teknopolis.net
  • ANA SAYFA
  • Eğitim
    • Bilim
  • Donanım
  • İnternet
  • Sosyal Medya
  • Kripto Para
  • Teknoloji
    • Mobil
    • Oyun
    • Yazılım
    • Uygulama
    • Giyilebilir Teknoloji
    • Yapay Zeka
    • Akıllı telefon
  • Otomobil
  • Sektörel
  • Rehber
Sonuç yok
Tüm Sonucu Görüntüle
TeknoPolis.NET
Sonuç yok
Tüm Sonucu Görüntüle
Ana Sayfa Genel

Google Ads Dönüşüm Takibi Nasıl Yapılır?

Google Ads Dönüşüm Takibi Nasıl Yapılır?

Tarafından Umut Yaşar
2 Eylül 2022
Kategori: Genel, Sektörel
0
24
Paylaş
139
Görüntülenme
Facebook'da PaylaşTwitter'da Paylaş

Google Ads ile web sitenizi veya e-ticaretinizi tanıtarak web sitenize trafik ve satış sağlarsınız. Google Ads Dönüşümleri izlemeyi kurarak hangi artımlı dönüşümleri veya reklamları elde ettiğinizi merak ediyorsunuz? Daha sonra bunu Google Ads Dönüşümleri ile gerçekleştirebilir ve reklamlarınızdan sitenizi kaç kişinin ziyaret ettiğini belirleyip, anahtar kelime veya reklam gruplarınıza göre beklediğiniz eylemi gerçekleştirebilir, inceleme ve analizler sağlayabilirsiniz.

Google Ads İle Hedefleriniz Neler?

E-ticaret sitelerinin geri dönüş değeri, başarılı bir satın almanın yani bir satışın sonucudur. Bu seviye ve nasıl kurulacağı ile ilgili bilgileri yazımızın son bölümünde anlatacağız. Şimdi yukarıdaki örnekte, web sitenizin iletişim sayfasına yönlendirdiğimiz ziyaretçileri hedefimiz olarak belirleyip, web sitenizi Google Ads reklamlarından içe aktarıp ziyaret sayısını belirleyin, geri dönüş olarak iletişim sayfasına erişin.

Google Ads’de reklamlarınız olduğunu varsayarak, bu reklamlar için dönüşümleri nasıl ölçebileceğiniz ve bu işlemleri nasıl yapılandıracağınızla başlayalım.

Öncelikle, Google Ads’ün sağ üst kısmındaki Araçlar ve Ayarlar menüsüne tıklamanız ve açılan menüde Ölçüm başlığı altında bulunan Dönüşümler’e tıklamanız gerekir. Bu alanda, Google Ads’ün bizim için algılayacağı süreci geri dönüşüm olarak tanımlayacağız. Gelen ekranda (Dönüştür) butonuna basarak işleme devam edebilirsiniz. Bir sonraki ekranda, web sitenizin iletişim sayfasına yapılan ziyaretleri güncellemeler olarak izlemeniz gerektiğinden Web Sitesi kutusunu işaretleyebilirsiniz. (Yazımızın devamında açıklayacağımız e-ticaret satışlarını ölçmek için de aynı kutucuk işaretlenecektir.)

Bu adımdan sonra öncelikle üst kısımda bulunan Kategori başlığında takip etmek istediğiniz işlemleri seçmelisiniz. Bu örnekte İletişim bölümünü seçerek ilerliyoruz. Gördüğünüz gibi, bu alandaki birçok veriyi takip edebilecek kadar şanslısınız. Örneğin, kayıt sayfası dolgusunu kayıt sayfası olarak ayarladıysanız, Randevu Al veya Rezervasyon yap gibi seçenekleri seçebilirsiniz.

Oluşturduğunuz bu dönüşümün adını dönüşüm adı olarak belirtebilirsiniz, örneğin iletişim sayfasını ziyaret eden kişiler. Değer bölümünde, bu dönüşüm işlemi için bir değer kullanmayı seçebilirsiniz. Açık konuşalım: İletişim sayfanızdan sizinle iletişime geçen biri için bu iade tutarını belirleyemediğimiz için bu seçeneği seçtik. Ancak diyelim ki ürün satan bir e-ticaret siteniz var ve ürününüz 100 TL. Bu durumda her dönüşüm için aynı değeri kullanacağız ve bu alanı 100 TL girerek kaydedeceğiz. Veya farklı fiyatlara sahip ürünlerin yer aldığı bir e-ticaret sitesi iseniz her bir dönüşüm değeri için farklı değerlerin kullanımını belirtmeliyiz. Bu iki değeri yazımızın devamında anlatacağız.

Sayım Değeri: Bu alanda, tıklama veya etkileşim başına dönüşüm sayısını seçmeniz istenecektir. Tümünü seçtiğinizde, bir kullanıcı reklamınızı tıklarsa ve farklı zamanlarda 2 farklı hedefe ulaşırsa, 2 dönüşüm kaydedilir. Başka bir deyişle, bir ziyaretçi iletişim sayfanıza tıkladıktan sonra iletişim sayfanıza tekrar giriş yaptığında, bir dönüşüm 2 olarak kaydedilecektir. Bir değer seçildiğinde, yalnızca ilk etkileşim, dönüş değeri olarak sayılır. Yani ilgili ziyaretçi farklı zamanlarda iletişim sayfanızı 5 kez ziyaret etse bile dönüşüm sayısı 1 olacaktır.

