teknopolis.net
  • ANA SAYFA
  • Eğitim
    • Bilim
  • Donanım
  • İnternet
  • Sosyal Medya
  • Kripto Para
  • Teknoloji
    • Mobil
    • Oyun
    • Yazılım
    • Uygulama
    • Giyilebilir Teknoloji
    • Yapay Zeka
    • Akıllı telefon
  • Otomobil
  • Sektörel
  • Rehber
Sonuç yok
Tüm Sonucu Görüntüle
TeknoPolis.NET
Sonuç yok
Tüm Sonucu Görüntüle
Ana Sayfa Kripto Para

MANA Coin Nedir? Decentraland (MANA) Nasıl Alınır?

Tarafından Umut Bolat
17 Haziran 2021
Kategori: Kripto Para
0
113
Paylaş
664
Görüntülenme
Facebook'da PaylaşTwitter'da Paylaş

MANA coin, blockchain teknolojisi ile sanal dünya sistemi üzerinde arazi satın alabilmeye ve bu arazilerle kullanıcılara sanal dünyalar oluşturmaya imkan veren bir kripto para birimidir. Mana biriminin platformu Decentraland olarak bilinir. Decentraland platformunda kendi birimi olan MANA token kullanılabilmektedir.

Ethereum blockchain’i üzerine kurulmuş bir sistem olarak tanımlanan Decentraland, arkasında kendi isminde olan “Decentraland Vakfı” bulunmaktadır. Vakıf, Esteban Ordano ve Ariel Meilich tarafından 2015 yılında kurulmuştur. Söz konusu vakıf, Decentraland platformunu ve MANA birimini finanse etmektedir.

Decentraland sanal dünyasında 3 boyutlu ve gezilebilir olan LAND kullanılmaktadır. LAND ise, ETH blokzincirinde ERC71 formatında akıllı kontrat olarak üretilmiştir. Bu sebeple benzersiz bir dijital varlık (NFT) olarak bilinmektedir. Bu sanal dünyada, tıpkı gerçek dünyadaki gibi parsellere ayrılmıştır. Söz konusu bu parseller, Decentraland dünyasında MANA birimi ile satın alınabilmektedir. Bu alanların satın alınmasıyla platformda çeşitli avantajlara sahip olmak mümkün hale gelmektedir.

Neler Okuyacaksınız?

  • Decentraland (MANA) Nasıl Çalışır?
  • Decentraland (MANA) Coin Avantajları Nelerdir?
    • Decentraland Coin Kurucusu Kim, MANA Hangi Ülkenin?
  • Decentraland Coin Nasıl Alınır?
    • MANA Coin Fiyatı Ne Kadar?
  • Decentraland Coin Geleceği Var mı? Decentraland Coin Yorum
  • MANA Coin Grafik Yorumu – Güncel

Decentraland (MANA) Nasıl Çalışır?

Decentraland, yukarıda da bahsedildiği gibi, sanal parsellerin MANA ile satın alınabildiği bir sanal dünya olarak tanımlanabilmektedir. MANA ise, Decentraland platformunun ERC-20 tabanlı olarak geliştirilmiş bir dijital birimidir. MANA ile LAND parselleri satın alınabileceği gibi aynı platformda harcama yapmak için de kullanılabilmektedir.

Decentraland sanal dünyasında oluşturulan karakterler de sanaldır ve bu sanal karakterleri özelleştirmek için ürünler satın alınmaktadır. Ürünlerin yanı sıra çeşitli aksesuarlar da bulunur. Bu tarz ürünlerin ticareti MANA coin ile gerçekleştirilmektedir. Platformda MANA birimi oldukça etkin kullanılır. Bu sayede kullanıcıların MANA birimini satın alması teşvik edilmiş olur. Bir nevi reklam amaçlı olarak kullanıldığını söyleyebilmekteyiz.

