teknopolis.net
  • ANA SAYFA
  • Eğitim
    • Bilim
  • Donanım
  • İnternet
  • Sosyal Medya
  • Kripto Para
  • Teknoloji
    • Mobil
    • Oyun
    • Yazılım
    • Uygulama
    • Giyilebilir Teknoloji
    • Yapay Zeka
    • Akıllı telefon
  • Otomobil
  • Sektörel
  • Rehber
Sonuç yok
Tüm Sonucu Görüntüle
TeknoPolis.NET
Sonuç yok
Tüm Sonucu Görüntüle
Ana Sayfa Genel

Web Application Nedir?

Tarafından Umut Bolat
13 Eylül 2021
Kategori: Genel, Teknoloji
0
26
Paylaş
153
Görüntülenme
Facebook'da PaylaşTwitter'da Paylaş

Web Application, erişimi internet ağı yardımıyla sağlanmakta olan programlar olarak tanımlanmaktadırlar. Türkçe anlamı ise “Web uygulamaları” olarak bilinen web application, geleneksel olan yöntemlerle hazırlanmış olan program çesşitlerine göre daha da işlevsel ve pratik özelliktedir.

Teknoloji çağı olan günümüzde Web Application sistemleri bu özellikleri sebebiyle çok yaygın bir şekilde kullanılmaktadır. Web Application ,seçilmiş işlevleri yerine getirebilmekte olan ve internet ağı tarayıcılarını istemcisi olarak kullanabilen , bilgisayar programları olarak da tanınmaktadır. İstemci bu bağlamda, sunucu bilgisayarların sayesinde hizmet alabilen, kullanıcı bilgisayarlarını ifade etmektedir. Web Application sistemlerinin kullanım alanları da oldukça geniş bir seviyededir.

Web applicationlar, web sitelerinde bulunan bir mesaj şeklinde veya online mobil oyun uygulamaları olarak da karşımıza çıkabilmektedir. Web teknolojileri genellikle HTML, JavaScript vb. yazılım dilleri ile oluşturulmuş olan , verileri işleyip depolanması işlemini yerine getiren, internet ağı üzerinden etkinlikleri yürütülmekte olan bilgisayar programlarıdır.

Web Application’lar ise yalnızca internet ortamında yer alan tarayıcılar üzerinden çalışmalarını gerçekleştirebilen uygulama çeşitlerinden birisidir. Web Application’ları sahip oldukları genel özelliklerle ,herhangi bir tarayıcı sistemi üzerinden kullanıcılarının web sunucusuna bağlanmaları adına bir köprü görevi görmektedir.

Web Application Kullanım Alanları Nelerdir?

Yazılım ya da programların kullanılabileceği bütün bölümlerde Web Application kullanabilmemize imkan vardır fakat genellikle;

  • Web tabanlı oyunlar
  • Web siteleri ve onlara bağlı bir şekilde olan uygulamalarda örneğin sosyal medya gibi.
  • Otomasyon sistemlerinde
  • Şirketlerin çalışanlarına yönelik oluşturduğu uygulamalarda
  • E-Ticaret sitelerinde
  • Takip programlarında kullanılmaktadır.

Yönlendirmeyi nasıl yapıyorsunuz? yönlendirme yaptığınız kodu atar mısınız?

Web Application Kullanmanın Avantajları Nelerdir?

Web Application’ların şu anda bilinen en büyük avantajı, ek olarak herhangi bir programın bilgisayara kurulma ve yüklenmesi vb. ekstra işlemlere ihtiyaç duymadan, doğrudan kullanabilmesidir. Web Application (Web uygulamaları) ile mekan ve zaman fark etmeksizin, internet ağı üzerinden mevcut ve potansiyel müşterilere kolay bir şekilde ulaşabilmek mümkün olmaktadır. Web Applicationları, performansları hususunda da oldukça esnek bir yapıya sahip ve istisnasız olarak bütün tarayıcılarda problemsiz bir biçimde çalışabilmektedir. Belirli bir programın indirilme, yüklenme vb. işlemlerin herhangi bir aşamasına ihtiyacı olmadığı için, web uygulamalarında güncelleme ile ilgili işlemlerine de gerek duyulmamaktadır. Mevcut sunucunun yer bulunduğu bilgisayar, rutin güncellemelerini yaptığı zaman , web uygulamalarını kullanmakta olan tüm bilgisayarlar da otomatik olarak güncel hale gelecektir.

Web Applicationlarının işlevsel ve hızlı olarak gösterilme ebeplerinden biri de yapılmış olan otomatik güncellemeler ile erişim ağı içinde bulunan bü tün kullanıcıların güncel sürümü kullanmaya devam etmeleridir. Web Applicationlarında, sunucu sisteminin özel bir biçimde yetkilendirilmesi ile beraber bir çok kullanıcının, uzaktan kullanıma katılması mümkün olmaktadır.

Web Application Türleri Nelerdir?

Web Application (Web uygulamaları) kullanıcı kişilerin veri grupları ile etkileşim içerisinde olabilmesine, veri oluşturabilmesine ve verilerinin değiştirilmesine olanak tanımakta olan bir yazılımdır. Mevcut bir web sitesi kurumsal şirketler veya markalar için yalnızca bir açılış sayfası özelliği taşımaktadır. Fakat birden çok web sitesinin arka planlarında , açılış sayfalarına bağlanmış olan Web Applicationları yer almaktadır.

