teknopolis.net
  • ANA SAYFA
  • Eğitim
    • Bilim
  • Donanım
  • İnternet
  • Sosyal Medya
  • Kripto Para
  • Teknoloji
    • Mobil
    • Oyun
    • Yazılım
    • Uygulama
    • Giyilebilir Teknoloji
    • Yapay Zeka
    • Akıllı telefon
  • Otomobil
  • Sektörel
  • Rehber
Sonuç yok
Tüm Sonucu Görüntüle
TeknoPolis.NET
Sonuç yok
Tüm Sonucu Görüntüle
Ana Sayfa Yazılım

Tableau ile Veri Analizi Nasıl Yapılır?

Tableau ile Veri Analizi Nasıl Yapılır?

Tarafından Umut Yaşar
16 Aralık 2022
Kategori: Yazılım
0
23
Paylaş
138
Görüntülenme
Facebook'da PaylaşTwitter'da Paylaş

Veri analizi, veriye dayalı herhangi bir projede en önemli adımlardan biridir. Veri analizi sayesinde verilerinizdeki temel eğilimleri ve kalıpları anlamaya başlayabilirsiniz. Tableau, veri analizini hızlı ve kolay bir şekilde gerçekleştirmenize yardımcı olabilecek güçlü bir araçtır. Bu blogda, verilerinizi Tableau’ya aktarmak, temizlemek ve analize hazırlamak, verilere bağlanmak, verileri seçmek ve filtrelemek, görselleştirmeler oluşturmak ve başkalarıyla paylaşmak için Tableau’nun nasıl kullanılacağının temellerini inceleyeceğiz.

Öncelikle veri setimizi nasıl temizleyebileceğimize ve analize nasıl hazırlayabileceğimize bir göz atalım. Tablo görselleştirmelerimizden en iyi şekilde yararlanmak için veri kümemizin olabildiğince temiz olduğundan emin olmamız gerekir. Tableau ile bunu, veri kümemizi tableau’ya içe aktararak ve ardından filtreler kullanarak temizleyerek yapabiliriz. Veri kümemizi temizledikten sonra, veri tabanımızdaki tablolara bağlayabiliriz, böylece birlikte çalıştığımız tüm bilgilerin tam bir görünümünü elde ederiz.

Veri kümemiz analize hazır olduğunda, bilgileri bizim için seçme ve filtreleme zamanı gelmiştir. Bunu, tablomuzdaki sütunlardaki filtreleri kullanarak veya tablolarımızdaki alanlardaki belirli değerleri seçerek yapabiliriz. Hangi bilgileri görmek istediğimizi seçtikten sonra, bu seçimlere dayalı görselleştirmeler oluşturmanın zamanı geldi. Bunu, yukarıdaki 5. adımda daha önce seçilen değerlere dayalı grafikler veya grafikler oluşturarak yapabiliriz.

Son olarak, görselleştirmelerimizi başkalarıyla nasıl paylaşabileceğimize bakalım. Bunu, her görselleştirmeyi bir resim veya PDF dosyası olarak dışa aktararak ve ardından Facebook veya Twitter gibi popüler paylaşım platformlarını kullanarak çevrimiçi paylaşarak yapabiliriz. Alternatif olarak, projeye dahil olan herkesin baktıklarının fiziksel bir kopyasına sahip olması için her görselleştirmenin kopyalarını yazdırabiliriz!

  1. Veri Kaynaklarını Bağlayın

Veri analizi, etkili karar vermenin çok önemli bir parçasıdır. Sahip olduğunuz verileri anlayarak, işinizi geliştirecek bilinçli kararlar verebilirsiniz. Tableau, veri analizi yapmanıza yardımcı olabilecek güçlü bir araçtır ve bu makale size ilgili adımlarda yol gösterecektir.

Veri analizinde ilk adım, veri kaynaklarını birbirine bağlamaktır. Bu, tablolarınızı birbirine bağlamayı içerir, böylece her tablodaki bilgilere Tableau’da erişilebilir olur. Verileriniz bağlandıktan sonra, görselleştirmelerinizde kullanmak istediğiniz boyutları ve ölçüleri seçme zamanı gelmiştir. Bu adım önemlidir çünkü verilerinizin görselleştirmenizde ne kadar net görüntüleneceğini belirler.

Boyutlar ve ölçüler seçildikten sonra, görselleştirmelerinizi oluşturmanın zamanı geldi. Tableau çok çeşitli görselleştirmelere izin verir, bu nedenle aradığınıza mükemmel şekilde uyan bir tane olması gerekir. Görselleştirmeniz oluşturulduktan sonra, farklı ilgi çekici noktalara tıklayarak ve ayrıntılarını keşfederek içindeki verileri keşfetmenin zamanı geldi. İçinde neler olup bittiğini daha ayrıntılı bir şekilde anlamak için görselleştirmenizin renklerini, yazı tiplerini ve diğer grafik öğelerini de ayarlayabilirsiniz.

Son olarak, görselleştirmelerinizi başkalarıyla paylaşmak önemlidir, böylece onları daha iyi anlayabilirler. Bunları çevrimiçi paylaşarak veya Slack veya Zoom gibi bir uygulamayı kullanarak, her ayrıntıyı ayrı ayrı açıklamak zorunda kalmadan gördüklerinizi hızlı bir şekilde iletebileceksiniz. Ve son olarak, tabloyu kapatmadan önce her zaman tüm çalışmalarınızı kaydetmeyi unutmayın!

