teknopolis.net
  • ANA SAYFA
  • Eğitim
    • Bilim
  • Donanım
  • İnternet
  • Sosyal Medya
  • Kripto Para
  • Teknoloji
    • Mobil
    • Oyun
    • Yazılım
    • Uygulama
    • Giyilebilir Teknoloji
    • Yapay Zeka
    • Akıllı telefon
  • Otomobil
  • Sektörel
  • Rehber
Sonuç yok
Tüm Sonucu Görüntüle
TeknoPolis.NET
Sonuç yok
Tüm Sonucu Görüntüle
Ana Sayfa Sağlık

Tıbbi Kodlama Nedir?

Tıbbi Kodlama Nedir?

Tarafından Umut Yaşar
11 Kasım 2022
Kategori: Sağlık
0
25
Paylaş
148
Görüntülenme
Facebook'da PaylaşTwitter'da Paylaş

Tıbbi kodlama, tanı, prosedür ve tedavileri evrensel tıbbi kod numaralarına dönüştürme sürecidir. Bu kod numaraları, sağlık hizmeti sağlayıcılarının sağlanan hizmetler için sigortacıları ve hastaları faturalandırmasına olanak tanır. Kodlayıcılar, her tanı, prosedür ve tedaviye bir kod atamak için bir sınıflandırma sistemi kullanır. Sınıflandırma sistemi Dünya Sağlık Örgütü (WHO) tarafından sürdürülür ve Uluslararası Hastalık Sınıflandırması veya ICD olarak bilinir.

Amerika Birleşik Devletleri’nde ICD-10 ve Mevcut Prosedür Terminolojisi (CPT) kod kümesi dahil olmak üzere kullanımda olan birkaç farklı kod kümesi vardır. Kodlayıcılar, tıbbi bilgileri kod numaralarına doğru bir şekilde çevirmek için her iki kod kümesine de aşina olmalıdır. Tıbbi kodlayıcı olmak için tıbbi terminoloji ve anatomi konusunda güçlü bir anlayışa sahip olmanız gerekir. ICD ve CPT kod kümelerine de aşina olmanız gerekir. Size gerekli becerileri öğretecek birçok tıbbi kodlama sertifika programı mevcuttur. Tıbbi kodlama, sağlık sektörünün hayati bir bileşenidir. Faturalandırma ve geri ödemede kilit bir rol oynar ve doğru tıbbi kayıt tutma için gereklidir. Sağlık alanında kariyer yapmakla ilgileniyorsanız, tıbbi kodlama sizin için mükemmel bir seçim olabilir.

Neler Okuyacaksınız?

  • Tıbbi Kodlamayı Anlamak
  • Tıbbi Kodlama Ne İşe Yarar?
  • Tıbbi Kodlama Nasıl Gerçekleşiyor?
  • Tıbbi Kodlama Özellikleri Nelerdir?

Tıbbi Kodlamayı Anlamak

Tıbbi kodlamayı anlamak için öncelikle tam olarak ne olduğunu anlamak önemlidir. Tıbbi kodlama, sağlık hizmetlerini dijital kodlara dönüştürme sürecidir. Bu kodlar daha sonra hasta bakımını izlemek, faturalandırmak ve araştırmak için kullanılabilir.

Tıbbi kodlama sürecinde çeşitli kodlar kullanılır. En yaygın olanları ICD-10, CPT ve HCPC’LERDİR. ICD-10, Uluslararası Hastalık Sınıflandırması, Onuncu Revizyondur. Hastalıkları ve diğer sağlık sorunlarını sınıflandırmak için kullanılan bir sistemdir. CPT, mevcut prosedür terminolojisidir. Tıbbi prosedürleri sınıflandırmak için kullanılan bir sistemdir. HCPCS, sağlık sektöründeki ortak prosedürler için kodlama sistemidir. Bu, tıbbi malzeme ve hizmetleri sınıflandırmak için kullanılan bir sistemdir. Tıbbi kodlama, sağlık sektörünün önemli bir parçasıdır.

Tıbbi Kodlama Ne İşe Yarar?

Tıbbi kodlama, özel bir bilgisayar kodlama sistemindeki tanı ve prosedürleri tanımlamanın bir yoludur. Bu kodlama sistemi, sağlık çalışanlarının sağlıkla ilgili verileri kolay ve verimli bir şekilde paylaşmalarını sağlar. Tıbbi kodlamada kullanılan kodlar, kodlanmış verileri uluslararası ölçekte kolayca karşılaştırılabilir kılan uluslararası bir hastalık ve prosedür sınıflandırmasına karşılık gelir.

Tıbbi kodlama, prosedürleri ve teşhisleri standart bir şekilde tanımlayan bir kodlama sistemidir. Bu kod, tıbbi kayıtlara bakım ve teşhisleri kaydetmek ve istatistikleri derlemek için kullanılır. Tıbbi kod iki ana unsurdan oluşur: Uluslararası Hastalık Sınıflandırması Kodu (ICD) ve bakım eylemlerinin İsimlendirilmesi kodu olarak ön plana çıkmaktadır. ICD hastalıkları ve yaralanmaları tanımlarken, tıbbi2 müdahaleleri ve bakımı tanımlar. Tıbbi kod, dahiliye, cerrahi, jinekoloji, pediatri ve oftalmoloji dahil olmak üzere tüm tıbbi disiplinlerin bakımı için kullanılır.

Tıbbi Kodlama Nasıl Gerçekleşiyor?