Dönüşüm aralığı: Ziyaretçi web sitenizin sayfasına ilk kez geldiğinde hedeflenen sonuca ulaşamayabilir. dönüşüm, yani ilk ziyaretlerinde iletişim sayfanıza gelmezler. Ancak, etkilenen ziyaretçiler ilk ziyaretlerinden 10 gün sonra iletişim sayfanıza ulaşabilirler. Bu alanda ziyaretçilerinizin geri dönüş için kayıt olmaları gereken gün sayısını belirtebilirsiniz. Bu alanda 1 ile 90 gün arasında bir seçim yapabilirsiniz.

Bu adımlardan sonra Google Ads, web sitenizde belirttiğiniz kriterleri izlemeniz için size etiketler sağlayacak ve bu kriterleri web sitenizde belirlemenizi isteyecektir. Kartı kendiniz yükleme özelliği ile bunu kolayca yapabilirsiniz.

Google Ads Dönüşüm Takibi Neden Önemlidir, Bu Verileri Nasıl Değerlendirebilirsiniz?

Kampanyaları incelerken dönüşüm değerlerini görüntülemek için Sütunlar bölümünden dönüşüm seçeneğini seçerek kampanyalarınız için bu değerleri görüntüleyebilirsiniz. Yukarıdaki örnekte, kampanyanızda aldığınız tıklamaların sayısını ve aldığınız dönüşümlerin sayısını dönüşümler sütununda görebilirsiniz. Başka bir deyişle, reklamınızın kaç kez tıklandığını ve kaç tıklamanın hedefinize ulaştığını görebilirsiniz. Aynı filtreyi sadece kampanya bazında değil, anahtar kelimeleriniz için de yapabilirsiniz. Örneğin, x kelimesi için 20 tıklama ve 4 dönüşüm, y kelimesi için 15 tıklama, z kelimesi için 2 tıklama ve z kelimesi için 12 tıklama alırsanız ancak 0 geri dönerse, z kelimesinin geri gelmediğini görebilirsiniz ve siz Bütçenizi boşa harcamamak için kelimeyi kampanyanızdan çıkarmayı düşünebilirsiniz.

Etiket: Google AdsGoogle Ads Dönüşüm Takibi
Paylaşım10Tweet6Gönder
Önceki yazı

Tiktok Ads Nedir? Nasıl Kullanılır?

Sonraki Gönderi

Güvenlik Testi Hizmeti Kapsamında Neler Sunuluyor? Test Hizmetleri Nasıl Sonuç Verir?

Umut Yaşar

Umut Yaşar

Hobi olarak bu işi yapan, biraz aykırı bi' kişilik.

İlişkiliGönderiler

Sektörel

EPLAN Electric Nedir?

Tarafından admin admin
27 Ocak 2023
Sektörel

Ölçüm Sistemleri Yönetmeliği Nedir?

Tarafından admin admin
26 Ocak 2023
Sektörel

Erişilebilirlik Beyanı Nedir?

Tarafından admin admin
24 Ocak 2023
Sektörel

Risk Değerlendirme Maddeleri Nelerdir?

Tarafından admin admin
23 Ocak 2023
Sektörel

Landing Page Sayfasın Ürün Önceliği ve Kullanılabilirlik Kavramı Nedir?

Tarafından Umut Yaşar
20 Ocak 2023
Sonraki Gönderi

Güvenlik Testi Hizmeti Kapsamında Neler Sunuluyor? Test Hizmetleri Nasıl Sonuç Verir?

Bir cevap yazın Cevabı iptal et

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

  • Trend
  • Yorumlar
  • En son
PSD Uzantılı Dosya Nasıl Açılır

PSD Dosyası Nedir? .PSD Uzantılı Dosya Nasıl Açılır?

7 Ekim 2019

Netflix benzeri ücretsiz film izleme sitesi

8 Ekim 2019
Opera VPN İnceleme

Opera VPN İnceleme: Opera VPN Güvenli Mi?

13 Ekim 2019
Popmundo ile maceraya hazır mısın?

Popmundo ile maceraya hazır mısın?

3

Gerçek Bir Köpek Gibi Davranan Dört Bacaklı Robot: Astro

1
Chrome ödeme yöntemleri için yenilik getiriliyor!

Chrome ödeme yöntemleri için yenilik getiriliyor!

1

Retouch Nedir?

31 Ocak 2023

Matlab Nedir?

30 Ocak 2023

Hizmet Arbitrajı Nedir?

28 Ocak 2023

İlginizi Çekebilir

Yapay Zekaya Giriş?

Tarafından Umut Yaşar
14 Eylül 2022
0
Yapay Zeka

AI olarak da kısaltılan yapay zeka, görevleri yerine getirmek için insan zekasını taklit eden ve topladıkları bilgilerle kademeli olarak gelişebilen...

Devamını oku

Eski Sürüme Sahip Olan Android Kullanıcıları Karanlık Mod Kullanamayacak Mı?

Tarafından Umut Bolat
23 Ekim 2019
0
Yazılım

Eski sürüm Android cihazlarda karanlık mod bulunmuyor. Eski Android sürümlerinde karanlık mod kullanabilmenin yolları var. Bunlardan biri; Android Debug Bridge...

Devamını oku
TeknoPolis.NET

Copyright © 2021 Teknopolis

  • Hakkımızda
  • Gizlilik politikası
  • Künye
  • İletişim

Sonuç yok
Tüm Sonucu Görüntüle
  • Home

Copyright © 2021 Teknopolis