teknopolis.net
  • ANA SAYFA
  • Eğitim
    • Bilim
  • Donanım
  • İnternet
  • Sosyal Medya
  • Kripto Para
  • Teknoloji
    • Mobil
    • Oyun
    • Yazılım
    • Uygulama
    • Giyilebilir Teknoloji
    • Yapay Zeka
    • Akıllı telefon
  • Otomobil
  • Sektörel
  • Rehber
Sonuç yok
Tüm Sonucu Görüntüle
TeknoPolis.NET
Sonuç yok
Tüm Sonucu Görüntüle
Ana Sayfa İnternet

IT Ne İş Yapar Görevleri Nelerdir?

IT Ne İş Yapar Görevleri Nelerdir?

Tarafından Umut Yaşar
24 Nisan 2023
Kategori: İnternet, Sektörel
0
24
Paylaş
139
Görüntülenme
Facebook'da PaylaşTwitter'da Paylaş

Teknolojinin ilerlemesiyle birlikte birçok yeni meslek ve uzmanlık alanı hayatımıza giriyor. İster kamu hizmeti olsun, isterse özel şirketlerin hizmeti olsun, ödeme, bilgi ve belge edinme, beyan, adaylık, oylama veya anket gibi işlemlerin çoğu internet kullanılarak gerçekleştirilmektedir. Hizmetlerin kesintisiz çalışmasından sorumlu olan IT alanındaki belirli kavramlara aşina olmanız gerekir.

IT Nedir?

İngilizce’de Bilgi Teknolojisi anlamına gelen IT, bilgi teknolojisi anlamına gelir. IT terimi, kişisel bilgisayarlardan veya ev sistemlerinden, devlet kurumlarından veya büyük özel şirketlerden gelen bilgileri yönetmek için kullanılır. Peki bilgi sistemleri ne için kullanılır? Bilgi sistemi ; Bilgisayar ağları, sistemler, fiziksel donanım, yazılım, sesli ve görüntülü iletişim, güvenlik gibi birçok alanı kapsar.

Ağ olarak da bilinen bilgisayar ve iletişim ağları, İnternet’in temelini oluşturan iletişim ağlarını ifade eder. Verileri iletme ve paylaşma ihtiyacından doğan siber uzay, dünya çapında 2 milyardan fazla kişisel bilgisayar ve sunucuyu birbirine bağlar. Böylece ortaya çıkan ve en büyük iletişim ağı olan internet, tüm teknolojilerin temelini oluşturmaktadır.

Bilgi teknolojisinin sürekli gelişmesiyle birlikte bilgisayar bilimcilerinin iş tanımları da genişlemektedir. Verileri depolayarak, sorgulayarak, sınıflandırarak veya özetleyerek konuya özel sonuçlar üreten bilgisayar bilimcileri, problem çözmeye odaklanır.

IT Teknolojisi olarak da bilinen bilgisayar biliminin bileşenlerinden biri olan sistemler alanı, sunucular, sanallaştırma teknolojisi, veritabanları veya depolama gibi sistemleri içerir. Dosya paylaşımı, e-posta hizmetleri, web sitelerinin çalışmasını sağlayan web hizmetleri, uzak depolama veya çevrimiçi yazılım çalıştıran bulut projeleri gibi çeşitli amaçlara hizmet eden sunucular her zaman kullanılmaya devam etmektedir.

Ağ olarak da bilinen bilgisayar ve iletişim ağları, İnternet’in temelini oluşturan iletişim ağlarını ifade eder. Verileri iletme ve paylaşma ihtiyacından doğan siber uzay, dünya çapında 2 milyardan fazla kişisel bilgisayar ve sunucuyu birbirine bağlar. Dolayısıyla ortaya çıkan ve en büyük iletişim ağı olan internet, tüm teknolojilerin temelidir.

Farklı bilgisayar dillerinde oluşturulan yazılımlar, fiziksel donanım üzerinde çalışan sanal bir parça oluşturur. İşletim sistemi ve uygulamalar, fiziksel donanıma göre özelleştirilmiştir. Gerektiğinde RAM, sabit disk, CPU ve dış dünya gibi tüm arayüzlerin birbirleriyle iletişim kurması için yazılımlar hazırlanır.

İnternet altyapısı ile giderek yaygınlaşan sesli ve görüntülü iletişim sistemleri, insanların sanal bir ortamda buluşmasını sağlıyor. Kişisel toplantıların yanı sıra iş ortamları için geliştirilmiş toplantı yazılımları ve hatta fiziksel donanımlar da yaygın olarak kullanılmaktadır. Tamamen benzersiz teknolojilere sahip olan bu sistemler başlı başına bir uzmanlık alanı olarak görünmektedir.

IT hizmetlerinin sürekliliği gizlilikle sağlanır. Yangın alarm ve alarmlarının yanı sıra yangın söndürme maddeleri, kartlı veya retina okuyuculu kapılar ve güvenlik personeli olası tehditlere karşı önlem almaktadır. Sistem üzerinde düzenlenebilecek sanal saldırılarla mücadele etmek için “Bilgi güvenliği nasıl sağlanır?” sorularına cevap arıyor. Burada güvenlik duvarı sunucuları veya sanal özel ağlar kullanan IT uzmanları da bunları destekler.

