NASA’nın son yıllarda yaptığı çalışmalar ve bu çalışmalarda elde edilen sonuçlar, herkesi şaşkına çevirmeye devam ediyor. NASA’nın keşif aracı bu çalışmaları gerçekleştirirken, selfie çekerek, Mars’tan bir görüntü elde etmiş oldu.
NASA’nın keşif aracı Curiosity, Mars’ta bir selfie çekerek, herkesi hayrete düşürdü ve bu görüntüleri NASA kendi sitesinden yayımladı. Çalışmalar sırasında Mars’tan toprak örneği elde etmesi için gönderilen ve meraklı olarak adlandırılan Curiosity, selfie çekerek Mars’ın yapısı ile ilgili bizlere güzel bir örnek sundu. NASA bu tür çalışmaları Mars’taki yaşam belirtilerini öğrenmek için gerçekleştirdiği için, Curiosity’nin elde ettiği tüm bilgiler ve çektiği resimler, bilim için altın değerinde gelişmeler olarak adlandırılıyor. Selfie çekmesinin yanında, NASA’nın meraklısı olarak bilinen Curiosity, pek çok konuda çalışma yaparak, bilimin gelişimi için büyük katkı sağlamış durumda.
Curiosity Mars’ın Zemininde İki Adet Delik Açtı

Fotoğraflarda görülen ve otaya atılan tüm değerlendirmelere göre, Mars’ın kil açısından zengin olduğu gözlemlendi. Bu nedenle uzmanların tabiri itibari ile Mars, kızıl gezegen olarak adlandırılıyor. Curiosity’nin çektiği selfie ile Mars’ta “Glen Etive” olarak adlandırılan kraterde, kimyasal deneyler yapıldığı gözlemlendi. Bu kimyasal deneyler sonucunda Curiosity, Mars zemininde iki adet delik açtı. NASA’nın gönderdiği Curiosity tarafından açılan bu deliklere “Glen Etive 1” ve “Glen Etive 2” adı verildi. Curiosity’nin yaptığı çalışmalar elbette ki bununla sınırlı değildi. Çünkü daha önce 2012 yılında, Curiosity NASA tarafından yine Mars’a gönderilmişti.
NASA’nın yaptığı çalışmaların tamamı bununla sınırlı kalmadı ve bununla beraber Mars’ta farklı araçlarda çalışmalar yürütüldü. Bu çalışmalardan bir diğeri ve önemlisi ise Mars’tan sesli kayıt almak için yapılan çalışmalar oldu. Sismik inceleme aracı olarak adlandırılan bu araç ile Mars’ta 100’den fazla ses kaydedildi. NASA bu araca InSight adını verdi.
NASA, Mars’a indirdiği sismik inceleme aracı ile 21 adet deprem adayı ses kaydetti. Toplamda 100’den fazla ses kaydedilmesine rağmen, bunlardan yalnızca 21 tanesi “güçlü deprem adayı” olarak belirlendi. NASA aynı zamanda Curiosity’nin çektiği selfie ile beraber, InSight’ın da kaydettiği sesleri insanların duyabileceği şekilde düzenleyerek resmi sitesinde yayımladı.