teknopolis.net
  • ANA SAYFA
  • Eğitim
    • Bilim
  • Donanım
  • İnternet
  • Sosyal Medya
  • Kripto Para
  • Teknoloji
    • Mobil
    • Oyun
    • Yazılım
    • Uygulama
    • Giyilebilir Teknoloji
    • Yapay Zeka
    • Akıllı telefon
  • Otomobil
  • Sektörel
  • Rehber
Sonuç yok
Tüm Sonucu Görüntüle
TeknoPolis.NET
Sonuç yok
Tüm Sonucu Görüntüle
Ana Sayfa İnternet

Sandbox Nedir?

Tarafından Umut Bolat
14 Eylül 2021
Kategori: İnternet, Teknoloji, Yazılım
0
26
Paylaş
150
Görüntülenme
Facebook'da PaylaşTwitter'da Paylaş

Günümüzde bilgi teknolojileri altyapıları düzenli olarak tehlikeli ve olgun hacker saldırılarına maruz kalmaktadır. Artan saldırılarla, kullanılan saldırı yöntemlerinin teknolojik gelişmişliği artmaktadır. Emotet, WannaCry, Locky, DDOS saldırıları, şirketleri ve yetkilileri defalarca tehdit etmekte ve çoğu durumda önemli hasarlara neden olmaktadır. Bu yüzden kullanıcılar bir korumalı alan olan sanboxu kullanır. Sandbox korumalı alan olarak tarif edilir ve bir tür güvenli test ortamıdır. Bu, birçok programda potansiyel olarak güvenli olmayan eylemleri gerçekleştirmek için kullanılmakta. Yeni programlanmış yazılımlar bir sanal alanda da test edilebilir.

Program, bilgisayarda kendi ayrı alanını, sandbox’ı açar. Buraya hiçbir dosya giremez veya çıkamaz, yalnızca güvenli olmayan eylemler gerçekleştirilir. Bu, bilgisayarınızı güvenli tutmaya yarar. Ancak kötü amaçlı yazılım üreticileri kendi paylarına karşı önlemler geliştiriyorlar ve artık geleneksel korumalı alan ortamlarını tanıyabiliyorlar. Bu gibi durumlarda, kötü amaçlı yazılım, kötü amaçlı kodu yürütmesini durdurmaktadır. Buna sandbox kaçırma denir. Bu, başarılı bir analizi zorlaştırır, hatta imkansız hale getirir.

Bu durumlarda, içerik devre dışı bırakma ve yeniden yapılandırma, akıllı içerik filtreleri, URL yeniden yazma veya gecikmeli teslimat seçeneği gibi işlevlere sahip etkili spam filtrelerinin kullanılması çok önemlidir. Pek çok tehdidi ortadan kaldıran ve ilk etapta sandbox’a yüklenen dosya sayısını önemli ölçüde azaltan temel bir koruma düzeyi zaten vardır. Bu bağlamda sandbox gelişmiş bir tehdit önleme aracı diyebiliriz. Mail güvenliği ve güvenlik duvarı ile beraber çalışır. Mail sunucusundan gelen dosyalar ilk başta sanboxa gönderilir, burada güvenlik kontrolü yapılarak gerekli önlemler alınır.

Sandbox Nasıl Çalışır ?

 

Korumalı alan oluşturmanın amacı, yürütülen dosyayı kötü amaçlı yazılımlara karşı sistem ortamından izole etmek ve böylece onu olası zararlı etkilerden korumaktır. Bu, korumalı alanın sistem kaynaklarından ayrı olması, ancak ilgili tüm işlevleri sağlaması nedeniyle çalışır. E-posta güvenliği alanında, bir sanal alan açılır, ardından test edilecek bağlantılar ve ekleri simüle edilir. Dosyaların açılması daha sonra gözlemlenir ve değerlendirilir. Korumalı alan, öncelikle sıfır gün saldırılarına, hedefli saldırılara ve gelişmiş kalıcı tehditlere karşı savunmak için kullanılan e-posta güvenliği için başka bir koruma düzeyidir.

 

Sandbox Nedir?

 

Sandbox Güvenli Midir ?

 

Korumalı alan teknolojisinin kullanımı lehine birçok argüman vardır. Ancak geriye kalan tek soru, siber suçlar söz konusu olduğunda sanal alanların gerçekten ne kadar güvenli olduğudur. Genelde, bir sandbox kullanıcısı olarak, kendinizi yanlış bir güvenlik duygusu içinde hissetmemelisiniz. Ancak tıpkı modern güvenlik mekanizmaları gibi hacker saldırıları da gelişiyor. Akıllı siber saldırılar, klasik korumalı alan ortamlarını tanır ve kötü amaçlı kodun yüklenmeden önce zararsız görünmesini sağlayarak bunları kolayca atlatabilir. Bu nedenle uzmanlar, yalnızca silo benzeri bağımsız bir sistem kullanılmasını değil, aynı zamanda farklı seviyelerde birkaç sandbox teknolojisinin kullanılmasını önermektedir.