  1. Görselleştirmeleri Oluşturun

Tableau, verilerinizi çeşitli şekillerde analiz etmek ve görselleştirmek için kullanılabilecek güçlü bir veri görselleştirme aracıdır. Bu bölümde, Tableau kullanarak basit bir görselleştirme oluşturmak için gerekli adımlarda size yol göstereceğiz.

Başlamak için çalışmak istediğiniz Sayfayı seçin. Veri bölmesinde, görselleştirmek istediğiniz alanları İşaretler kartına sürükleyin. Ctrl tuşunu basılı tutup sürükleyerek birden çok alan da seçebilirsiniz. Tüm alanlarınız eklendikten sonra, Tür açılır menüsüne tıklayın ve Görselleştirme’yi seçin. Bu, çeşitli farklı görselleştirme türleri arasından seçim yapmanıza olanak tanır.

İstediğiniz görselleştirme türünü seçtikten sonra, İşaretler bölmesinden farklı seçenekler belirleyerek onu daha da özelleştirmeniz gerekir. Örneğin, grafiğinizdeki çubukların veya çizgilerin genişliğini veya yüksekliğini değiştirebilir, renklerini ve opaklıklarını ayarlayabilirsiniz. Her şey beğeninize göre özelleştirildikten sonra, İşaretler kartı penceresinin üzerindeki araç çubuğunda Farklı Kaydet’e basın. Artık görselleştirmenizi Tableau’nun paylaşım seçeneklerinden birini kullanarak paylaşabilirsiniz: E-posta / Bağlantı / Dosya (yalnızca dahili kullanım içindir).

  1. Verilerle Etkileşim Kurun

Veri analizi, herhangi bir işletmenin önemli bir parçasıdır ve Tableau, veri analizi yapmak için harika bir araçtır. Tableau, verilerle kalıpları ve eğilimleri görmeyi kolaylaştıracak şekilde etkileşime girmenizi sağlar. Tableau’yu kullanarak, önemli veri eğilimlerini gösteren gösterge tablolarını hızlı bir şekilde oluşturabilirsiniz. Ayrıca, veriler üzerinde iş birliği yapabilmeleri ve daha iyi kararlar verebilmeleri için panoları başkalarıyla paylaşabilirsiniz.

Etiket: Görselleştirmeleri OluşturunTableauTableau ile Veri AnaliziVeri Kaynaklarını BağlayınVerilerle Etkileşim Kurun
Paylaşım9Tweet6Gönder
Önceki yazı

Güvenlik Yönetimi Nedir?

Sonraki Gönderi

Kaggle Nedir?

Umut Yaşar

Umut Yaşar

Hobi olarak bu işi yapan, biraz aykırı bi' kişilik.

İlişkiliGönderiler

Yazılım

Matlab Nedir?

Tarafından admin admin
30 Ocak 2023
Donanım

Pnömatik Devre Nedir?

Tarafından Umut Yaşar
9 Ocak 2023
Uygulama

Shellcode Nasıl Hazırlanır?

Tarafından Umut Yaşar
24 Aralık 2022
Sosyal Medya

Monitoring Nasıl Yapılır?

Tarafından Umut Yaşar
23 Aralık 2022
Yazılım

SwiftUİ Nedir?

Tarafından Umut Yaşar
13 Aralık 2022
Sonraki Gönderi

Kaggle Nedir?

Bir cevap yazın Cevabı iptal et

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

  • Trend
  • Yorumlar
  • En son
PSD Uzantılı Dosya Nasıl Açılır

PSD Dosyası Nedir? .PSD Uzantılı Dosya Nasıl Açılır?

7 Ekim 2019

Netflix benzeri ücretsiz film izleme sitesi

8 Ekim 2019
Opera VPN İnceleme

Opera VPN İnceleme: Opera VPN Güvenli Mi?

13 Ekim 2019
Popmundo ile maceraya hazır mısın?

Popmundo ile maceraya hazır mısın?

3

Gerçek Bir Köpek Gibi Davranan Dört Bacaklı Robot: Astro

1
Chrome ödeme yöntemleri için yenilik getiriliyor!

Chrome ödeme yöntemleri için yenilik getiriliyor!

1

PFSense Firewall Nedir?

1 Şubat 2023

Retouch Nedir?

31 Ocak 2023

Matlab Nedir?

30 Ocak 2023

İlginizi Çekebilir

Çin Alzheimer Hastalığında Yeni Bir Devir Başlatacak!

Tarafından Umut Bolat
6 Kasım 2019
0
Bilim

Günümüzde birçok insanın yakalanmış olduğu hastalık için yeni bir tedavi yöntemi araştırılmakta. Her geçen gün hastalığa sahip olan kitlenin yaş...

Devamını oku

Fiziksel Sunucu Nedir? Dedicated Server Özellikleri

Tarafından Umut Bolat
18 Haziran 2021
0
Fiziksel Sunucu Nedir? Dedicated Server Özellikleri
Donanım

Program tarafından gerçekleştirilen isteklere yanıt veren fiziksel sunucu, merkezi kaynaktan talep edilen servisleri yönetme dâhil farklı görevlere sahiptir. İngilizce adı...

Devamını oku
TeknoPolis.NET

Copyright © 2021 Teknopolis

  • Hakkımızda
  • Gizlilik politikası
  • Künye
  • İletişim

Sonuç yok
Tüm Sonucu Görüntüle
  • Home

Copyright © 2021 Teknopolis