teknopolis.net
  • ANA SAYFA
  • Eğitim
    • Bilim
  • Donanım
  • İnternet
  • Sosyal Medya
  • Kripto Para
  • Teknoloji
    • Mobil
    • Oyun
    • Yazılım
    • Uygulama
    • Giyilebilir Teknoloji
    • Yapay Zeka
    • Akıllı telefon
  • Otomobil
  • Sektörel
  • Rehber
Sonuç yok
Tüm Sonucu Görüntüle
TeknoPolis.NET
Sonuç yok
Tüm Sonucu Görüntüle
Ana Sayfa Bilim

Kriptolog nerede çalışır?

Tarafından Umut Bolat
17 Eylül 2021
Kategori: Bilim, Genel, Teknoloji
0
38
Paylaş
222
Görüntülenme
Facebook'da PaylaşTwitter'da Paylaş

Veri ve iletişim sistemlerinin güvenliğini sağlayan kriptoloğun iki görevi vardır. Bir yandan, şifreleme kullanarak uyguladığı veri koruma ve alışverişinden sorumludur (çalışmasının bu kısmı kriptografın iş tanımına karşılık gelir). Öte yandan, veri şifrelemenin güvenilirliğini test ederek veri güvenliğini sağlamaktır. Bu yüzden meslektaşlarından gelen şifreli mesajları deşifre etmeye çalışır (çalışmasının bu kısmı kriptanalist veya şifre çözücünün iş tanımına karşılık gelir).

Kriptolog, verileri şifrelemek için karmaşık bilişim teknolojileri programları geliştirmek için algoritmalar kullanır. Aynı zamanda, programının bilgisayar korsanları tarafından nasıl “kırılabileceğini” tahmin eder ve meslektaşlarının programlarını, güvenilirliklerini test etmek için kırmaya çalışır. Matematik, kimya, fizik veya biyoloji gibi deneysel bir doğa bilimi değil, resmi bir bilimdir. Doğru olduğuna inanılan ancak deneysel bir yaklaşımla doğrulanmayan veya onaylanmayan kavramlardan türetilen mantıksal akıl yürütmeye dayalı soyut bir araştırma alanıdır. Bu mantıksal akıl yürütmenin matematiksel sonuçları, deneysel doğa bilimleri için değerli bir araçtır.

Kriptolog Nerelerde Çalışır ?

Kriptologlar ağırlıklı olarak bilişim sektöründe istihdam edilmektedir. Kriptologlar, yazılım geliştirmede ve dijital altyapıların inşasında merkezi bir rol oynamaktadır. Konvansiyonel bilişim alanı ve büyük şirketlerin yanı sıra, bu alanda yönetim ve askeriyede de çok sayıda iş olanağı vardır. Kalıcı bir pozisyona ek olarak, bir kriptolog serbest olarak da çalışmaktadır. Bir çok kriptolog bağımsız olarak çalışmakta ve çok çeşitli sektörlerden şirketlere tavsiyelerde bulunmaktadır. Kalıcı bir pozisyon hedefliyor olsanız bile, kriptologların genellikle işverenleri değiştirdiğini hemen göreceksiniz. Diğer birçok profesyonel grupla karşılaştırıldığında, kriptolog işini çok sık değiştirir.

 

Kriptolog nerede çalışır?

Nasıl Kriptolog Olunur ?

Kriptolog olmanın en kolay yolu, bir üniversitede bilgisayar bilimi okumaktır. Bilgisayar bilimi derslerine ek olarak, bilişim teknolojilri odaklı matematik ve mühendislik dereceleri de yapılmalıdır. Eğitiminiz sırasında doğrudan kriptolojiyi ders olarak almıyorsanız, bu alanda ileri düzey bir kursa katılmak mantıklıdır. Bununla birlikte, teknik eğitime ek olarak, bir kriptolog başka becerilere de sahip olmalıdır. İşverenler iletişim kurmaktan mutlu, ekip halinde çalışan ve yaratıcı kriptologları tercih etmektedir.

Mantıksal ve analitik düşünme, sorunlara neredeyse dedektif benzeri bir yaklaşımla eşleştirilmelidir. Biraz sabırlı olmanız da bir avantajdır. Çünkü üzerinde çalışacağınız projeler çoğu zaman birkaç saatte bitmez. Şifreleme işlemleri uzayabilir ve bununla bir sorununuz yoksa ve aynı zamanda konsantrasyonunuzu yüksek tutabiliyorsanız bu bir avantajdır.

