Pasif Gelir nedir?
Pasif gelir, kişinin günlük olarak, zaman harcamasına yönelik veya bakım gibi durumları üstlenmesini gerektiren, herhangi bir girişim yöntemiyle minimum şekilde kazanılan paradır.
Bu konuyu biraz daha açmak gerekir ise ;
Pasif — en değerli kaynak olarak zamanınıza yönelik, çok az kısmını gerektirebilir.
Gelir — sizlere günlük hayatta yönlendirdiğiniz veya yeniden yatırımı gerektiren gelirin nakit akışını sağlayan durum.
Pasif gelirin öncelik kuralı – zamanı değerlendirin.
Pasif gelir öncelikle, her şeyden önce zamanla ilgili durumdur. Para kazanma yönünden, birçok şey yapabilirsiniz , fakat tüm gelir akışı pasif durumlara bağlı değildir. Aktif bir biçimde, yapılan bir iş veya ek bir iş kurmanız açısından, gelir akışının gerçekten pasif bir durumda olması için, gelir elde etme yönünden giderek daha az çaba gerektirmeye yönelik, ve sonunda ise çaba gerektiren durumlar gerekir.
Örneğin, bugünlerde belirlediğiniz meblağ, 2 saat gibi durumları kapsıyorsa ve gelecek haftaya yönelik ya da bundan bir yıl sonrasında da aynı bütçede 2 saat gibi zamanı alıyorsa, bu gelir durumu pasif olarak benimsenmez, çünkü aynı çaba ile aynı durumlar gözetilir. Öte yandan ise, bugün bir yatırım hesabı açma yönünden, bu sizler açısından zaman alabilir. Fakat o hesap büyüdükçe emeğinizin karşılığını alıyorsunuz demektir. Bunlarla birlikte, Pasif gelir kazancına yönelik tüm fikirler, emeklilik gerektiren durumları, seyahat edebilmeniz açısından veya sevdiklerinizle birlikte daha fazla zaman geçirebilmeniz açısından, sizlere iş hayalleri açısından örnek teşkil eder.
1) Danışmanlık durumu
Danışmanlık durumu sadece başka bir iş biçimidir. ek bir koşuşturma gibi durumlarda, önem taşır, fakat tam olarak pasif bir gelir olarak benimsenmez. Danışmanlık gibi durumların pasif olması için, uygulamanızı diğer insanlarla birlikte kurmanız ve sonunda ise kendi işiniz larak benimsenmelidir.
Spekülasyon durumlar için yatırım fırsatı.
Sermaye artışı açısındani hisse senedi gibi yatırımları, yalnızca pasif gelir olarak görülmemektedir. Çünkü hisse senedi gibi çevrili durumlar ek gelir değildir. Öte yandan ise, bu şekilde nakit dağıtan istikrarlı şirketler üzerinde, yatırım yapmak kesinlikle pasif bir gelir tekniğidir. Aradaki durum ise, nakit getirisi üzerine nakite mi yönelmek yoksa sadece yatırımınızı satarsanız getirisi ne olabilir?
Ayrıca, kripto para sistemleri ya da emtialar üzerinden, yatırımlar amacında ve fiyat spekülasyonları açısından ayrılmaktadır. Bu yatırımlar hedefinde, portföyünüze yönelik bir miktar pay alması açısından birçok zaman belirtisi vardır, fakat bu şekilde ise yatırım yapmak hedefinde, istikrarlı bir şekilde pasif gelir stratejisi olarak görülmez.
Pasif Gelir Oluşturmaya Nereden Başlanır?
Zamanınızın bir çoğunu, doğrudan paraya çeviren bir sihir ortaya çıkmaz. Bunun yerine ise, sizler uyurken ya da parkta evcil hayvanınızı gezdirirken bile, paranızın büyümesi açısından adım atarsınız.
Pasif gelir üzerine ayırdığınız ilk yönelim, bir blog ile başlamak ya da bir danışman platformuna giriş yaparak başlayabilirsiniz . İster parlak bir iş plan hayali olan bir girişimci olun, ister yetenekli bir sanatçı olun, ister yatırım yapmak açısından fazladan nakitiniz olsun, pasif gelir düzeni elde edebilirsiniz. Yöntemleri ise sizler okumaya devam ederken makalemizi, sizleri bilgilendirmeye devam edeceğiz ;
1. Bir ana hesap oluşturmaya yönelin
Daha önce sizlere bahsettiğimiz pasif gelir yaratmak açısından zaman durumuna, parasal yönlere veya becerisel yeteneklere ihtiyacınız olduğunu söylemiştik. Nakit kısmı ile başlayalım. Öncelikle bir hesap açın, tasarruf hedefinde yatırımınıza başlayın, sizler bunu yaparken pasif gelir elde etmiş olursunuz. Çok fazla belirtiler olmayabilir, fakat bu durumlar paradan çok faiz kazanacaksınız ve birçok çevrimiçi banka hesap açmak adına, nakit bonus avantajları da bile sunmaktadır.
2. Becerilerinizi geliştirin
Öncelik işi büyültmeye yönelik hedeflerde, büyültmeye yönelik becerilerinizin olması aşikardır. Sizlerde kendi yeteneğinizin farkına vararak işinizi yöneltebilir, pasif gelirler elde edebilirsiniz.
Hangi konuda iyisin? Hangi konular hakkında tutkun var? Hızlı bir envanter üzerine yazın ve başkalarının bu becerileri gelir akışları oluşturmak adına nasıl başlangıç yaptığını araştırın.
3. Zamanınızı, paranızı ve emeğinizi değerlendirmeye alın. Taahhütleriniz durumunda gerçekçi davranın.
Zaman zor bir durumdur çünkü bizlere sunulan en sınırlı kaynaktır. Daha fazla yönden, para kazanmaya veya pasif gelir yaratmaya yöneltmek, bir tuzak olarak görülebilir çünkü genel kısımda, yeni konular veya yeni teknikler öğrenmenize sebebiyet verir ve bu durumda çok zaman kaybına uğratabilir. Unutmamak gerekir, kısa vadede önemli iiler yapmanız gerekebilir, fakat uzun vadede amacınız zaman yatırımınızı en az seviyeye indirgemektir.
4. Fikir üretin ve seçiminizi yapın
Son adım olarak, bazı fikirleri kağıt üzerine dökerek ve nasıl başlayacağınıza yönelmektir. Bu durumları benimseyerek önemli adımlar atabilir, tercih açısından, büyük işler yapabilirsiniz. Bir temelin yapısı her zaman önemli fikirlerden oluşmaktadır. Şimdi harekete geçmenin tam sırası.
5) Bir uygulama ağı oluşturun
Bir uygulama ağı oluşturmak, teknoloji devrinde ön yatırımı yapmanın ve ardından gelen zaman içeriğinin ödüle giden bir yolu olabilir. Uygulamanız bir oyun veya mobil aplikasyonlara yönelik yapılması zor olan bazı işlevlerin gerçekleştirmesine yardımcı olabilen, fikirlerin ışığında bir uygulama olabilir. Uygulamanız herkese açık bir şekilde benimsetirseniz eğer, kullanıcılar uygulamanızı indirebilir veya kazanç elde edebilirsiniz.