teknopolis.net
  • ANA SAYFA
  • Eğitim
    • Bilim
  • Donanım
  • İnternet
  • Sosyal Medya
  • Kripto Para
  • Teknoloji
    • Mobil
    • Oyun
    • Yazılım
    • Uygulama
    • Giyilebilir Teknoloji
    • Yapay Zeka
    • Akıllı telefon
  • Otomobil
  • Sektörel
  • Rehber
Sonuç yok
Tüm Sonucu Görüntüle
TeknoPolis.NET
Sonuç yok
Tüm Sonucu Görüntüle
Ana Sayfa Sektörel

En Kullanışlı 8 WordPress Pop-up Eklentisi 

Tarafından Umut Bolat
28 Mayıs 2021
Kategori: Sektörel
0
29
Paylaş
170
Görüntülenme
Facebook'da PaylaşTwitter'da Paylaş

WordPress tabanlı web siteleri günümüzde büyük bir yaygınlığa sahiptir. Eğer sitenizi daha iyi kullanmak ve kullanıcı deneyimini yükseltmek istiyorsanız, WordPress ile web sitesine popup ekleme işlemi mutlaka yapılmalıdır. 

Bu kapsamda tercih edebileceğiniz çok sayıda seçenek vardır. Ancak bunlardan bir kısmı, diğerlerine nazaran daha kullanışlı bulunmakta ve tercih edilmektedir. Bunlar şöyledir; 

  1. OptinMonster 
  2. Bloom 
  3. ThriveLeads 
  4. Sumo 
  5. Pop-Up’s 
  6. Popup Maker 
  7. Pop-up Builder 
  8. Icegram 

Bu eklentilerin her biri, size farklı konularda avantaj sağlar. Böylece web sitenizi de kullanıcılar için daha ilgi çekici hale getirebilirsiniz. 

  1. Neler Okuyacaksınız?

    • OptinMonster 
    • Bloom 
    • ThriveLeads 
    • Sumo 
    • Pop-Up’s 
    • Popup Maker 
    • Pop-up Builder 
    • Icegram 
      • Eklentiler Nasıl Seçilmelidir? 

    OptinMonster 

Birçok kişi tarafından piyasada bulunan en iyi pop-up eklentisi olarak sınıflandırılan OptinMonster bağımsızdır. E-posta listenizi büyütmek istiyorsanız, size geniş bir tercih listesi sunulur. Web sitenizin hızını azaltmayıp aksine azalttığı için kullanıcı deneyimini yükseltmenize yardım eder. 

Buna ek olarak sitenizi takip eden ziyaretçileri ilgi alanları, fiziksel konum ve etkileşime göre hedefleme imkânı sunan eklenti, oldukça hızlı çalışan destek çalışanlarına da sahiptir. Böylece bir problem yaşarsanız veya soru sormanız gerekirse, kısa sürece cevap alabilirsiniz. 

Bununla beraber OptinMonster aylık belirli bir ücrete sahiptir ve ücretsiz opsiyonu da bulunmaz. Dolayısıyla tercih etmek istiyorsanız, bunu ödemeyi en başından kabul etmeniz gerekir. 

  1. Bloom 

Günümüzde birçok kişi kendi sitesine açılır pencereler eklemek ister. Siz de site girişine açılır pencere eklemek istiyorsanız, Bloom bu bakımdan değerlendirebileceğiniz seçenekler arasındadır. Elegant Themes tarafından geliştirilmiş olup, birbirinden değişik 6 ekran çeşidi arasından tercih yapabilmenizi sağlar. 

Buna ek olarak önceden hazırlanan 115 şablonu da vardır. Bu sebeple kendiniz sıfırdan şablon hazırlama sorunundan kurtulursunuz. İçerisinde bulunan bölünmüş testler ile performans testi de gerçekleştirebilirsiniz. 

Bununla beraber web adresinizde kullanmak, açılış hızınızı olumsuz yönde etkileyebilir ve buna hazırlıklı olmanız önerilir. Sitenizde yaptığınız değişiklikleri görüntülemek için de önizleme yapmanız şarttır. Ayrıca burada da ödemeniz gereken bir tutar bulunmaktadır. 

  1. ThriveLeads 

Thrive Themes tarafından geliştirilmiş olan ThriveLeads bir liste eklentisi görevi görür. Sağlamış olduğu geniş kapsamlı analizler ile detaylı bilgilere kavuşmanız sağlanır. Ayrıca tekrarlayan ödeme sözleşmesine de bağlı bırakmaz. 

Tüm bunlara rağmen ağır olduğundan da bahsetmek gerekir. Dolayısıyla sitelerinizin açılma hızını düşürebilir. Ayrıca bu sistemler üzerine bilgi sahibi değilseniz, tam anlamıyla pratik olmadığını da bilmeniz gerekir. Bu sebeple aldıktan sonra küçük de olsa bir öğrenme süreci vardır.

Farklı ücret paketlerini kontrol ederek size neler sunduğuna bakabilir, bu kapsamda hitap edeni tercih edebilirsiniz. 

