Otomatik web sitesi yedekleme işlemi son günlerde oldukça fazla gündeme gelen konular arasında bulunuyor. Otomatik web sitesi yedekleme işlemi sayesinde kişiler veri kayıplarının önüne geçerek web sitelerinin tehlike altına girmesini engelliyorlar. Web sitesi yedekleme işlemleri günümüzde ‘’Cpanel’’ üzerinden gerçekleşen hizmetler olarak bilinmektedir. Böylelikle hızlı bir şekilde işlemlerini tamamlama olanağına erişirler.
Yedekleme işlemi sayesinde kişiler sahip oldukları web sitelerinin kopyasını alarak işlemlerini daha hızlı ve kolay bir biçimde yönetme avantajına sahip oluyorlar. İşlemlerinizi otomatik olarak yapabildiğiniz için yedekleme işleminin ne zaman yapılacağının kararını siz veriyorsunuz. WordPress sitenizin yedekleme işlemlerini eklentiler yoluyla kolaylıkla alabiliyorsunuz. Bu eklentiler; Upraftplus, WordPress-backup- plugin- eklentileriyle kolaylıkla yapılabiliyor.
Eklentileri kurma işlemini WordPress yönetim panelinden kolay bir şekilde yapabilirsiniz. Yönetim paneline giriş yaptıktan sonra eklentiler bölmesine tıklayarak yeni ekle butonuna tıklayabilirsiniz. Yeni ekle bölmesine tıkladıktan sonra eklentilerde ara bölmesinden eklentinizi arayabilirsiniz. Eklentiyi bulduktan sonra yükleme işlemini hızlı bir şekilde tamamlayabilirsiniz. İşlemlerinizi tamamladıktan sonra dilediğiniz saat dilimi içinde zaman ayarlaması yaparak otomatik eklentinizi etkinleştirebilirsiniz.
FTP Aracılığıyla Yedek Alım İşlemleri Nasıl Oluyor?
Otomatik yedekleme işlemlerinizi gerçekleştirebileceğiniz bir diğer yöntemde FTP olarak ön plana çıkıyor. FTP sayesinde kolay ve hızlı bir şekilde otomatik yedek alma işlemlerinizi gerçekleştirebilirsiniz. Otomatik yedekleme işlemini gerçekleştirmek için ilk öncelikle yapmanız gereken ‘’Filezilla’’ programını açmaktır. Programa tıklayıp açtıktan sonra hesap adı, şifre ve giriş kapısı numaranızı girmeniz gerekiyor. Bilgileri girdikten sonra hızlı bağlantı bölmesinden işlemlerinizi tamamlayabilirsiniz. Eğer ki bilgilerinizi aktif ve doğru bir şekilde girerseniz bağlantı işlemini tamamlamış olursunuz.
Sonrasında ise SQL dosyalarını indirimini tamamladıktan sonra WordPrees yedek alma işlemini tamamlamış olursunuz.
C-Panel WordPress Otomatik Yedek Alma İşlemi Nasıl Oluyor?
Manuel yedekleme işlemini yapacağınız bir diğer yöntemde C-Panel WordPress otomatik yedek alma işlemi olarak ön plana çıkıyor. Bu yöntemde çok fazla tercih edilen yöntemler arasında bulunmaktadır. Böylelikle kişiler çok pratik ve kolay bir biçimde yedekleme işlemlerini gerçekleştirme ayrıcalığına erişiyorlar. İlk öncelikle kişilerin C-Panel platformuna giriş yapmaları gerekiyor. C-Panel platformuna giriş yaptıktan sonra ‘’Yedekleme Sihirbazı’’ bölmesine tıklamanız gerekiyor.
Yedekleme sihirbazı bölmesine tıkladıktan sonra ‘’ Back-Up’’ kısmına tıklayarak, işlemlerinize devam edin. Back-Up bölmesine tıkladıktan sonra karşınıza iki seçenek çıkacaktır. Bunlar; tam yedekleme, diğeri ise kısmi yedekleme olarak bilinmektedir. Tam yedekleme işlemiyle internet siteniz üzerinde bulunan bütün dosyaların yedekleme işlemini alabilirsiniz. Kısmi- yedekleme bölmesinde ise kısmi olarak istediğiniz dosyaların yedeklerini alabilirsiniz. Fakat yedekleme alacağınız zaman tam yedekleme işlemini yapmanız daha uygun olacaktır. Tam yedekleme işlemini gerçekleştirmek için kişiler giriş dizini bölmesinden işlemlerini hızlı bir şekilde tamamlayabiliyorlar. İşlemlerinizi tamamladıktan sonra c-panel üzerinden dosya yöneticisi bölmesinden yedekleme dosyalarınızı görebiliyorsunuz.
Otomatik Yedekleme Neden Yapılmalı?
Otomatik yedekleme işleminin kişilere sunmuş olduğu birçok alternatif avantaj bulunuyor. Bu avantajların en önemlisi siber saldırılardan korunmak olarak karşımıza çıkıyor. Böylelikle kişiler siber saldırılar neticesinde olası bir veri kaybında hiçbir sorunla karşılaşmadan işlemlerini tamamlama ayrıcalığına erişebileceklerdir. Otomatik yedekleme işlemlerinizi gerçekleştirdikten sonra olası kayıpların önüne geçebileceksiniz ve herhangi aksaklıkla karşılaşmadan sorunsuz bir şekilde işlemlerinizi tamamlama ayrıcalığına erişeceksiniz.
Casus yazılımları sonucunda da günümüzde veri kayıpları oldukça fazla yaşanmaktadır. Bu tarz casus yazılımları sonucunda oluşacak veri kayıplarının önüne geçmenin en etkili yolu otomatik yedekleme işlemi olarak ön plana çıkmaktadır. Otomatik yedekleme işlemi yaptığınızda veri kayıplarının önüne geçme ayrıcalığına erişebileceksiniz. Böylelikle herhangi bir sorunla karşılaşmamış olacaksınız.
Otomatik Yedekleme Yapmamanın Tehlikeleri Nelerdir?
Otomatik yedekleme yapmamak kişilere birçok sorunla karşılaşma olanağı sunacaktır. Bu sorunların başında veri kayıpları ve teknik aksaklıklar gelmektedir. Eğer ki verilerinizi yedeklemezseniz ve yanlış bir işlem sonucu verileriniz silinirse yapmış olduğunuz bütün işlemleriniz boşuna gitmiş olur. Bu durumda emeklerinizin kaybına yol açacak durumlar arasında bulunmaktadır. Otomatik yedekleme işlemiyle kişiler avantajlı bir hizmet deneyiminden ayrıcalıklı olarak faydalanma deneyimine erişirler.
Bunun yanında kişiler hızlı bir şekilde manuel olarak işlemlerini yapabilme olanağına sahip olurlar. Otomatik yedekleme işlemiyle kişiler ayrıca siber saldırıların ve casus yazılımlarının yol açacağı maddi ve manevi zararların önüne geçebilirler.