teknopolis.net
  • ANA SAYFA
  • Eğitim
    • Bilim
  • Donanım
  • İnternet
  • Sosyal Medya
  • Kripto Para
  • Teknoloji
    • Mobil
    • Oyun
    • Yazılım
    • Uygulama
    • Giyilebilir Teknoloji
    • Yapay Zeka
    • Akıllı telefon
  • Otomobil
  • Sektörel
  • Rehber
Sonuç yok
Tüm Sonucu Görüntüle
TeknoPolis.NET
Sonuç yok
Tüm Sonucu Görüntüle
Ana Sayfa Yazılım

SDWAN – NGFW Nedir? Nasıl Çalışır?

SDWAN - NGFW Nedir? Nasıl Çalışır?

Tarafından Umut Yaşar
13 Ağustos 2022
Kategori: Yazılım
0
24
Paylaş
140
Görüntülenme
Facebook'da PaylaşTwitter'da Paylaş

“Yazılım tanımlı geniş etki alanı”nın kısaltması olan SDWAN, geniş alan ağlarını yönetmeyi ve yönetmeyi çok kolay, daha akıcı ve esnek hale getiren kontrol merkezi yazılımıyla kurulmuş bir teknoloji altyapısıdır.

Neler Okuyacaksınız?

  • SDWAN Çalışma Mantığı Nedir?
  • SDWAN Neden Önemlidir?
  • SDWAN Mimarisi Tipi
  • SDWAN’ın Avantajı Nedir?
  • SDWAN’ın Amacı Nedir?

SDWAN Çalışma Mantığı Nedir?

SDWAN, MPLS*, 3G/4G/LTE gibi farklı teknolojileri işlemek için daha kaliteli ve yüksek hızlı çözümler sunar. SDWAN çözümleri, özellikle veri merkezleri ve şubeler olmak üzere kurumsal ağları büyük mesafeler üzerinden birbirine bağlar ve veri aktarım verimliliğini artırmak için araçlar kullanır.

Yüksek önem gerektiren uygulamalarda MPLS hizmetinde çalışırken İnternet’ten diğer uygulamalara erişime izin verir.

Veri düzlemi, ağ altyapısı üzerinden bilgi paketlerinin akışını temsil ederken, kontrol düzlemi, geliştirici tarafından tanımlandığı gibi verilerin nereye gitmesi gerektiğini tanımlar. Kuralların tanımlanması ve politikaların manuel olarak programlanması ve ağ üzerinden dağıtılması çoğu zaman hatalara ve zaman kaybına yol açar.

SDWAN kontrol düzlemini ayırarak, ağda yeni kuralların ve değişikliklerin dağıtımını merkezileştirir ve kolaylaştırır.

Ağda karşılaşılan hataları belirlemek ve çözmek için komut dosyalarını ağ genelinde dağıtın.

SDWAN çözümü, politika yöneticilerinin kritik verileri hızlı kanallar üzerinden teslim etmesine olanak tanıyan bir hibrit ağ tanımlar.

SDWAN Neden Önemlidir?

SDWAN merkezi kontrol yapısına sahiptir. Ağ yönetimini basitleştirmek için kontrol işlevlerini bulut hizmetlerine veya çevrimiçi uygulamalara ayırarak merkezileştirir. Donanımdan ayrı olduğu için standart WAN dokusuna göre daha esnektir. SDWAN çözümleri, merkezi bir kontrol yapısından sağlanan operasyonel kuralları uygular. Bu özellik, bağlantı noktalarını ve yönlendiricileri ayrı ayrı yönetme ihtiyacını ortadan kaldırır. SDWAN çözümleri sayesinde artık uzaktan kurulum mümkün.

Bölüm İşletmelere işgücünü hızlı ve sürekli görünürlük ile kolay erişilebilir ve güvenilir bir ortamda yönetme yeteneği verir.

Tüm kuruluşların donanımları ve ağları için esnek, çevik ve güvenilir çözümler gereklidir, uygun maliyetlidir, sistemlere entegre edilmesi kolaydır ve sürekli ölçeklenebilirdir.

