teknopolis.net
  • ANA SAYFA
  • Eğitim
    • Bilim
  • Donanım
  • İnternet
  • Sosyal Medya
  • Kripto Para
  • Teknoloji
    • Mobil
    • Oyun
    • Yazılım
    • Uygulama
    • Giyilebilir Teknoloji
    • Yapay Zeka
    • Akıllı telefon
  • Otomobil
  • Sektörel
  • Rehber
Sonuç yok
Tüm Sonucu Görüntüle
TeknoPolis.NET
Sonuç yok
Tüm Sonucu Görüntüle
Ana Sayfa Sektörel

Siber Güvenlik Uzmanları Ne Yapar?

Siber Güvenlik Uzmanları Ne Yapar?

Tarafından Umut Yaşar
24 Nisan 2023
Kategori: Sektörel, Teknoloji
0
27
Paylaş
157
Görüntülenme
Facebook'da PaylaşTwitter'da Paylaş

Ağ ve güvenlik uzmanı mesleği, diğerlerinin ilgi duyduğu alanlardan biridir. Siber güvenlik uzmanları, bilgisayar teknolojisi ile ilgili çalışmaları gerçekleştirir. Hepimizin bildiği gibi, bilgisayar teknolojisi giderek daha da gelişiyor. Siber güvenlik uzmanının ne olduğu, ne iş yaptığı, nasıl siber güvenlik uzmanı olunacağı, maaşının ne olduğu, koşulları ve iş imkanları hakkında detaylı bilgileri bir araya getirdik.

Bilgisayar teknolojisinde sorun yaşadığımızda siber güvenlik uzmanlarına ihtiyaç duyarız. Çünkü bu teknoloji kötü niyetli olarak kullanılabilir. Uzmanlar bu güvenliği sağlar.

Neler Okuyacaksınız?

    • Siber Güvenlik Uzmanı Nedir?
  • Siber Güvenlik Uzmanları Ne Yapar?
  • Siber Güvenlik Uzmanı Nasıl Olunur?
  • Siber Güvenlik Uzmanı Olmak İçin Gerekenler Nelerdir?
  • Siber Güvenlik Uzmanının Görevleri Nelerdir?
  • Siber Güvenlik Uzmanı Maaşı Ne Kadardır?
  • Siber Güvenlik Uzmanı İş İmkanları Nelerdir?
  • Güvenlik Uzmanı Olmaya Nereden Başlamalı?

Siber Güvenlik Uzmanı Nedir?

Siber güvenlik uzmanları, çalıştıkları şirket veya kuruluşa hizmet sağlamaktan sorumlu kişilerdir. Bir şirketin çalıştığı şirket veya kuruluş, Devlette olduğu gibi özel sektörde de olabilir. Bilgisayarlar, sunucular, mobil cihazlar, elektronik sistemler ve ağlar kötü amaçlı kodlarla saldırıya uğrayabilir. Burada siber güvenlik uzmanları, bilgi teknolojisi veya elektronik bilgi güvenliği sağlayan kişilerdir. 

Siber Güvenlik Uzmanları Ne Yapar?

Siber güvenlik uzmanları, bilgi teknolojileri alanında olası saldırılara karşı uygulama ve algoritmalar kullanır ve güvenliklerini sağlamak için bu uygulamaları sürekli olarak günceller. Belirtilen ilgili saldırılara yanıt olarak güvenlik açıklarını belirleyin. Kontrol etti. Çeşitli testler ve kontroller sonucunda güvenlik açıklarını kapatır.

Siber Güvenlik Uzmanı Nasıl Olunur?

Siber güvenlik alanında uzman olmak için iletişim teknolojisi veya programlama dillerinde departmanları tamamlamak ve bu alanda gelişmek gerekir.