Özellikle yazılım geliştirici olan Decentraland kullanıcıları varsa, bu platformda kendi ürünlerinizi, aksesuarlarını üretebilmektedir. Aynı şekilde geliştirilen ürünler, diğer kullanıcılara da MANA birimi karşılında satılabilmektedir.

Decentraland platformuna giriş yapmak isteyen kullanıcılar Web 3.0 destekli bir tarayıcı üzerinden Metamask cüzdanlarını bağlayarak giriş yapabilmektedir. Metamask alternatifi olarak, Fortnatic cüzdanı da kullanılmaktadır. Cüzdanlarını bağlayan kullanıcılar, Decentraland dünyasında sanal bir gezintiye çıkabilecektir.

Decentraland Coin (MANA) Nedir? Nasıl Alınır?

Decentraland (MANA) Coin Avantajları Nelerdir?

Mana coin nedir konusundan sonra en merak edilen konulardan biri de birimin nerelerde kullanılabileceği ve sağladığı avantajlar konusudur. Decentraland, kullanıcılarına tam kontrol imkanı tanıdığı araziler sunar. Bu sanal alanda oyun içi aksesuar ve ürün satın alımları MANA birimi ile gerçekleştirilir. Tabii, önce MANA token sahibi olmak gerekmektedir.

Söz konusu bu dijital dünyadaki bütün kuralları, Decentraland kullanıcıları belirlemektedir. İsteyen kullanıcılar bu sanal dünyadaki arazilerinden kazanç elde edebilmektedir. Decentraland platformunda temelde be5 adet kullanım alanı kullanıcılara sunulmuştur. Bunlar aşağıdaki gibidir:

  • Decentraland kullanıcıları kendi sanal dünyalarında 3d alanlar oluşturabilmektedir.
  • Aynı ilgi alanlarına ilgi duyan kullanıcılar bu platformda bir araya gelebilir. Sanal dünya içerisinde platformun tabiriyle “mahalle” adı verilen topluluklar oluşturabilir ve bu alanlarda organik kitleler yaratabilir.
  • Yüksek kullanıcı akışından faydalanmak isteyen kullanıcılar, buradaki sanal arazileri satın alabilir ve reklam amacıyla kullanabilir.
  • Kullanıcılar bu sanal evrende NFT varlıkları oluşturabilmektedir. Ayrıca Decentraland platformunda yer alan Pazar Yeri bölümünde de alım-satım işlemleri gerçekleştirebilir.
  • Çevrimiçi ve çevrimdışı olarak oluşan topluluklar, interaktif boyutta birbirleriyle sosyalleşebilmektedir.

Decentraland sanal dünyası, 90 binden fazla ve 256 metrekare olacak şekilde parsellere ayrılmıştır. ERC-721 token tabanlı LAND ise, bu arazilerde tapu olarak kullanılmaktadır. Bu evren içerisindeki bütün unsurlar MANA kullanılarak satın alınabilir. Aynı şekilde LAND satın alımında da yine MANA kullanılmaktadır.

Kullanılan MANA birimleri daha sonra platform tarafından yakılarak yok edilir. Mana bu sayede değerini koruyabilmektedir. Ayrıca MANA ile kullanıcılar platform tarafından düzenlenen anketlere oy verebilir, arazi açık artırmaları ya da geliştirmelere oy vererek etkin bir rol oynayabilmektedir.

Decentraland Coin Kurucusu Kim, MANA Hangi Ülkenin?

Decentraland platformu üzerine 2015 yılında çalışmalara başlanıldı. Projenin arkasındaki ekip, dijital gayrimenkul sahipliğini bir blockchain ağını kullanan kullanıcılara tahsis etmek amacıyla böyle bir kavram oluşturdu. Smart Contract Solutions’u kuran Esteban Ordano olurken, proje liderliğini Ari Meilich üstlendi.

