Günümüzde birçok pazarlama yönetimi yazılımı, hizmeti ve sistemi mevcuttur. Bunların çoğu, pazarlama yönetimini küçük işletmeler için çok uygun maliyetli hale getiren ve kurulum gerektirmedikleri için yönetimi daha kolay hale getiren SaaS platformları olarak mevcuttur.
Teknolojik çeşitlilik pazarlamacılarına önerdiğimiz altı temel sistem türü şunlardır:
1- Pazarlama deneyimi
Reklamcılık, e-posta, sosyal ağ oluşturma, arama motoru optimizasyonu, içerik pazarlaması, A/B testi, pazarlama uygulamaları (merkez ofis olarak adlandırılabilir) gibi daha özel teknolojiler.
2- Pazarlama faaliyetleri
Pazarlama “arka ofisini ” yönetmek için kullanılan analizler, pazarlama kaynak yönetimi (PRM), dijital varlık yönetimi (DVY) ve dijital varlık yönetimi gibi araçlar ve verilerdir. hızlı pazarlama.
3-Aracı pazarlama
Veri yönetimi platformu (VP), kart yönetimi: bulut sağlayıcıları, kullanıcı yönetimi ve API hizmetleri gibi.
4- Ticari Omurga Platformu
Müşteri ilişkileri yönetimi, pazarlama otomasyonu, içerik pazarlaması ve e-ticaret araçları gibi (uygulamalarında oldukça farklıdırlar, dolayısıyla ayrı ayrı düşünülmelidirler).
5-Altyapı hizmetleri
Veritabanları, büyük veri yönetimi, bulut bilişim ve yazılım geliştirme araçları gibi.
6-İnternet Hizmetleri
Facebook, Google ve Twitter gibi İnternet hizmetleri, günümüzün pazarlama ortamının merkezinde yer almaktadır.
Dijital pazarlama için temel stratejik kararlar, geleneksel pazarlama ve iş kararlarına benzer. Dijital pazarlama stratejilerinde de göreceğimiz gibi dijital pazarlama stratejisi, müşteri segmentasyonu, hedefleme ve konumlandırma gibi tüm unsurlar dijital pazarlamanın olmazsa olmazı, verimli dijital.
Bu bilindik hedefli pazarlama stratejik yaklaşımları, hedef müşteri gruplarını seçmeyi ve bu gruplara ürün ve hizmet vaatleri biçiminde değerin nasıl sağlanacağını belirlemeyi içerir.
Tıpkı temel ürün konumlandırma veya marka vaadi gibi, genişletilmiş bir ürünün veya çevrimiçi değer teklifinin çevrimiçi gelişimi de önemlidir.
Bu, içerik, sanal tasarım, etkileşim, paylaşım ve multimedya yoluyla marka deneyimlerinin nasıl elde edileceğini ve çevrimiçi varlığın çevrimdışı varlıkla nasıl bütünleştiğini açıklar.
Tüm şirketlerin net ve çok ilginç CDV ‘leri vardır. Bir şirket tarafından gelecekteki VCT ‘lere ilişkin stratejik kararlar, o şirketin İnternet pazarlama stratejisinin önemli bir parçasıdır.
Pazarlama Nedir?
Pazarlama, çeşitli şirket ve şirketler; Ürünlerini, mallarını veya hizmetlerini müşterilerin dikkatini çekecek şekilde sunarak satış sağlayarak gerçekleşir. Satış görevlileri, iletişim, pazar tanımı, müşteriler gibi stratejik noktaları içeren bu süreç doğrudan hayatımızda yer almaktadır. Pazarlama sayesinde alışveriş yapmak, kıyafet satın almak veya belirli bir hizmeti almak artık daha kolay. Hedef kitle farklı ürün, mal ve hizmetlerin pazarlanması ile aradığını daha kolay bulabilirken, işletmeler pazarlama ile ivme kazanıyor. Etkili bir pazarlama süreci hem işletmeye hem de müşteriye fayda sağlar. Müşteriler, pazarlaması en başarılı olan markayı tercih ediyor.
Pazarlama stratejileri nelerdir?
Bir pazarlama stratejisinde birçok farklı aşama vardır ve bunlardan birinin yokluğu tüm işi bozabilir. Bazılarını sizin için listeliyoruz.
Doğrudan Satış Stratejisi: Bu strateji, bir acente aracılığıyla doğrudan müşterilere ürün ve hizmet satmayı içerir. Bir örnek, bir kozmetik firmasının kataloğu ve temsilcileriyle birlikte ürünlerin doğrudan satışıdır.
Ürün Deneyimi: Müşteriler markalı ürünleri deneyerek satın alırlar. Müşteri, hizmete veya ürüne ihtiyaç duymasa bile yine de ondan yararlanma hakkını kullanır. Deneyimden sonra müşteri, ürüne ihtiyacı olduğuna ikna olur ve ürünü satın alır.
Birlikte Satış: Bu pazarlama yöntemi ikili anlaşmalarla sağlanmaktadır. Yemek menüsüyle birlikte belirli bir Coke markasını tanıtarak her iki marka da kar elde ediyor ve daha geniş bir kitleyi kendine çekiyor.
Sponsorlu İçerik: Site önerilerinde belirli türde markaların reklamı yapılır. Bu yaklaşımın bir örneği, bazı markaların Google ve Yandex gibi arama motorlarında üst sıralarda yer almasıdır.
Bir Pazarlama Stratejisi Neden Gereklidir?
Günümüz dünyasında bir çok markada bir ürün alternatifleri ile birlikte bulunmaktadır. Bu markalar müşterileri çekmek için birbirleriyle rekabet eder. İşte tam da bu yüzden stratejik pazarlama gerekli: Bir ürün veya hizmete ihtiyaç duyan müşteriler, markaları daha kolay keşfederek etkin pazarlama yapmışlar ve her iki taraf da kazanıyor. Aynı zamanda pazarlama teknikleri ile potansiyel müşterileri çeken markalar kazanmaya devam ediyor. Bir işletmeyi ve markayı ön plana çıkarabilecek bir pazarlama stratejisi çok önemli ve temel bir gerekliliktir.