Sandbox Nerelerde Kullanılır ?

 

Korumalı alan için birçok kullanım ortamı vardır. Genel olarak, bu teknoloji ile izlenen hedefler iki alanda yer almaktadır. Yazılım testi ve siber güvenlik. Yazılım testi, yeni geliştirilen yazılımların test edilmesi söz konusu olduğunda, korumalı alanlar büyük bir rol oynamaktadır. Bilgisayar sistemlerinin sanallaştırılması, programcıların güvenli ve işlevsel bir uygulama geliştirmelerine ve farklı ortamlarda test etmelerine yardımcı olur.

Yani korumalı alan testi, geliştiricilere kodu ne zaman yeniden programlamaları gerektiğini gösteren bir araçtır. İkincisi ise siber güvenliktir. Tarayıcı güvenliği söz konusu olduğunda, korumalı alan araçları, etkili bir güvenlik duvarının yanı sıra popüler bir çözümdür. Kritik uygulamalar başlatıldığında işletim sistemini manipülasyondan korurlar. Hassas verilerle çalışan yetkililer ve şirketler, kendilerini gelişmiş kalıcı tehditlere  karşı koruma sağlarlar.

Paylaşım10Tweet7Gönder
Önceki yazı

Google Web Light Nedir?

Sonraki Gönderi

Deep Learning (Derin Öğrenme) Nedir?

Umut Bolat

Umut Bolat

İlişkiliGönderiler

Teknoloji

Kinetik Tipografi Nedir?

Tarafından admin admin
3 Şubat 2023
Yazılım

Matlab Nedir?

Tarafından admin admin
30 Ocak 2023
Teknoloji

Obje Odaklı Programlama Nedir?

Tarafından Umut Yaşar
14 Ocak 2023
Teknoloji

Zabbix 6 Monitoring Nedir?

Tarafından Umut Yaşar
13 Ocak 2023
Teknoloji

Veri Manipülasyonu Nedir?

Tarafından Umut Yaşar
10 Ocak 2023
Sonraki Gönderi
Deep Learning (Derin Öğrenme) Nedir?

Deep Learning (Derin Öğrenme) Nedir?

Bir cevap yazın Cevabı iptal et

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

  • Trend
  • Yorumlar
  • En son
PSD Uzantılı Dosya Nasıl Açılır

PSD Dosyası Nedir? .PSD Uzantılı Dosya Nasıl Açılır?

7 Ekim 2019

Netflix benzeri ücretsiz film izleme sitesi

8 Ekim 2019
Opera VPN İnceleme

Opera VPN İnceleme: Opera VPN Güvenli Mi?

13 Ekim 2019
Popmundo ile maceraya hazır mısın?

Popmundo ile maceraya hazır mısın?

3

Gerçek Bir Köpek Gibi Davranan Dört Bacaklı Robot: Astro

1
Chrome ödeme yöntemleri için yenilik getiriliyor!

Chrome ödeme yöntemleri için yenilik getiriliyor!

1

Değer Odaklı Satış

7 Şubat 2023

Toleranslandırma Nedir

6 Şubat 2023

Kalp Masajı ve Suni Solunum Nasıl Yapılır

4 Şubat 2023

İlginizi Çekebilir

Halo 3 PC, Gelecek Hafta 14 Temmuz’da!

Tarafından Umut Bolat
7 Temmuz 2020
0
Halo 3 PC, Gelecek Hafta 14 Temmuz'da!
Oyun

Halo 3 PC, Gelecek Hafta 14 Temmuz'da!Microsoft ve 343 Industries, Halo 3 PC'nin önümüzdeki hafta 14 Temmuz'da Halo: Master Chief...

Devamını oku

TCP/IP Nedir ?

Tarafından Umut Bolat
11 Ağustos 2021
0
TCP/IP Nedir ?
İnternet

TCP, Uygulama programlarının ve bilgi işlem cihazlarının bir ağ üzerinden mesaj alışverişinde bulunmasını sağlayan bir iletişim standardı olan İletim Kontrol Protokolü anlamına...

Devamını oku
TeknoPolis.NET

Copyright © 2021 Teknopolis

  • Hakkımızda
  • Gizlilik politikası
  • Künye
  • İletişim

Sonuç yok
Tüm Sonucu Görüntüle
  • Home

Copyright © 2021 Teknopolis