Proje geliştirildiğinde bünyesine farklı ortaklıklar da kazandırdı. Decentraland, Aragon, district0x ve imToken gibi projeler zaman içerisinde birlikte ortaklık çalışmalarıyla anılmaktaydı. Decentraland ağının danışmanlarından bazıları Aragon’un proje lideri Luis Cuende, CoinFund’un kurucusu Jake Brukhman ve INBlockchain’in kurucusu Xiolai Li olarak bilinmektedir. Bu sebeple MANA coin hangi ülkenin sorusuna yanıt verilememektedir. Bu proje tek bir ülkeye ait değildir. Hemen hemen her ülkede platformun geliştirici noktası olduğu söylenebilir.

Decentraland Coin Nasıl Alınır?

2017 yılında piyasaya sürülen MANA birimi CoinMarketCap’te listelenmeye başladığından bu yana diğer projelere nazaran başarısını ortaya koyabilmiştir. İlk çıktığı dönemlerde 0.08 Türk Lirası gibi düşük bir birim fiyatı ile başlayan coin, günümüzde 6 Türk Lirası bandından işlem görmektedir.

Piyasaya sürüldüğü ilk yıllarda sayılı borsada listelenirken, günümüzde farklı pek çok borsanın ticaret listesine girmeyi başarmıştır. MANA nasıl alınır sorusunu merak eden bireyler, işlem hacmi bakımından dünyanın en büyük borsası olan Binance’ı tercih edebilir. MANA coin Binance borsasında listelenmektedir. Binance yanı sıra aşağıdaki borsalara kayıt olarak da MANA birimini temin edilebilir.

  • Coinbase
  • Kraken
  • Huobi Global
  • Uniswap – V2
  • Bittrex

Borsalara kayıt olmanızın ardından üyeliğinizin onaylanmasını bekleyin. Hesabınız onaylanmasıyla buradaki bakiyenize TL ya da farklı kripto para birimi göndererek bakiye oluşturun. Ardından satın alma bölümünden MANA coini farklı işlem çiftlerini tercih ederek satın alabilirsiniz.

MANA Coin Fiyatı Ne Kadar?

Yazının hazırlandığı sırada, CoinMarketCap verilerine göre 1 MANA 6,14 Türk Lirasından işlem görmektedir. Bu rakam ABD doları ile 0,71$ tutarına tekabül etmektedir Piyasa sıralamasında 71. Sırada yer alan birim, tüm zamanların en yüksek değerini 14,72 TL civarında görmüştür. Tüm zamanları içeren en düşük değerini ise 0.006 TL bandında görebilmiştir.

Yazının hazırlandığı sırada 24 saatlik işlem hacmi ₺495,304,927 olurken, piyasa değeri ₺9,714,177,308 bandındadır. Tamamen seyreltilmiş piyasa değeri ₺13,459,844,802 civarında ve piyasada dolaşan arz adeti 1.58B MANA’dır.

Decentraland Coin Geleceği Var mı? Decentraland Coin Yorum

Pek çok yatırımcı tarafından MANA coin geleceği araştırılmaktadır. MANA birimi, emsallerinden farklı ve gelecekteki teknolojilere hitap eden bir kripto para birimidir. Sırf bu özelliklerinden bile, birimi tercih eden bir kesim bulunmaktadır. Ancak bu özellikleri, birimi tek başına başarılı kılmaya yetmeyebilir.

Pek çok piyasa analistinden MANA coin’e yönelik yorumlar yapılmıştır. Analistlere göre MANA, uzak geleceğinde yeni sektörlerde görev alma şansı bulabilir. Fakat yakın gelecekte ve günümüzde MANA birimi için değer kaybının yaşanabileceği düşünülmektedir.

Aayush Jindal, WalletInvestor analistleri ve diğer uzman pek çok analist görüşlerine göre MANA, 2021 senesinin ilk yarısında ve 2. Yarısından sonra ufak da olsa fiyat düşüşü yaşayabilir. Ancak MANA’nın kullandığı teknolojiler ve hangi alana hizmet ettiği düşünülürse, uzun vadede kazandırabilecek birimler arasında görüldüğü söylenebilmektedir.