  1. Sumo 

Eğer WordPress ile web sitesine popup ekleme yapmak istiyorsanız, tercih listenize alabileceğiniz çok fazla seçenek vardır. Bunlardan bir tanesi de Sumo olup e-posta listenizi genişletmenize yardım eder. 

Ancak bununla sınırlı olmayarak sosyal paylaşımlarınızı da genişletmenizi sağlar. İçerisinde kaydırma kutusu, ısı haritaları gibi özellikleri de bulunmaktadır. Bağımsı bir ürün olup birçok kişi tarafından kullanışlı bulunacak yapısı ücretsiz olmasıdır. Ancak premium versiyonu da vardır ve satın almak isteyenler tarafından tercih edilebilir. 

Eklenti size önceden hazırlanmış şablonlar sunduğu için sizi hazırlama derdinden kurtaracaktır. Ayrıca ziyaretçi trafiğinize göre pop-up yapma imkânı sunar. Bununla beraber ücret vermeksizin kullanıyorsanız ve yoğun bir trafiğiniz varsa, açılır pencerelerin her zaman açılmadığını göz önünde bulundurmanız gerekir. 

  1. Pop-Up’s 

Tıpkı Sumo gibi birçok kişinin ilgisini çekecek bir diğer özelliğin de Pop-Up’s olacağı söylenebilir; zira bu da ücretsiz olarak sunulmaktadır. Eklenti, 

  1. Sosyal beğeni elde etme, 
  2. Abonelik formu, 
  3. Çerez bildirimi, 

Dâhil olmak üzere geniş bir açılır pencere imkânı sunar. Kullanıcılara yeniden pop-up göstermesi adına gün belirleme imkânı verilmekte olup, açılır pencereler için özelleştirme seçeneği vardır. Ayrıca JetPack, MailChimp ve daha birçok eklenti ile de uyumludur. 

Ancak ücretsiz kullanıyorsanız destek mevcut değildir. Ayrıca premium hesabınız yoksa A / B testine erişme imkânınız da yoktur. 

  1. Popup Maker 

Her ne kadar günümüzde tercih edilen farklı eklentiler olsa da, WordPress popup maker kullanımı oldukça yaygındır. Bunun en büyük nedeni olarak, ücretsiz olması gösterilebilir. Sunduğu pencere türleri, 

  1. Yapışkan açılır pencereler, 
  2. Lightbox açılır pencereler, 
  3. Bildirim açılır pencereleri, 
  4. Açılır pencereler, 

Gibidir ve Contact Form 7, WPForms ile entegrasyonu oldukça kolaydır. Koşullu hedefleme sunan eklenti, size tetikleyicilerden yararlanma imkânı da sunar. Ancak çıkış hedefinin ücretsiz olmadığını da bilmeniz gerekir. 

Eğer ücretsiz versiyon kullanıyorsanız, optin pop-up kampanya analizlerini görmeniz mümkün değildir. Gelişmiş hedefleme seçeneği olmakla beraber, bunun için eklenti almanız şarttır. 

  1. Pop-up Builder 

Sınırsız açılır pencere oluşturmanıza izin veren Pop-up Builder, içerisinde bulunan animasyon efektleri ve temalar ile canlı bir yapı sunar. Buna ek olarak özelleştirme seçenekleri de vardır. 

Eğer bazı konularda web sitenizi ziyaret eden kişileri uyarmak istiyorsanız, eklenti buna yönelik bildirim sesi de sunar. Tek yapmanız gereken bunu aktifleştirmektir. Listede bulunan bazı eklentiler

gibi ücretsiz olarak indirilip, kurulabilecek olan Pop-up Builder, birçok özelliği de ücretsiz şekilde sizinle paylaşır. 

Visual Composer ve Divi tarzı sürekle bırak seçeneklerini destekleyen eklenti WPML ile de uyumludur. Dolayısıyla hangi dilde istiyorsanız, onda açılır pencere meydana getirebilirsiniz. Ayrıca multisite ağıyla da çalışır. 

Bununla beraber ilk olarak para iade garantisinin olmadığını bilmeniz gerekir. Ücretsiz eklenti her ne kadar geniş bir özellik listesine sahip de olsa, bu bazı şeylerin olmadığını da göstermez. Örneğin optin pop-up aracılığıyla beğenilmeyi arzuluyorsanız, ilk olarak premium hesabına geçmeniz gerekir. 

Buna ek olarak açılır pencereden çıkmaya yönelik pencere bulunmamaktadır. Dolayısıyla kullanmak istiyorsanız sadece artılarını değil, eksilerini de değerlendirmeniz gerekir. 

  1. Icegram 

Eğer WordPress ile web sitesine popup ekleme istiyorsanız, tercih edebileceğiniz seçeneklerden bir diğeri de Icegram olarak gösterilebilir. E-posta listenizi büyütmenize yardım edecek olan bu eklenti, buna yönelik e-mail tercihleri ve açılır pencereler yapmanıza destek sağlar. Sahip olduğu güçlü CTA düğmeleri sayesinde, ziyaretçileri herhangi bir sayfaya rahatlıkla göndermeniz de mümkündür. 

