teknopolis.net
  • ANA SAYFA
  • Eğitim
    • Bilim
  • Donanım
  • İnternet
  • Sosyal Medya
  • Kripto Para
  • Teknoloji
    • Mobil
    • Oyun
    • Yazılım
    • Uygulama
    • Giyilebilir Teknoloji
    • Yapay Zeka
    • Akıllı telefon
  • Otomobil
  • Sektörel
  • Rehber
Sonuç yok
Tüm Sonucu Görüntüle
TeknoPolis.NET
Sonuç yok
Tüm Sonucu Görüntüle
Ana Sayfa Sosyal Medya

Monitoring Nasıl Yapılır?

Monitoring Nasıl Yapılır?

Tarafından Umut Yaşar
23 Aralık 2022
Kategori: Sosyal Medya, Yazılım
0
23
Paylaş
137
Görüntülenme
Facebook'da PaylaşTwitter'da Paylaş

Monitoring, ilerlemeyi takip etmeye ve iyileştirme alanlarını belirlemeye yardımcı olduğu için herhangi bir işletmenin önemli bir parçasıdır. Ancak izleme nasıl yapılır? Bu blog yazısında, izlemede kullanılan çeşitli teknikleri, izlemenin faydalarını, uygulamaya yönelik en iyi uygulamaları ve başarılı izlemeye nasıl hazırlanacağımızı tartışacağız. Bu yazının sonunda, izlemenin işletmenizin hedeflerine ulaşmasına nasıl yardımcı olabileceğini daha iyi anlamalısınız.

Neler Okuyacaksınız?

  • Monitoring Nedir?
  • Monitoring Ne İşe Yarar
  • Monitoring Önemi Nedir, Nasıl Kullanılıyor?
  • Monitoring Kullanılan Teknikler

Monitoring Nedir?

Monitoring, bir sistem veya ağda neler olup bittiğini izleme sürecidir. Başka bir deyişle, sorunları belirlemek ve sorunlarını gidermek için bir sistem hakkındaki bilgileri izleme ve kaydetme eylemidir. İzleme, izlemekte olduğunuz sistemin türüne bağlı olarak birçok farklı şekilde yapılabilir. Aşağıda, en yaygın izleme türlerinden bazılarına ve faydalarına bir göz atacağız.

Ağ izleme genellikle tüm sistemlerin beklendiği gibi birbirleriyle iletişim kurup kurmadığını kontrol etmek için kullanılır. Bu tür bir izleme, sorunların ciddi sorunlara dönüşmeden önce erkenden belirlenmesine yardımcı olabilir.

Monitoring Ne İşe Yarar

Sistem izleme, bireysel sistemlerin genel sağlığını ve performansını izlemek için kullanılır. Bu tür izleme, çökmeler veya veri kaybı gibi büyük sorunlara neden olmadan önce sorunları belirlemenize yardımcı olabilir.

Uygulama ve veritabanı izleme, uygulamaların nasıl performans gösterdiğini izlemek ve içinde oluşabilecek sorunları belirlemek için kullanılır. Bu tür izleme, performansı optimize etmenize ve ortaya çıktıkça sorunları gidermenize yardımcı olabilir.

Monitoring Önemi Nedir, Nasıl Kullanılıyor?

İzlenen sistemleri izlemek için kullanılan araçlar ve teknolojiler, eldeki göreve bağlı olarak değişir, ancak performans izleyicileri, kaydediciler ve uyarı araçları gibi sıklıkla kullanılan birkaç yaygın araç vardır. Bu araçlar, kullanıcılara sistemlerinde neler olup bittiğine dair gerçek zamanlı bilgiler sağlar, böylece mevcut olabilecek sorunları hızlı bir şekilde çözebilirler.

Toplanan verileri analiz etme yöntemleri, olay günlükleri ve uygulama izleri gibi uzun vadeli analizler için geçmiş verileri depolamak amacıyla tipik olarak merkezi veya merkezi olmayan depolama çözümlerinin kullanılmasını içerir. Toplanan veriler analiz edildikten sonra, eğilimleri tespit etmek, eşikleri sınırları eşik geçişlerini ayarlamak (örneğin,% 50’nin üzerinde CPU kullanımı) veya uyarıları bildirimleri tetiklemek (örneğin, bir eşiğe ulaşıldığında e-posta bildirimleri) gibi bilinçli kararlar almak için kullanılabilir. ).

Performansı optimize etmeye yönelik stratejiler, tipik olarak, çekişme aşırı yük olaylarını en aza indirirken (yani, bir sistemin başka bir sistemin isteklere hizmet etme yeteneğini etkilemesini önlerken) talebi mevcut kaynaklar arasında daha eşit bir şekilde dağıtmak için darboğazları belirlemeyi ve yük dengeleyiciler ve ters proxy sunucuları gibi çözümleri uygulamayı içerir. Son olarak, değişikliklerin genel sistem işlevselliğini ve bu değişikliklerle ilişkili potansiyel riskleri nasıl etkilediğini daha iyi anlamak için izlenen sistemlerdeki eğilimler analiz edilmelidir. Bunu yaparak, kuruluşlar değişikliklerin ne zaman ideal olmayabileceğini (yani bir optimizasyonun istenmeyen sonuçlara yol açabileceğini) daha iyi anlayacaktır. 