Web siteleri ve Web Applicationları arasında bulunan en temel farklılık, web sitelerinin durağan olup, harekete sahip olmayan içerik görüntüleme sayfalarından oluşması, web uygulamalarının ise daha da dinamik içeriklere ve daha komplike kullanıcı deneyimine sahip yazılımlara sahip olması olarak öne sürülmektedir.

En çok bilinen ve popüler durumda olan Web Applicationları ,Gmail , Facebook, Linkedin’dir. Web sitesine ve de Web Applicationsuna tarayıcılar üzerinden erişim kolayca sağlanabilmektedir. İhtiyaca cevap verecek bir web uygulamasının seçimi, içinde bulundurulan teknoloji ve araçlara göre yapılmaktadır. Web Application çeşitleri ise aşağıdaki gibi sıralanmaktadır

1- İstemci tarafınca yürütülmekte olan Web Applicationları

Bu Web Applicationları, Javascript tabanına sahip olan frameworkler aracılığıyla oluşturulmaktadır. Şayet kullanıcı bilgileri tek bir oturum içinde uzun zaman kullanılmayacak ise, istemci tarafından yürütülmekte olan Web Applicationu en ideal seçeneği sunmaktadır. Kullanımı oldukça basit olan istemci taraflı Web Applicationlarının, basit alt yapılı oyunlar veya görüntü düzenleme işlevleri için seçilmiş olduğu görülmektedir.

2- Sunucu tarafınca yürütülmekte olan Web Applicationları

Bu Web Applicationları, ilgili oldukları alanlara göre Python veya PHP gibi yazılım dillerinde programlana bilinmektedir. Uygulama sunucu tarafınca oluşturulur ve yürütülürse, formlar gibi veri güncellemeleri içermekte olan hareketlerde, sunucu yeni dosyalar oluşturmaktadır. Bu işlem sonrasında web sayfasının yeniden yüklendiği görülmektedir.

3- Tek sayfadan oluşmakta olan Web Applicationları

Tek sayfalık Web Applicationları ,back-end ve frond-end teknolojileri ile oluşturulmaktadır. Bu teknolojiler istemci ve de sunucu taraflı olmakta ve tarayıcılarda sayfanın yeniden yüklenebilmesine ihtiyaç duymadan daha da komplike bir şekilde yazılımı içerisinde bulundurur.

 

Paylaşım10Tweet7Gönder
Önceki yazı

İnfografik Nedir?

Sonraki Gönderi

Web Site Tasarlarken Font Seçebileceğiniz Online 5 Araç

Umut Bolat

Umut Bolat

İlişkiliGönderiler

Sinema

Videoya Müzik Ekleme Nasıl Yapılır?

Tarafından Umut Yaşar
30 Haziran 2022
Teknoloji

Python ile neler yapılabilir?

Tarafından Umut Yaşar
28 Haziran 2022
Genel

Türkiye’nin 2022 Nüfusu ne kadar

Tarafından Umut Yaşar
27 Haziran 2022
Genel

At Yarışı Nasıl Oynanır

Tarafından Umut Yaşar
25 Haziran 2022
Teknoloji

İnstagram Gizli Hesap Görme

Tarafından Umut Yaşar
24 Haziran 2022
Sonraki Gönderi
Web Site Tasarlarken Font

Web Site Tasarlarken Font Seçebileceğiniz Online 5 Araç

Bir cevap yazın Cevabı iptal et

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

  • Trend
  • Yorumlar
  • En son
PSD Uzantılı Dosya Nasıl Açılır

PSD Dosyası Nedir? .PSD Uzantılı Dosya Nasıl Açılır?

7 Ekim 2019

Netflix benzeri ücretsiz film izleme sitesi

8 Ekim 2019
Opera VPN İnceleme

Opera VPN İnceleme: Opera VPN Güvenli Mi?

13 Ekim 2019
Popmundo ile maceraya hazır mısın?

Popmundo ile maceraya hazır mısın?

3
Chrome ödeme yöntemleri için yenilik getiriliyor!

Chrome ödeme yöntemleri için yenilik getiriliyor!

1

Gerçek Bir Köpek Gibi Davranan Dört Bacaklı Robot: Astro

1

Videoya Müzik Ekleme Nasıl Yapılır?

30 Haziran 2022

Twitter Video İndirme Nasıl Yapılır?

29 Haziran 2022

Python ile neler yapılabilir?

28 Haziran 2022

İlginizi Çekebilir

Apple Watch için değişim programları ücretsiz olarak başlatıldı!

Tarafından Umut Yaşar
11 Eylül 2019
0
Giyilebilir Teknoloji

Eğer Apple Watch’ınızın camında aniden bir çatlak gözünüze çarparsa, endişe etmenize hiç gerek yok. Kullanıcıların yapmış olduğu yüzlerce şikayetten sonra...

Devamını oku

Paraların Sahte Olup Olmadığını Anlamak Artık Çok Kolay!

Tarafından Umut Bolat
19 Eylül 2020
0
Paraların Sahte Olup Olmadığını Anlamak Artık Çok Kolay!
Güncel Haber

Paraların Sahte Olup Olmadığını Anlamak Artık Çok Kolay! Elektronik ödemenin dünya genelinde artmasıyla kağıt para kullanımı gittikçe azalıyor. Yine de...

Devamını oku
TeknoPolis.NET

Copyright © 2021 Teknopolis

  • Hakkımızda
  • Gizlilik politikası
  • Künye
  • İletişim

Sonuç yok
Tüm Sonucu Görüntüle
  • Home

Copyright © 2021 Teknopolis