SDWAN çözümleri, tüm bu ihtiyaçlara yönelik birçok güvenilir kurumsal yaklaşıma sahiptir. Bu durumdan dolayı SDWAN çözümleri ağırlıklı olarak ağ çözümlerinin bir parçası olarak tercih edilmektedir.

SDWAN Mimarisi Tipi

– SDWAN On-Primises Mimarisi Tipi Donanım dahilidir. Bu şekilde doğrudan erişimle yönetilme şansı vardır. Küçük kuruluşlar, uygun maliyetli bir çözüm oldukları için buna bayılırlar.

– Bulut özellikli SDWAN’lar daha erişilebilir bir sanal bulut ağına bağlanır ve bu ağla daha iyi sistem entegrasyonu sağlar.

– Omurga SDWAN ile Bulut Etkin, kuruluşlarda SDWAN kutularından İnternet bağlantısı POP* noktalarında yapılır. Bulut özellikli omurgalar, SDWAN’ın paylaşılan bir omurga olarak kullandığı İSS’lerden gelen fiber bağlantılı omurgalardır.

SDWAN’ın Avantajı Nedir?

SDWAN teknolojisi birçok operasyonel ve finansal avantaj sunar.

SDWAN’ın en önemli avantajı güvenliğidir. WAN trafiğini şifreleyerek, ağı bölümlere ayırarak ağın güvenilirliğini artırır, böylece ağdaki herhangi bir ihlalden kaçınılabilir veya en aza indirilebilir. SDWAN teknolojisi, IPSEC VPN bağlantısı üzerinden uçtan uca şifreleme gerçekleştirerek veri trafiğinin güvenilirliğini artırır. SDWAN, ağ trafiğine görünürlük sağladığından, bir saldırı durumunda yetkili kişilere daha hızlı olay tespiti sağlar.

SDWAN, WAN trafiğini yüksek hızlı İnternet bağlantıları üzerinden daha düşük bir maliyetle yönlendirir. Kuruluşlara, mevcut tüm ağ bağlantılarında kullanılan tüm kaynakların tam kullanılabilirliğini sağlar. SDWAN teknolojisi, ağ gecikmesini en aza indirdiği ve daha yüksek kaliteli bağlantı hızlarını desteklediği için bulut ve SaaS uygulamalarında kullanıcı performansını artırmaya yardımcı olur. Maliyetli MPLS arızalarından ticari olarak temin edilebilen fiber, DSL ve hücresel bağlantı teknolojilerine geçerek işletme maliyetlerini düşürür.

SDWAN teknolojisi ile dağıtım ve yapılandırma süresi kısaltılabilir.

SDWAN, merkezi bir kontrol noktasından yönetilebilir. Bu sayede SDWAN teknolojisi, WAN hizmetlerinin daha iyi kullanılabilirliğini sağlar ve tek bir yönetim arayüzü ile teslimat sağladığı için daha az ağ ekipmanı gerektirir. Böylece manuel idari işlemleri ortadan kaldırır.

SDWAN çözümü, her kurulum için mevcut ISP bağlantılarını kullanma yeteneği sağlar. ISP bağlantılarını farklı bağlantı yöntemleriyle uygun şekilde entegre ederek, tesislerin ağ performansı iyileştirilir. Konfigürasyonlar merkezi olduğu için manuel işlemlerden kaçınılmalıdır. Tüm ağ görünür durumdayken, ortaya çıkabilecek herhangi bir olay veya soruna hızlı bir şekilde çözüm sağlanır.

SDWAN’ın Amacı Nedir?

Bulut servisleri ve SaaS’ın artan kullanım alanı ile birlikte veri iletiminin artması ve kullanımın artması nedeniyle yüksek maliyet ve hız sınırlaması gibi sorunlarla karşılaşılmaktadır. bağlı kalmak için. Bir SDWAN çözümü ile bu altyapı boşlukları ortadan kaldırılır.