Ücretsiz versiyonu da mevcut olan Icegram içerisinde trafik limiti bulunmaz. Ancak pratik bir çözüm arıyorsanız öncelikle kullanmaya alışmanız gerekir; zira arayüzü karıştık ve ilk günlerde zorluk çekmenize sebep olabilir. 

Sürekle-bırak oluşturucu sunmaması sebebiyle sıkıntı da yaşayabilirsiniz. Her ne kadar içerisinde şablonlar bulunsa da, ücretli versiyonu ile kıyaslandığında zevkli olmadıkları söylenebilir. Bu sebeple muhtemelen yeni şablon hazırlamak durumunda kalabilirsiniz. Ayrıca sadece zamana dayalı hedeflemesi vardır. 

Eklentiler Nasıl Seçilmelidir? 

WordPress için kullanabileceğiniz birçok eklenti vardır. Ancak temel olarak incelenecek olursa bunların en fazla kullanılanları, listemizde olduğu şekildedir. 

Burada gösterdiğimiz üzere hepsinde bazı artılar ve eksiler vardır. Dolayısıyla gerek para vererek almadan, gerekse ücretsiz olarak yüklemeden önce bunları değerlendirmeniz gerekir. Zira birkaç gün bile olsa olumsuz tecrübe, sitenizin trafiğini olumsuz yönde etkileyebilir. 

Söz konusu eklentileri indirmek istiyorsanız, resmi sitelerine girerek indirme linklerini kullanmanız mümkündür. Ayrıca siteden böylece daha fazla bilgi de alınabilir.

Paylaşım12Tweet7Gönder
Önceki yazı

AMP Nedir? Ne İşe Yarar? 

Sonraki Gönderi

Google’dan Bir Sayfa Nasıl Kaldırılır?

Umut Bolat

Umut Bolat

İlişkiliGönderiler

Sektörel

Dijital Reklamcılıkta Yapay Zekânın Rolü Nedir?

Tarafından Umut Yaşar
3 Haziran 2022
Sektörel

Çevik Pazarlama (Agile Marketing): Nedir ve Nasıl Uygulanır?

Tarafından Umut Yaşar
25 Mayıs 2022
Sektörel

IT Uzmanı Olmanın Püf Noktaları Nelerdir?

Tarafından Umut Yaşar
24 Mayıs 2022
Sektörel

Dijital Pazarlama Uzmanı Ne İş Yapar?

Tarafından Umut Yaşar
21 Mayıs 2022
Sektörel

İşletmeler Micro Front-End Dönüşümü Neden Yapmalıdır?

Tarafından Umut Yaşar
16 Mayıs 2022
Sonraki Gönderi
Google'dan Bir Sayfa Nasıl Kaldırılır?

Google'dan Bir Sayfa Nasıl Kaldırılır?

Bir cevap yazın Cevabı iptal et

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

  • Trend
  • Yorumlar
  • En son
PSD Uzantılı Dosya Nasıl Açılır

PSD Dosyası Nedir? .PSD Uzantılı Dosya Nasıl Açılır?

7 Ekim 2019

Netflix benzeri ücretsiz film izleme sitesi

8 Ekim 2019
Opera VPN İnceleme

Opera VPN İnceleme: Opera VPN Güvenli Mi?

13 Ekim 2019
Popmundo ile maceraya hazır mısın?

Popmundo ile maceraya hazır mısın?

3
Chrome ödeme yöntemleri için yenilik getiriliyor!

Chrome ödeme yöntemleri için yenilik getiriliyor!

1

Gerçek Bir Köpek Gibi Davranan Dört Bacaklı Robot: Astro

1

BIOS Nasıl Açılır?

2 Temmuz 2022

Windows 10 Disk Bölme Nasıl yapılır

1 Temmuz 2022

Videoya Müzik Ekleme Nasıl Yapılır?

30 Haziran 2022

İlginizi Çekebilir

Google Haritalar’a Gelecek ‘Gizli Mod’un Testlerine Başlandı

Tarafından Umut Bolat
20 Eylül 2019
0
Yazılım

Google, kullanıcılarına kişisel verilerini koruma imkanı sunmak amacı ile haritalar uygulamasına da düzenleme getireceğini yakın bir zaman önce belirtmişti. Bununla...

Devamını oku

Samsung Galaxy’in Hangi Telefonu Alınmalı?

Tarafından Umut Bolat
13 Ekim 2020
1
Samsung Galaxy'in Hangi Telefonu Alınmalı?
Akıllı telefon

Samsung Galaxy'in Hangi Telefonu Alınmalı? Samsung Galaxy modellerden hangisi alınmalı? Huawei'nin dünyanın en büyük telefon üreticisi olmak için Samsung'u geride...

Devamını oku
TeknoPolis.NET

Copyright © 2021 Teknopolis

  • Hakkımızda
  • Gizlilik politikası
  • Künye
  • İletişim

Sonuç yok
Tüm Sonucu Görüntüle
  • Home

Copyright © 2021 Teknopolis