Hepsi bu. Basit ve kolay bir sistem oluşturmalısınız.
Ziyaretçilerinizin ilgilenmediği sayfalara yönlendirirseniz, hem gereksiz maliyetlere maruz kalırsınız hem de muhtemelen kullanıcılarınızı ihtiyaç duymadıkları içerikle aceleye getirirsiniz. Sonuç olarak, saniyeler içinde ayrılacak başka bir potansiyel müşteriyi kaybedersiniz. Bununla birlikte, örneğin, makalelerinizden birini bile yayınlıyorsanız, potansiyel müşterilerin dikkatini müşterilerin ilgilendiği ürünlere çekmek için bir ürün grubu veya benzer bir uygulama kullanmalısınız. Potansiyel müşterileriniz ilgileniyor. en az makalenin ikinci paragrafında ve makalenin her iki paragrafında bir yapın.
İçeriğinizi infographics ile destekleyin
Web içeriğinde birden fazla görsel kullanın. Veya özellikle her bir alt başlıkta konuyu açıklayan bir infografik oluşturun. Araştırmalar, görsel görüntülerin, sık kullanılan metin çerçeveli içerikten çok daha güçlü bir etkiye sahip olduğunu açıkça göstermektedir. Bu gerçeğin farkında olan web sitesi kısa sürede popülerlik kazanmış ve bir marka haline gelmiştir.
Elbette, içeriğinize metin ekleyin, ancak daha fazla resim ve infografik olması sitenizi arama motorları için daha değerli hale getirecektir. Neden?. Çünkü ortalama bir internet kullanıcısı web sitenizde 1 dakika geçirirse bu süre 2 hatta 3-5 dakikaya kadar çıkabilmektedir.
Müşteri incelemelerini inceleyin
Web sitenizdeki ürün veya hizmet incelemeleri, ürün garantileri ve özellik açıklamaları, inceleme videoları veya infografikler mutlaka menüde, erişilebilir veya daha iyisi, her sayfada olmalıdır. Neden? Niye? Çünkü bu belgeler bir karar yardımcısı ve öncü aktivasyon mekanizması gibidir. Örneğin, web sitenize gelen bir ziyaretçi sizden bir ürün satın aldıysa ve bu ürün hakkında olumlu ve ilginç bir inceleme yaptıysa, bu incelemeyi okuyan potansiyel müşterileriniz büyük olasılıkla web sitenizden alakalı ürünler satın almak isteyecektir.
Bu kapsamda web sitenizde garanti ve ürün kapsam sertifikaları, detaylı ürün incelemeleri ve tüm ürün özellikleri detaylı olarak anlatıldığı takdirde, ek bilgi olarak Transact’i potansiyel müşterinizin zihninde net bir şekilde tamamlayacaktır. Kısacası bu kalite ve eksiksiz detaylar sayesinde potansiyel müşterileriniz ziyaretlerini bir satın alma ile sonlandıracaktır.
4) Harekete geçmek için bir mesaj oluşturun
Web sitenizi ziyaret eden potansiyel müşterilere bir mesaj gönderin ve yapmaları gereken eylemi düşünmek için biraz zaman ayırın. Bunu, ziyaretçi siteye girdiğinde 3-5 saniye içinde açılan çok belirgin bir pop-up ile yapın.
Örnek;
⇒ Sitemize üye olun kampanyalardan yararlanın
⇒ Bizden teklif almadan ayrılmayın!
⇒ Ücretsiz mesaj gönder E-kitap
⇒ Ürünü şimdi satın alın
gibi eğitici ifadeler hemen harekete geçmek için önemlidir. Çünkü genel olarak herhangi bir web sitesine göz atan kişiler kısa bir süre sonra ne yaptığını ve siteye neden geldiğini unutabilmektedir. Veya yapılacak işlemi erteleyerek siteden ayrılmak isteyebilir. Bu adımdan birkaç saniye önce, web sayfasında çok önemli olan bir açılır pencere açılır.
Müşterileri ayrıntılarda boğmayın
Web sitenize ürün açıklamaları yazıyorsunuz veya e-posta göndererek haber bültenleri oluşturuyorsunuz. Bir kere neredeyse bir destan gibi gördüğünüzde, 1500-2000 kelimelik bir içerik. Bu kadar uzun bir yazıyı kim okur? Belki her 10.000 kişiden biri. Ya da okuyamıyor bile. Çünkü bu bir hataydı. Uzun içeriklerle potansiyel müşterilerinizi ayrıntılara boğmayın. Çünkü kimse bu kadar uzun içerikleri okumuyor. Bu, iyi test edilmiş ve gözlemlenmiş bir olgudur.