Monitoring Kullanılan Teknikler

Monitoring, herhangi bir sistemin bütünlüğünü ve performansını sağlamanın önemli bir parçasıdır. Sistemleri izleyerek etkinlikleri gerçek zamanlı olarak izleyebilir, kaydedebilir ve raporlayabilirsiniz. Bu bilgiler daha sonra sorunları hızlı bir şekilde tespit etmek ve düzeltmek için kullanılabilir, bu da sisteminizi daha güvenilir ve verimli hale getirir.

Sistemleri izlemenin popüler bir yolu, makine öğrenimi algoritmalarının kullanılmasıdır. Bu algoritmalar, verilerdeki kalıpları tespit etmek için tasarlanmıştır ve bu, sorunların ciddileşmeden önce belirlenmesine yardımcı olabilir. Diğer yaygın izleme teknikleri arasında istatistiksel analiz ve görevleri otomatikleştiren ve sistemleri düzensizliklere karşı izleyen bulut tabanlı hizmetler bulunur.

Ağ günlüğü analizi, izleme sistemleri için de önemli bir araçtır. Ağ trafiği günlüklerini analiz ederek, ağ sistemlerindeki kullanıcı etkinliğini, kötü amaçlı davranışları ve hataları belirleyebilirsiniz. Bu bilgiler daha sonra genel güvenlik durumunuzu iyileştirmek veya sorunları hızlı bir şekilde gidermek için kullanılabilir.

Son olarak, aktif problar, hedef makinelere yazılım yüklemek zorunda kalmadan ağ sistemlerindeki hataları tespit etmenin harika bir yoludur. Bu problar, izleme sistemi tarafından algılandıkça ağlara otomatik olarak kurulur, böylece olası sorunlar hakkında her zaman güncel bilgilere sahip olursunuz. Bu bilgiler daha sonra izleme sisteminizi uygun şekilde yapılandırmak veya sisteminizi saldırıya veya ihlale karşı korumak için gerekli diğer adımları atmak için kullanılabilir. Böylelikle her açıdan avantajlar sağlar.

Etiket: Monitoring Kullanılan TekniklerMonitoring Nasıl YapılırMonitoring Ne İşe YararMonitoring NedirMonitoring Önemi Nedir
Paylaşım9Tweet6Gönder
Önceki yazı

Bilimsel Araştırma Makaleleri Nasıl Yazılır?

Sonraki Gönderi

Shellcode Nasıl Hazırlanır?

Umut Yaşar

Umut Yaşar

Hobi olarak bu işi yapan, biraz aykırı bi' kişilik.

İlişkiliGönderiler

Yazılım

Matlab Nedir?

Tarafından admin admin
30 Ocak 2023
Donanım

Pnömatik Devre Nedir?

Tarafından Umut Yaşar
9 Ocak 2023
Uygulama

Shellcode Nasıl Hazırlanır?

Tarafından Umut Yaşar
24 Aralık 2022
Yazılım

Tableau ile Veri Analizi Nasıl Yapılır?

Tarafından Umut Yaşar
16 Aralık 2022
Yazılım

SwiftUİ Nedir?

Tarafından Umut Yaşar
13 Aralık 2022
Sonraki Gönderi

Shellcode Nasıl Hazırlanır?

Bir cevap yazın Cevabı iptal et

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

  • Trend
  • Yorumlar
  • En son
PSD Uzantılı Dosya Nasıl Açılır

PSD Dosyası Nedir? .PSD Uzantılı Dosya Nasıl Açılır?

7 Ekim 2019

Netflix benzeri ücretsiz film izleme sitesi

8 Ekim 2019
Opera VPN İnceleme

Opera VPN İnceleme: Opera VPN Güvenli Mi?

13 Ekim 2019
Popmundo ile maceraya hazır mısın?

Popmundo ile maceraya hazır mısın?

3

Gerçek Bir Köpek Gibi Davranan Dört Bacaklı Robot: Astro

1
Chrome ödeme yöntemleri için yenilik getiriliyor!

Chrome ödeme yöntemleri için yenilik getiriliyor!

1

PFSense Firewall Nedir?

1 Şubat 2023

Retouch Nedir?

31 Ocak 2023

Matlab Nedir?

30 Ocak 2023

İlginizi Çekebilir

Erdoğanın Müjdesi Belli Oldu! İnanalım mı?

Tarafından Umut Bolat
21 Ağustos 2020
0
Erdoğan: ''Cuma günü bir müjde vereceğiz'' Sözleri Detayları!
Güncel Haber

Erdoğanın Müjdesi Belli Oldu! İnanalım mı? Cuma günü büyük bir müjde vereceğini açıklayan Cumhurbaşkanı Erdoğan bugün yaptığı açıklamayla büyük müjdeyi duyurdu....

Devamını oku

İnternette Yer Alan Kişisel Bilgilerin Silinmesi Artık Mümkün

Tarafından Umut Bolat
30 Eylül 2019
0
Kişisel bilgilerin silinmesi artık mümkün
İnternet

Neredeyse her uygulama ve platformun "daha iyi çalışmak için" bilgilerimizi topladığını biliyoruz. Artık kişisel bilgilerin silinmesi mümkün. Kişisel bilgilerimizi hayatın...

Devamını oku
TeknoPolis.NET

Copyright © 2021 Teknopolis

  • Hakkımızda
  • Gizlilik politikası
  • Künye
  • İletişim

Sonuç yok
Tüm Sonucu Görüntüle
  • Home

Copyright © 2021 Teknopolis