Tıbbi kodlama, yazılı olarak doktorları tanımlamak için sayısal bir kod kullanan bir süreçtir. Bu sayısal kod, bir ilacı, prosedürü, organı, hastalığı veya yaralanmayı tanımlamak için kullanılabilir. Kodlanmış doktorlar, hastanın tıbbi geçmişini belgelemek, istatistiksel analiz yapmak ve tıbbi iletişimi geliştirmek için kullanılabilir. Doktorları temsil etmek için sayısal bir kod kullanmak, doktorların daha verimli iletişim kurmasını sağlar. Ek olarak, tıbbi kodlama tıbbi hataların azaltılmasına yardımcı olabilir. Tıbbi kodlama, hastanın tıbbi geçmişini belgelemek, istatistiksel analiz yapmak ve tıbbi iletişimi geliştirmek için kullanılabilir.

Tıbbi kodlama, sağlık hizmeti sağlayıcıları ve hastalar arasında bilgi alışverişi için ortak bir dil görevi görür. Tıbbi kodlama, sağlık raporlarını sigortacılar, sigorta şirketleri ve hükümetler gibi üçüncü taraflara göndermek için de kullanılır. Tıbbi kodlama, doktor ziyareti, ameliyat veya enjeksiyon olup olmadığına bakılmaksızın herhangi bir sağlık hizmetini kaydetmek için kullanılabilir. Tıbbi kodlama, tıbbi bakım türlerini temsil eden dört basamaklı kodlardan oluşur.

Tıbbi Kodlama Özellikleri Nelerdir?

Tıbbi kodlama listesi, bir doktorun bir kişinin ciddi hastalığını değerlendirmek için kullanabileceği tüm genleri içerir. Doktorunuzun kullanabileceği diğer yöntemlerle nasıl tutarlı olduklarını anlatmak için bölümler halinde listelenirler. Tıbbi kodlama çok faydalı bir hizmet bilimi olarak ön plana çıkmaktadır. Tıbbi bir prosedürde hangi genlerin yer aldığını belirlemek için de kullanılabilir. Örneğin, diğer insanlar üzerinde gerçekleştirilen eylemler, vücut üzerinde gerçekleştirilen farklı eylemlerle beraber kullanılabilir. Tıbbi kodlama, vücut üzerinde gerçekleştirilen farklı eylemleri değerlendirmek için de kullanılabilir. Bu sistem aynı zamanda doktora tedavinin etkinliğini değerlendirme şansı verir. Prosedürlerin bir sonraki organa uygulanıp uygulanmayacağını değerlendirmek için bunları da kullanabilir.

Etiket: Tıbbi KodlamaTıbbi Kodlama Nasıl GerçekleşiyorTıbbi Kodlama Ne İşe YararTıbbi Kodlama NedirTıbbi Kodlama Özellikleri NelerdirTıbbi Kodlamayı Anlamak
Paylaşım10Tweet6Gönder
Önceki yazı

Appium Otomasyonları Nelerdir?

Sonraki Gönderi

Gann Fanları ile Teknik Analiz Nasıl Yapılır?

Umut Yaşar

Umut Yaşar

Hobi olarak bu işi yapan, biraz aykırı bi' kişilik.

İlişkiliGönderiler

Sağlık

Erteleme Hastalığı Nedir?

Tarafından Umut Yaşar
6 Aralık 2022
Sağlık

Pratik Meditasyon Teknikleri Nelerdir?

Tarafından Umut Yaşar
22 Kasım 2022
Sağlık

Milton Transı ve Hipnozu Nedir?

Tarafından Umut Yaşar
3 Kasım 2022
Sağlık

Çocuklarda Davranış Problemlerine Nasıl Yaklaşılmalı

Tarafından Umut Yaşar
20 Ekim 2022
Sağlık

Nefes Alma Teknikleri Nelerdir?

Tarafından Umut Yaşar
9 Ekim 2022
Sonraki Gönderi

Gann Fanları ile Teknik Analiz Nasıl Yapılır?

Bir cevap yazın Cevabı iptal et

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

  • Trend
  • Yorumlar
  • En son
PSD Uzantılı Dosya Nasıl Açılır

PSD Dosyası Nedir? .PSD Uzantılı Dosya Nasıl Açılır?

7 Ekim 2019

Netflix benzeri ücretsiz film izleme sitesi

8 Ekim 2019
Opera VPN İnceleme

Opera VPN İnceleme: Opera VPN Güvenli Mi?

13 Ekim 2019
Popmundo ile maceraya hazır mısın?

Popmundo ile maceraya hazır mısın?

3

Gerçek Bir Köpek Gibi Davranan Dört Bacaklı Robot: Astro

1
Chrome ödeme yöntemleri için yenilik getiriliyor!

Chrome ödeme yöntemleri için yenilik getiriliyor!

1

PFSense Firewall Nedir?

1 Şubat 2023

Retouch Nedir?

31 Ocak 2023

Matlab Nedir?

30 Ocak 2023

İlginizi Çekebilir

Dijital Pazarlama Uzmanı Ne İş Yapar?

Tarafından Umut Bolat
1 Haziran 2021
0
Sektörel

Dijital pazarlama uzmanı; markaların veya bağlı olduğu firmanın hedef kitlesi ile doğru orantılı olacak şekilde pazarlama stratejilerini belirleyen markayı ön...

Devamını oku

Eloboost Nedir?

Tarafından Umut Bolat
20 Ağustos 2021
0
Eloboost Nedir?
Oyun

Eloboost, kelimesi İngilizce’de ki “elo” sıralama ve ”boost“ yükseltme kelimelerinin birleşimlerinden oluşmuştur. Son zamanlarda ki oyunların ve e-sporun peek (zirve)...

Devamını oku
TeknoPolis.NET

Copyright © 2021 Teknopolis

  • Hakkımızda
  • Gizlilik politikası
  • Künye
  • İletişim

Sonuç yok
Tüm Sonucu Görüntüle
  • Home

Copyright © 2021 Teknopolis