IT Uzmanı Kimdir?

Büyük veri merkezlerinin veya şirketlerin bilgi sistemlerini ayakta tutmak personel olarak bilgisayar bilimcilerinin işidir. Bilgisayar ağları, sistemler, fiziksel donanım, yazılım, sesli ve görüntülü iletişim veya güvenlik gibi tüm bileşenleri yöneten IT uzmanları, hizmetlerin aktif olarak çalışmasını sağlar.

Kariyer basamaklarında IT profesyoneli olma yolunda ilk adımı atan kişiler, kendilerini sürekli geliştirerek son teknoloji ürünlerle insanlar arasında köprüler kurar. Bilgi ve birikimleri ile IT sistemlerinin sürdürülebilirliğini sağlayan bilgisayar bilimcileri, teknolojinin her alanda insanlığa hizmet etmesini sağlar.

Bir IT Uzmanının Sorumlulukları Nelerdir?

Bilgi teknolojisinin sürekli gelişmesiyle birlikte bilgisayar bilimcilerinin görev tanımları da genişlemektedir. Verileri depolayarak, sorgulayarak, sınıflandırarak veya özetleyerek konuya özel sonuçlar üreten bilgisayar bilimcileri, problem çözmeye odaklanır.

Ayrıca büyüyen bir veri merkezinin tüm ihtiyaçlarını göz önünde bulundurarak IT çalışanları, sistemin teknolojiye göre geri kalmasını önleyerek raporlar ve listeler içeren bir çalışma programı oluşturur. Bunun için fiziksel donanım ekleme veya değiştirme veya gerekli yazılımları güncelleme gibi görevleri de yerine getirir.

Alanında uzman bilgisayar personeli, sunucu sistemleri kurarken ve çalıştırırken ağ sistemlerini tasarlar, yapılandırır, bakımını yapar ve servis verir. Fiziksel donanımdan sorumlu IT personeli sorunları ve bakımı ele alırken, bir yazılım uzmanı öğeler için gerekli güncellemeleri yazar veya test eder.

Etiket: İngilizceIT NedirIT Uzmanı KimdirIT Uzmanının Sorumlulukları
Paylaşım10Tweet6Gönder
Önceki yazı

Güvenlik Testi Hizmeti Kapsamında Neler Sunuluyor? Test Hizmetleri Nasıl Sonuç Verir?

Sonraki Gönderi

Sublime Text ile Kod Yazmanın Kolay Yolları

Umut Yaşar

Umut Yaşar

Hobi olarak bu işi yapan, biraz aykırı bi' kişilik.

İlişkiliGönderiler

Sektörel

Price Action Nedir?

Tarafından admin admin
1 Haziran 2023
Sektörel

Karadağda Şirket Nasıl Kurulur?

Tarafından admin admin
30 Mayıs 2023
Sektörel

Rüçhan Hakkı Nedir?

Tarafından admin admin
25 Mayıs 2023
Sektörel

Krav Maga Nedir?

Tarafından admin admin
18 Mayıs 2023
Sektörel

Borsa’da Analiz Kaça Ayrılır?

Tarafından admin admin
16 Mayıs 2023
Sonraki Gönderi

Sublime Text ile Kod Yazmanın Kolay Yolları

Bir cevap yazın Cevabı iptal et

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Plugin Install : Widget Tab Post needs JNews - View Counter to be installed
  • Trend
  • Yorumlar
  • En son

PSD Dosyası Nedir? .PSD Uzantılı Dosya Nasıl Açılır?

26 Nisan 2023

Netflix benzeri ücretsiz film izleme sitesi

8 Ekim 2019

En İyi Android Zil Sesi Uygulamaları 2020 [Ücretsiz]

12 Kasım 2019
Popmundo ile maceraya hazır mısın?

Popmundo ile maceraya hazır mısın?

3

Gerçek Bir Köpek Gibi Davranan Dört Bacaklı Robot: Astro

1

iPhone, AirDrop Özelliği Nasıl Daha Güvenli Hâle Gelir?

1

Hayalleri Hedefe Dönüştürme Teknikleri

2 Haziran 2023

Price Action Nedir?

1 Haziran 2023

Trafik Şekillendirme Nedir?

31 Mayıs 2023

İlginizi Çekebilir

PFSense Firewall Nedir?

Tarafından admin admin
20 Nisan 2023
0
Donanım

PFSense Firewall, ev ve iş kullanıcıları için güvenli bir ağ ortamı sağlayan açık kaynaklı bir güvenlik duvarı çözümüdür. Ağınızı dış...

Devamını oku

MacOS ventura ne zaman çıkacak?

Tarafından Umut Yaşar
14 Haziran 2022
0
Teknoloji

MacOS Ventura bilgisayarınızın performansını artırmak için tasarlanmış bir işletim sistemi güncellemesidir. Apple'a göre, MacOS Ventura, aynı anda birden fazla uygulama...

Devamını oku
TeknoPolis.NET

Copyright © 2021 Teknopolis

  • Hakkımızda
  • Gizlilik politikası
  • Künye
  • İletişim

Sonuç yok
Tüm Sonucu Görüntüle
  • Home

Copyright © 2021 Teknopolis