MANA Coin Grafik Yorumu – Güncel

Yazının hazırlandığı sırada MANA son 24 saatte %0,31 oranında değer kaybetmiştir. Aşağıdaki grafikte de görüldüğü üzere, RSI göstergesi 43.66 civarında seyretmekte ve yönü aşağı olarak ilerlemektedir. Her ne kadar, şu anki fiyat hareketi bir yükseliş trendiymiş gibi görünse de, 0.70 bandında aşağı yönde bir kırılım meydana gelirse birim fiyatı düşebilir.

 

Paylaşım45Tweet28Gönder
Önceki yazı

Dövme Sildirtmek Zararlı Mı? Dövme Sildirme Nedir?

Sonraki Gönderi

Stop-loss Nedir ?

Umut Bolat

Umut Bolat

İlişkiliGönderiler

Kripto Para

Kriptografik Uygulamalar Nelerdir?

Tarafından Umut Yaşar
18 Ocak 2023
Kripto Para

Kripto Para Hakkında Bilmedikleriniz

Tarafından Umut Yaşar
18 Mayıs 2022
Kripto Para

Kripto Para Yatırımı Nasıl Yapılmalı?

Tarafından Umut Yaşar
6 Mayıs 2022
Koin Yakma Nedir ?
Kripto Para

Koin Yakma Nedir ?

Tarafından Umut Bolat
8 Eylül 2021
Güncel Haber

DKNY, NFT lansmanı ile yeni logosunu tanıtıyor!

Tarafından Umut Bolat
31 Ağustos 2021
Sonraki Gönderi
Stop-loss Nedir ?

Stop-loss Nedir ?

Bir cevap yazın Cevabı iptal et

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

  • Trend
  • Yorumlar
  • En son
PSD Uzantılı Dosya Nasıl Açılır

PSD Dosyası Nedir? .PSD Uzantılı Dosya Nasıl Açılır?

7 Ekim 2019

Netflix benzeri ücretsiz film izleme sitesi

8 Ekim 2019
Opera VPN İnceleme

Opera VPN İnceleme: Opera VPN Güvenli Mi?

13 Ekim 2019
Popmundo ile maceraya hazır mısın?

Popmundo ile maceraya hazır mısın?

3

Gerçek Bir Köpek Gibi Davranan Dört Bacaklı Robot: Astro

1
Chrome ödeme yöntemleri için yenilik getiriliyor!

Chrome ödeme yöntemleri için yenilik getiriliyor!

1

PFSense Firewall Nedir?

1 Şubat 2023

Retouch Nedir?

31 Ocak 2023

Matlab Nedir?

30 Ocak 2023

İlginizi Çekebilir

Spotify, iOS 13 sürümünde Siri ile çalışabiliyor

Tarafından Umut Bolat
30 Eylül 2019
0
Spotify, iOS 13 sürümünde Siri ile çalışabiliyor
Uygulama

Spotify, uzun süredir beklenen özelliğe iOS 13 ile kavuştu. Artık sanal asistan ile onlarca müziği yönetmek sizin ellerinizde. Müzik sevenler...

Devamını oku

Samsung’un Orta Segment İçin Çıkaracağı Bu Telefon İşleri Kızıştıracak!

Tarafından Umut Bolat
31 Temmuz 2019
0
Akıllı telefon

Samsung şirketi, orta segmentteki telefon serileri olan A ve M serilerine yeni telefonlar ekleyip genişletmeyi düşünmekte.  Samsung, farkettiyseniz orta segment...

Devamını oku
TeknoPolis.NET

Copyright © 2021 Teknopolis

  • Hakkımızda
  • Gizlilik politikası
  • Künye
  • İletişim

Sonuç yok
Tüm Sonucu Görüntüle
  • Home

Copyright © 2021 Teknopolis