Üniversitelerde bilgisayar mühendisliği, yazılım mühendisliği, elektronik mühendisliği ve matematik mühendisliği alanlarında 4 yıllık lisans programı gerekmektedir. Bunları tek bir başlık altında topladığımızda matematik ve bilgisayar bilimleriyle ilgili teknik dallar ortaya çıkıyor. Üniversitenin ilgili alanlarını tamamladıktan sonra, uzmanlaşmak için çeşitli eğitim kurumlarında okumaya devam etmek mümkündür. Çünkü siber güvenlik uzmanı, teknolojinin evrimine ve gelişimine cevap verebilmeli ve sürekli eğitimden geçerek bu değişimle birlikte gelişmelidir.

Siber Güvenlik Uzmanı Olmak İçin Gerekenler Nelerdir?

Eğitimli hacker konsepti siber güvenlik uzmanları tarafından da kullanılmaktadır. Siber güvenlik uzmanı olmak için gereken bazı şartlar arasında TCPIP internet protokolü bilgisi, Linux komutlarını anlama, Python gibi programlama dillerinde akıcılık, problem çözme işletim sistemi mantığı, analizde başarı sayılabilir. , bilgili, mevcut bilgileri sürekli güncelleyen.

Siber Güvenlik Uzmanının Görevleri Nelerdir?

Siber güvenlik uzmanları genellikle bir şirkete katılarak çalışırlar. Hem çalıştıkları şirketin hem de bilgi teknolojisinin güvenliğini sağlamaktan sorumludurlar. Şirket içindeki saldırılara yanıt vermek için algoritmalar ve uygulamalar geliştirirler. Siber güvenlik tehditleri durumunda, işi gözden geçirecek ve sorunu çözeceklerdir. Aynı zamanda bir saldırı beklemeden ortaya çıkabilecek riskleri de göz önünde bulundururlar.

Siber Güvenlik Uzmanı Maaşı Ne Kadardır?

Siber güvenlik uzmanının maaşları belirli kriterlere göre değişiklik gösteriyor. Uzmanın aldığı pozisyon, çalıştığı şirket, bilgi ve tecrübesi maaşını etkileyen kriterlerdir. Bu nedenle bir siber güvenlik uzmanının ortalama maaşı giriş seviyesine göre belirlenecektir. Nitelikli acemiler yılda ortalama 40.000 TL ile 60.000 TL arasında kazanabilirler. Örneğin aylık 40.000 TL olan yıllık maaşı böldüğümüzde ortalama 3.500 TL aylık maaşa tekabül etmektedir.

Siber Güvenlik Uzmanı İş İmkanları Nelerdir?

Siber güvenlik uzmanı olmak için üniversitelerin ilgili bölümlerinden mezun olanlar siber güvenlik alanında hizmet veren şirketlerde çalışmak için başvurabilirler. Bu şirketler içerisinde siber güvenlik alanında bir uzmanın gerçekleştirebileceği farklı departmanlar olabilir.

Bölümleri, Uygulama Güvenliği, Veri Güvenliği, Ağ Güvenliği, Operasyon Güvenliği, Bulut Güvenliği, Uç Nokta Güvenliği, Kimlik Erişim Yönetimi ve Ayrıcalıklı Erişim Yönetimini içerir. Bir siber güvenlik uzmanı, ilgili siber güvenlik şirketi içindeki bu departmanlardan birinin veya daha fazlasının veya tümünün parçası da olabilir.

Güvenlik Uzmanı Olmaya Nereden Başlamalı?

Her meslekte olduğu gibi, siber güvenlik uzmanlığında da kariyer basamaklarını yukarı taşımak gerekiyor. Siber güvenlik alanında uzman olmak için Linux dağıtımına hakim olmak, bir veya birden fazla programlama dilini bilmek ve ağın yapısını bilmek gerekir. Verdiğiniz eğitim, sahip olduğunuz bilgiyle orantılı olarak değiştiği için geliriniz de değişebilir.

Siber güvenlik uzmanlığının günümüzde çok daha yaygın bir meslek haline gelmesiyle birlikte İngilizce’nin yanı sıra Türkçe kaynaklara da ulaşılabiliyor. Udemy kursları ile deneyimli eğitmenler tarafından verilen kursları satın alarak ilk adımınızı atabilirsiniz. Ayrıca çeşitli sertifika programlarına katılarak başarılı olursanız, aldığınız sertifikalar sayesinde istihdam olanaklarınızı artırabilirsiniz.

