teknopolis.net
  • ANA SAYFA
  • Eğitim
    • Bilim
  • Donanım
  • İnternet
  • Sosyal Medya
  • Kripto Para
  • Teknoloji
    • Mobil
    • Oyun
    • Yazılım
    • Uygulama
    • Giyilebilir Teknoloji
    • Yapay Zeka
    • Akıllı telefon
  • Otomobil
  • Sektörel
  • Rehber
Sonuç yok
Tüm Sonucu Görüntüle
TeknoPolis.NET
Sonuç yok
Tüm Sonucu Görüntüle
Ana Sayfa Uygulama

Power BI Nedir? Kullanım Alanları Nelerdir?

Tarafından Umut Yaşar
16 Ocak 2023
Kategori: Uygulama
0
22
Paylaş
127
Görüntülenme
Facebook'da PaylaşTwitter'da Paylaş

BI, piyasadaki en popüler ve çok yönlü platformlarından biridir ve onu her büyüklükteki işletme için ideal bir seçim haline getiren birçok özelliğe sahiptir. BI, kullanıcıların son derece görsel panolar ve raporlar oluşturarak verilerinden içgörü kazanmalarını sağlayan bir veri analizi ve iş zekası platformudur.

BI ile, veri kaynaklarınızdan hızlı bir şekilde bilgi toplayabilir ve özel ihtiyaçlarınız için anlamlı bir şekilde görüntüleyebilirsiniz. Bı’yı pazarlama, satış, operasyonlar, müşteri hizmetleri, finans, BT ve daha pek çok alanda kullanabilirsiniz. Aslında, bı’nin kullanılabileceği sınır yoktur, herhangi bir endüstri veya uygulama için mükemmeldir.

BI kullanmanın en büyük faydalarından biri, bulut tabanlı olmasıdır. Bu, hareket halindeyken bile verilerinize her yerden erişebileceğiniz anlamına gelir. Ayrıca, BI çok yönlü ve kullanımı kolay olduğundan, kuruluşunuzdaki herkes herhangi bir eğitim veya bilgi gerektirmeden hemen kullanmaya başlayabilir. Bu nedenle, mevcut operasyonlarınız hakkında fikir edinmek veya gelecekteki büyüme için plan yapmak istiyorsanız  powerBI ihtiyacınız olan her şeye sahiptir.

Neler Okuyacaksınız?

  • Bı’nin Başlıca Kullanım Alanları Nelerdir?
  • İş analizinde BI Nasıl Kullanılır?
  • Veri Görselleştirme için BI Kullanmanın Faydaları Nelerdir?
  • Veri Analizi için BI Olanaklarının Araştırılması

Bı’nin Başlıca Kullanım Alanları Nelerdir?

BI, çalışma şeklinizi değiştirme potansiyeline sahip güçlü bir veri analizi ve görselleştirme aracıdır. İlk piyasaya sürüldüğünde, BI, farklı veri kümelerine bağlanma ve görevleri otomatikleştirme yeteneği nedeniyle bir oyun değiştirici olarak selamlandı. Günümüzde BI popülaritesi artmaya devam ediyor ve her büyüklükteki işletme tarafından karmaşık sorunları çözmek için kullanılıyor.

İş analizinde BI Nasıl Kullanılır?

Günümüz iş dünyasında verilerin anahtar olduğuna şüphe yok. Bilinçli kararlar vermek ve ilerlemeyi izlemek için güvenilir veri analizi ve görselleştirme araçlarına erişimin olması esastır. Bı’nın devreye girdiği yer burasıdır. Kullanıcıların verileri hızlı ve kolay bir şekilde analiz etmelerini, depolamalarını ve görselleştirmelerini sağlayan bir veri analizi ve görselleştirme platformudur.

İlk olarak, BI ile analiz edilebilecek farklı veri türlerini tartışalım: sayısal (sayısal), kategorik (metin) veya karışıktır. Genel olarak BI, iş analizinde birçok kullanımı olan çok yönlü bir araçtır. Hızlı ve kolay bir şekilde bilinçli kararlar vermenize izin verirken değerli bilgilere hızlı erişim sağlar.

Veri Görselleştirme için BI Kullanmanın Faydaları Nelerdir?

Eğer iş yapıyorsanız, o zaman BI kullanıyor olmanız gerekir. BI, Microsoft tarafından sağlanan ve büyük veri kümelerinden şaşırtıcı veri görselleştirmeleri ve içgörüler üretmek için kullanılabilen bir iş analitiği hizmetidir. Esas olarak raporlama, görselleştirme, veri madenciliği, tahmin vb. Alanlarda kullanılır. Özellikleri arasında veri entegrasyonu ve temizliği, ETL süreçleri, çok boyutlu modelleme ve daha fazlası bulunur. Bu, karmaşık veri kümelerinin kolay anlaşılması için derinlemesine görseller sunmak için inanılmaz derecede kullanışlı bir araç olmasını sağlar.

BI ile ilgili en iyi şeylerden biri, teknik uzman olmasanız bile kurulumu kolay olmasıdır. Ayrıca, hem küçük hem de büyük kuruluşlar için uygun maliyetli ve uygundur. Bu, işletmenizin mevcut en son teknolojilerden ve analiz araçlarından yararlanmasına yardımcı olma potansiyeline sahip olduğu anlamına gelir.