 Kriptolog’un Görevleri

Dünyamız giderek daha fazla internete kayıyor ve önümüzdeki yıllarda teknik ilerleme yoğunlaşacak. Bir sunucudan diğerine gönderilen veriler, bilgisayar korsanları ve suçlular için bir altın madenidir. Bu nedenle kriptologların asıl görevi öncelikle hassas verileri şifrelemektir. Buna şifreler, e-postalar ve banka bilgileri de dahildir. Ancak şirketlerden, devletlerden, kuruluşlardan ve ordudan gelen planlar, projeler ve hassas bilgiler de şifrelenmelidir. Kriptologlar, kullanıcı güvenliğini sağlamak için programlar geliştirir. Bilgisayar korsanları tarafından istismar edilebilecek günlük olarak güvenlik açıklarını ararlar.

Hata analizi, yazılım testleri ve çözüm geliştirme, her kriptologun günlük görevlerindendir. Çevrimiçi mağazadaki şifreler, bir e-postanın içeriği veya alıcının banka bilgileri yetkisiz kişiler tarafından görülmemelidir, ayrıca şifreleme algoritmasını atlayabilmeleri veya çözebilmeleri de engellenmelidir. İş, yönetim, siyaset gibi hassas planlardan da sorumlu çalışanlar dışında hiç kimsenin bunlara erişemeyeceği şekilde ele alınmalıdır. Nihayetinde toplumun güvenliğine de hizmet eden, genellikle zor bir iştir. Hataların sürekli olarak test edilmesi günlük rutinin bir parçasıdır. Meslektaşınızın programı kırılabilir mi ? Yoksa içinde iletilen bilgiler gerçekten en iyi şekilde güvenli mi ? Tüketiciler için üretilen bir yazılım ise adım adım ilerletilmelidir.

 

Paylaşım15Tweet10Gönder
Önceki yazı

Blockchain Hangi Programlama Dillerini Kapsar?

Sonraki Gönderi

‘ SEO’ çalışması ne kadar sürer?

Umut Bolat

Umut Bolat

İlişkiliGönderiler

Teknoloji

Neden Dijital Pazarlamayı Bilmelisiniz?

Tarafından Umut Yaşar
25 Mayıs 2022
Teknoloji

Sesli Arama İle İçerik Optimizasyonu Nedir?

Tarafından Umut Yaşar
17 Mayıs 2022
Teknoloji

Google Lens Nedir?

Tarafından Umut Yaşar
7 Mayıs 2022
Akıllı telefon Oppo F19'
Akıllı telefon

Akıllı telefon Oppo F19’ların teknik özelliklerini sızdırıldı!

Tarafından Umut Bolat
20 Eylül 2021
Huawei Mate 50, Ekim'de gelebilir
Akıllı telefon

Huawei Mate 50, Ekim’de gelebilir

Tarafından Umut Bolat
20 Eylül 2021
Sonraki Gönderi
seo çalışması ne kadar sürer?

' SEO' çalışması ne kadar sürer?

Bir cevap yazın Cevabı iptal et

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

  • Trend
  • Yorumlar
  • En son
PSD Uzantılı Dosya Nasıl Açılır

PSD Dosyası Nedir? .PSD Uzantılı Dosya Nasıl Açılır?

7 Ekim 2019

Netflix benzeri ücretsiz film izleme sitesi

8 Ekim 2019
Opera VPN İnceleme

Opera VPN İnceleme: Opera VPN Güvenli Mi?

13 Ekim 2019
Popmundo ile maceraya hazır mısın?

Popmundo ile maceraya hazır mısın?

3

Gerçek Bir Köpek Gibi Davranan Dört Bacaklı Robot: Astro

1
Chrome ödeme yöntemleri için yenilik getiriliyor!

Chrome ödeme yöntemleri için yenilik getiriliyor!

1

Spam Mailleri Azaltmak için DNSBL/RBL Nasıl Kullanılır?

26 Mayıs 2022

Sosyal Medya İçerik Takvimi Nasıl Oluşturulur?

26 Mayıs 2022

Neden Dijital Pazarlamayı Bilmelisiniz?

25 Mayıs 2022

İlginizi Çekebilir

Daniel Povey, XiaoAI Projesi için Xiaomi ile Çalışacak!

Tarafından Umut Bolat
18 Ekim 2019
0
Yapay Zeka

Çin'de bulunan önemli teknoloji liderlerinden olan Xiaomi, ağırlıklı olarak fiyat performans cihazları ile ön plana çıkmakta iken bu yılın başlarında...

Devamını oku

Stop-loss Nedir ?

Tarafından Umut Bolat
17 Haziran 2021
0
Stop-loss Nedir ?
Kripto Para

Stop-loss emri, hisse senedi belirli bir fiyata ulaştığında belirli bir hisse senedini almak veya satmak için bir komisyoncuya verilen emirdir....

Devamını oku
TeknoPolis.NET

Copyright © 2021 Teknopolis

  • Hakkımızda
  • Gizlilik politikası
  • Künye
  • İletişim

Sonuç yok
Tüm Sonucu Görüntüle
  • Home

Copyright © 2021 Teknopolis