Etiket: Güvenlik Uzmanı Olmaya Nereden BaşlamalıSiber Güvenlik Uzmanı İş İmkanlarıSiber Güvenlik Uzmanı Maaşı Ne KadardırSiber Güvenlik Uzmanları Ne Yapar
Paylaşım11Tweet7Gönder
Önceki yazı

Podcast SEO Ne Kadar Etkili?

Sonraki Gönderi

Ücretsiz CV Hazırlayabileceğiniz 12 Site

Umut Yaşar

Umut Yaşar

Hobi olarak bu işi yapan, biraz aykırı bi' kişilik.

İlişkiliGönderiler

Sektörel

SEO Uyumlu İçeriklerle Dijital Pazarlama Performansınızı Artırın

Tarafından admin admin
20 Temmuz 2023
Teknoloji

Google Ads Dönüşümleri Artırma Taktikleri: İşletmeniz İçin En İyi Yöntemler

Tarafından admin admin
19 Temmuz 2023
Teknoloji

Teknoloji ve İnovasyon: Geleceği Şekillendiren Trendler

Tarafından admin admin
17 Temmuz 2023
Sektörel

Dijital Reklamcılık: Dönüşümleri Artırmak İçin Etkili Taktikler

Tarafından admin admin
11 Temmuz 2023
Teknoloji

Canva hakkında bilinmeyenler

Tarafından admin admin
23 Haziran 2023
Sonraki Gönderi

Ücretsiz CV Hazırlayabileceğiniz 12 Site

Bir cevap yazın Cevabı iptal et

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Plugin Install : Widget Tab Post needs JNews - View Counter to be installed
  • Trend
  • Yorumlar
  • En son

PSD Dosyası Nedir? .PSD Uzantılı Dosya Nasıl Açılır?

26 Nisan 2023

Netflix benzeri ücretsiz film izleme sitesi

8 Ekim 2019

VALORANT’ın bilgisayarınızı yeniden başlatması gerekiyor (çözüm)

24 Nisan 2023
Popmundo ile maceraya hazır mısın?

Popmundo ile maceraya hazır mısın?

3

Gerçek Bir Köpek Gibi Davranan Dört Bacaklı Robot: Astro

1

iPhone, AirDrop Özelliği Nasıl Daha Güvenli Hâle Gelir?

1

SEO Uyumlu İçeriklerle Dijital Pazarlama Performansınızı Artırın

20 Temmuz 2023

Google Ads Dönüşümleri Artırma Taktikleri: İşletmeniz İçin En İyi Yöntemler

19 Temmuz 2023

Sosyal Medya ve İçerik Üretimi: Yaratıcı Olmanın İpuçları

18 Temmuz 2023

İlginizi Çekebilir

Sosyal Medya ve İçerik Üretimi: Yaratıcı Olmanın İpuçları

Tarafından admin admin
18 Temmuz 2023
0
Sosyal Medya

Sosyal medya ve içerik üretimi, yaratıcı olmanın önemli olduğu bir alandır. İşte sosyal medyada yaratıcı olmanızı sağlayacak ipuçları: Kendi benzersiz...

Devamını oku

Chatbot Nedir?

Tarafından Umut Bolat
11 Eylül 2021
0
Genel

Dijitalleşme sürecinin yaşanmasının ardından artık insanlar online alışverişe ve e-ticarete yönelmeye başlamıştır. Online alışveriş ve e-ticaretin yaygınlaşmasıyla insanlar her türlü...

Devamını oku
TeknoPolis.NET

Copyright © 2021 Teknopolis

  • Hakkımızda
  • Gizlilik politikası
  • Künye
  • İletişim

Sonuç yok
Tüm Sonucu Görüntüle
  • Home

Copyright © 2021 Teknopolis