BI ayrıca, özel ihtiyaçlarınıza veya sektörünüze göre uyarlanmış etkileşimli panolar, raporlar ve görselleştirmeler oluşturma yeteneği gibi kapsamlı iş zekası yetenekleri sunar. Buna ek olarak, veri ekosisteminiz üzerinde tam kontrol sağlayacak sorunsuz bir deneyim için Excel, SharePoint ve Dynamics CRM gibi diğer Microsoft araçlarıyla entegre edilebilir.

Veri Analizi için BI Olanaklarının Araştırılması

İş analitiği ve istihbarat çözümleri her kuruluş için gereklidir ve BI piyasadaki en iyilerden biridir. BI, kullanıcıların verileri çeşitli şekillerde görselleştirmelerine ve analiz etmelerine olanak tanıyarak başarıya yol açabilecek bilinçli kararlar vermelerine yardımcı olur. İşte Bı’nın kuruluşunuzda kullanılabileceği yollardan birkaçı;

  1. BI, kullanıcıların çarpıcı görseller ve etkileşimli panolar oluşturmasına olanak tanıyan kapsamlı bir iş zekası çözümüdür. Bu, herhangi bir işletme için kritik olan veriye dayalı karar vermeyi sağlar.
  2. Kapsamlı veri öngörüleri sağlayarak BI, operasyonlarınız hakkında bilinçli kararlar almanıza yardımcı olur. Verilerinizdeki eğilimleri ve kalıpları belirleyebilir, bu da kampanyalarınızı veya diğer operasyon girişimlerinizi optimize etmenize yardımcı olabilir.
  3. Kullanımı kolay gösterge tablosu özellikleriyle, işletmenizin farklı alanlarının nasıl performans gösterdiğini hızlı bir şekilde görebilir ve iyileştirmenin gerekli olduğu alanları belirleyebilirsiniz.
  4. BI tarafından sağlanan açık API, verilerinizin daha kapsamlı bir görünümünü elde etmek için diğer yazılım ve araçlarla entegrasyonu kolaylaştırır.
Etiket: analizPower BIproje yönetimisunum
Paylaşım9Tweet6Gönder
Önceki yazı

Obje Odaklı Programlama Nedir?

Sonraki Gönderi

Ağ Pazarlama Nedir?

Umut Yaşar

Umut Yaşar

Hobi olarak bu işi yapan, biraz aykırı bi' kişilik.

İlişkiliGönderiler

Teknoloji

Veri Manipülasyonu Nedir?

Tarafından Umut Yaşar
10 Ocak 2023
Uygulama

Shellcode Nasıl Hazırlanır?

Tarafından Umut Yaşar
24 Aralık 2022
Uygulama

Movavi Nedir? Nasıl Kullanılır?

Tarafından Umut Yaşar
13 Aralık 2022
Sosyal Medya

İçerikte Hikaye Kuralları Nelerdir?

Tarafından Umut Yaşar
28 Kasım 2022
Teknoloji

Apache Kafka Nedir?

Tarafından Umut Yaşar
8 Kasım 2022
Sonraki Gönderi

Ağ Pazarlama Nedir?

Bir cevap yazın Cevabı iptal et

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

  • Trend
  • Yorumlar
  • En son
PSD Uzantılı Dosya Nasıl Açılır

PSD Dosyası Nedir? .PSD Uzantılı Dosya Nasıl Açılır?

7 Ekim 2019

Netflix benzeri ücretsiz film izleme sitesi

8 Ekim 2019
Opera VPN İnceleme

Opera VPN İnceleme: Opera VPN Güvenli Mi?

13 Ekim 2019
Popmundo ile maceraya hazır mısın?

Popmundo ile maceraya hazır mısın?

3

Gerçek Bir Köpek Gibi Davranan Dört Bacaklı Robot: Astro

1
Chrome ödeme yöntemleri için yenilik getiriliyor!

Chrome ödeme yöntemleri için yenilik getiriliyor!

1

PFSense Firewall Nedir?

1 Şubat 2023

Retouch Nedir?

31 Ocak 2023

Matlab Nedir?

30 Ocak 2023

İlginizi Çekebilir

WannaCry Saldırı Nedir? Nasıl Önlem Alınır?

Tarafından Umut Bolat
6 Haziran 2021
0
WannaCry Saldırı Nedir? Nasıl Önlem Alınır?
Yazılım

Son zamanlarda internet dünyasını büyük bir tehdit altına almayı başarması ile dikkatleri çeken WannaCry saldırısı, TheShadowBrokers ismindeki hacker grubu tarafından...

Devamını oku

iPhone 11 Pro’nun İçi Açıldı

Tarafından Umut Bolat
23 Ekim 2019
0
Akıllı telefon

10 gün önce tanıtımı yapılıp kısa bir süre önce sipariş almaya başlayan iPhone 11 siparişlerinin teslimatları 20 Eylül'de başlayacak. Fakat...

Devamını oku
TeknoPolis.NET

Copyright © 2021 Teknopolis

  • Hakkımızda
  • Gizlilik politikası
  • Künye
  • İletişim

Sonuç yok
Tüm Sonucu Görüntüle
  • Home

Copyright © 2021 Teknopolis