SDWAN, uygun politikalarla artan performans, rehberlik ve kontrol için WAN trafiğini denetler.

SDWAN, her bağlantı noktası için VPN kullanan farklı WAN bağlantılarıyla birden çok bağlantıya sahip olabilir. Bu bağlantıları birleştirmek ve bunları tek bir bağlantı olarak kullanmak, VPN bağlantılarını daha hızlı ve daha uygun maliyetli hale getirir.

SDWAN, trafiği bir WAN bağlantısına veya başka bir ağ bağlantısına göre otomatik olarak yönlendirir. Bu rotalardaki ağ trafiğini dengeler. Ayrıca, SDWAN teknolojisi ağdaki paketleri hedefe göre sınıflandırır ve bu da paketleri farklı şekillerde gönderebildiğini doğrular.

Etiket: SDWANSDWAN Mimarisi TipiSDWAN Neden Önemlidir?
Paylaşım10Tweet6Gönder
Önceki yazı

Telefonunuz Çalınırsa Ne Yapmalısınız? Çalınan Telefonu Bulmanın Yolları

Sonraki Gönderi

Google Trends Nedir? Nasıl Kullanılmalıdır?

Umut Yaşar

Umut Yaşar

Hobi olarak bu işi yapan, biraz aykırı bi' kişilik.

İlişkiliGönderiler

Yazılım

Matlab Nedir?

Tarafından admin admin
30 Ocak 2023
Donanım

Pnömatik Devre Nedir?

Tarafından Umut Yaşar
9 Ocak 2023
Uygulama

Shellcode Nasıl Hazırlanır?

Tarafından Umut Yaşar
24 Aralık 2022
Sosyal Medya

Monitoring Nasıl Yapılır?

Tarafından Umut Yaşar
23 Aralık 2022
Yazılım

Tableau ile Veri Analizi Nasıl Yapılır?

Tarafından Umut Yaşar
16 Aralık 2022
Sonraki Gönderi

Google Trends Nedir? Nasıl Kullanılmalıdır?

Bir cevap yazın Cevabı iptal et

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

  • Trend
  • Yorumlar
  • En son
PSD Uzantılı Dosya Nasıl Açılır

PSD Dosyası Nedir? .PSD Uzantılı Dosya Nasıl Açılır?

7 Ekim 2019

Netflix benzeri ücretsiz film izleme sitesi

8 Ekim 2019
Opera VPN İnceleme

Opera VPN İnceleme: Opera VPN Güvenli Mi?

13 Ekim 2019
Popmundo ile maceraya hazır mısın?

Popmundo ile maceraya hazır mısın?

3

Gerçek Bir Köpek Gibi Davranan Dört Bacaklı Robot: Astro

1
Chrome ödeme yöntemleri için yenilik getiriliyor!

Chrome ödeme yöntemleri için yenilik getiriliyor!

1

Retouch Nedir?

31 Ocak 2023

Matlab Nedir?

30 Ocak 2023

Hizmet Arbitrajı Nedir?

28 Ocak 2023

İlginizi Çekebilir

İnternetten Steam Key alınır mı ?

Tarafından Umut Bolat
9 Ekim 2019
0
Steam Key
İnternet

İnternetten steam key alınır mı? sorusunun cevabı random key için kesinlikle hayır. Steam 'ın kur politikasına rağmen oyuncular hala bazı...

Devamını oku

Xiaomi’nin Yeni Modeli Mi Mix 4’ün Görüntüleri

Tarafından Umut Bolat
18 Ekim 2019
0
Akıllı telefon

Mi Mix 4'ün görüntüleri, beklentileri arttırdı. Mix 3'ten sonra çıkması beklenen 4'ün piyasaya çıkmasına az bir zaman kaldı. Fakat daha...

Devamını oku
TeknoPolis.NET

Copyright © 2021 Teknopolis

  • Hakkımızda
  • Gizlilik politikası
  • Künye
  • İletişim

Sonuç yok
Tüm Sonucu Görüntüle
  • Home

Copyright © 2021 Teknopolis