Otomobil imalatının köklü ve en çok tercih edilen markalarından olan FAW – Volkswagen, Çin’de yeni bir teknoloji merkezi açma planlarını yürürlüğe soktu. Bu teknoloji merkezi, Çin için yeni bir ara yüz olmayacak.
Yeni bir teknoloji merkezi kurmanın planlarını yapan FAW – Volkswagen, Çin ile Almanya ortaklığında yer alarak, çalışmalarını bu yönde yürütmektedir. Bunun için geçtiğimiz günlerde bir açılış töreni gerçekleştirildi ve bu anlamda anlaşmanın yürürlüğe girdiği de ortaya çıktı.
FAW – Volkswagen’in Genel Müdürü olan Liu Yigong, açılış töreninde açıklama gerçekleştirerek, yeni Volkswagen teknoloji merkezinin, Changchun şehrinde kurulacağını sözlerine ekledi. Yerel değerlerin uygulanması ve bu şekilde çalışmaların yürütülmesi açısından önemli bir adım olduğunu vurgulayan Yigong, çalışmanın ülke açısından büyük getirilere sahne olacağını söyledi. Changchun kenti ve Çin’in tüm kuzeydoğusunun geliştirilmesi açısından, otomobil endüstrisindeki gelişmeler de göz önüne alındığında, bu çalışmaların belirlenen alanlara sağlayacağı faydalar açılış töreninde belirtildi.
Almanya ve Çin Ortaklığında Yeni Volkswagen Teknoloji Geliştirme Projesi

Yatırımın maliyeti dudak uçuklatsa da, getirileri göz önüne alınırsa, Çin açısından pek çok faydayı gündeme getirecek. Yerelleşme açısından bu projenin sağladığı faydalar el üstünde tutulmaya değer olarak gözlemleniyor. 1 milyar yuanlık bir maliyet ile oluşturulacak yeni teknoloji geliştirme merkezi, 69.9 bin metrekarelik bir alana yapılacak. Bu teknoloji geliştirme merkezinin kurulması akabinde, ortak payda da buluşturulan düşünce; “inovasyon gücü artacak” şeklinde yorumlanmaktadır. Çünkü Çin’in gelirlerinin artırılması ve bunda Volkswagen’in payının da artması göz önünde bulundurulduğunda, yeni kurulacak olan teknoloji geliştirme merkezi büyük bir etki yapacağa benziyor.
FAW – Volkswagen, pek çok ülkede yeni üretim tesisleri kurma yolunda ilerliyor. Aynı zamanda bunun için ön planda tutulan ülkelerden biri de Türkiye oldu. Manisa ilinde oluşturulması planlanan üretim merkezi ile Türkiye – Almanya arasındaki ilişkiler de hızlanmış olacak. Ancak yeni üretim tesislerinin kurulması gündeme gelse de, bu tür yatırımlar Çin’in 5 farklı şehrinde zaten yürürlüğe girmiş durumda. 1991 yılından itibaren faaliyetlerini sürdürmeye devam eden Volkswagen, Çin ile işbirliğini yeni projesi ile geliştirmeye devam ediyor. Bu şekilde sektör rekabetindeki payını üst seviyeye çıkarmış olacak.