teknopolis.net
  • ANA SAYFA
  • Eğitim
    • Bilim
  • Donanım
  • İnternet
  • Sosyal Medya
  • Kripto Para
  • Teknoloji
    • Mobil
    • Oyun
    • Yazılım
    • Uygulama
    • Giyilebilir Teknoloji
    • Yapay Zeka
    • Akıllı telefon
  • Otomobil
  • Sektörel
  • Rehber
Sonuç yok
Tüm Sonucu Görüntüle
TeknoPolis.NET
Sonuç yok
Tüm Sonucu Görüntüle
Ana Sayfa İnternet

Django Nedir?

Django Nedir?

Tarafından Umut Yaşar
24 Nisan 2023
Kategori: İnternet, Teknoloji
0
24
Paylaş
141
Görüntülenme
Facebook'da PaylaşTwitter'da Paylaş

Django, güvenli, geriye dönük olmayan web uygulamaları oluşturmayı kolaylaştıran bir Python web çerçevesidir. Django ‘nun tasarım felsefesi pragmatik, tutarlı ve organize olmaktır. Amerika Birleşik Devletleri merkezli bir 501(c)(3) kar amacı gütmeyen kuruluş olan Django Software Foundation tarafından sağlanmaktadır. Herkes kodu ücretsiz olarak kullanabilir ve değiştirebilir; ancak ticari kullanıcılar için ücretli destek planları vardır.

Django, geliştirmeyi daha hızlı ve kolay hale getiren açık kaynaklı bir web çerçevesidir. Sizi belirli bir mimariye veya yaklaşıma kilitlemeden web uygulamaları oluşturmak için sağlam bir temel sağlar. Birçok kişi, birincil geliştirme platformu olarak Django ‘yu kullanır. En iyi, nesne yönelimli programlama kavramlarına aşina olan programlama deneyimine sahip kişiler tarafından kullanılır. Django, tüm kodun kendisini yazmaya gerek kalmadan web uygulamaları oluşturmayı kolaylaştırır.

Neler Okuyacaksınız?

  • Django Ne İşe Yarar?
  • Django Neden Kullanılır?
  • Django Özellikleri Nelerdir?
  • Django Kullanmanın Faydaları Nelerdir?

Django Ne İşe Yarar?

Django ile yeni bir proje başlatmak, genellikle mevcut bir konsept üzerine inşa etmeye tercih edilir. Örneğin, Facebook veya Twitter ‘a benzer bir uygulama oluşturmak istiyorsanız, jangoD veya Bootstrap gibi mevcut bir çerçevenin üzerine inşa etmektense sıfırdan başlamanız daha iyi olur. Bunun nedeni, ilkinin ölçeklenebilirlik göz önünde bulundurularak, ikincisinin ise data Bootstrap odaklı web siteleri ve mobil uygulamalar için tasarlanmış olmasıdır. Bunun için zamanınız veya uzmanlığınız yoksa, Django ‘yu birkaç dakika içinde kullanmaya başlamanıza yardımcı olabilecek gönüllü hizmetler vardır.

Django ile nereden başlayacağınızı bilmiyorsanız, başlamak için iyi bir yer boş bir sayfadır. Çoğu çerçeve, uygulamanız için rota oluşturma ve model oluşturma gibi genel görevler için örnek kod içeren başlangıç ​​uygulamaları sağlar. Bu şekilde, kullanmak istediğiniz çerçeve ile diğer insanların uygulamaları nasıl oluşturduğunu tersine mühendislik yapmak için zaman harcamanıza gerek kalmaz. Bunun yerine, örnek kodu takip edin ve seçtiğiniz çerçeveyi kullanmanın temellerini öğrenin.

Django Neden Kullanılır?

Yeni bir çerçeve öğrenirken başka bir iyi fikir, ilgili forumlarda veya posta listelerinde sorular sormaktır. Bu, bu çerçevede hangi özelliklerin mevcut olduğunu ve diğer kullanıcıların bunu kullanırken hangi sorunlarla karşılaştığını öğrenmenize yardımcı olacaktır. Ayrıca, seçtiğiniz çerçeveyi öğrenirken başkalarının karşılaştığı sorunlardan kaçınmanıza da yardımcı olacaktır! Ek olarak, seçtiğiniz çerçeveyi öğrenmenize yardımcı olabilecek birçok çevrimiçi video bulunmaktadır.

Django, kar amacı gütmeyen Django Software Foundation tarafından yürütülen Python tabanlı bir açık kaynaklı web çerçevesidir. Django, web siteleri ve web uygulamaları oluşturmak için kullanılıyor ve şimdiden birçok projeye güç veriyor. Ayrıca genel olarak yazılım oluşturmak için en popüler dillerden biridir. Dolayısıyla programlamayla ilgileniyorsanız, kesinlikle Django öğrenmelisiniz.

Django Özellikleri Nelerdir?

Django, Python için ücretsiz ve açık kaynaklı bir web geliştirme çerçevesidir. Tasarım gereği, basit ve kullanımı kolay olması gerekiyordu; bu onu hem yeni başlayanlar hem de deneyimli programcılar için ideal kılar. Willem van Kesteren, Ron Currie ve diğerleri tarafından oluşturulmuştur. Geliştirme, Django Yazılım Vakfı olarak bilinen bir kuruluş aracılığıyla yönetilir. Django açık kaynak projesini desteklemek, sürdürmek ve genişletmek olan maddi amaç gütmeyen bir şirkettir.

Django ile uygulamalar oluşturmak için önce bir çerçeve seçmeniz gerekir; bu, hem Django ‘nun temel bileşenlerini hem de kullanmayı seçtiğiniz tüm üçüncü taraf paketlerini içerir. Çekirdek Django bileşenleri için varsayılan sürüm (Django 1.8) veya sürüm 1.9 dahil olmak üzere çeşitli seçenekler vardır. Her iki sürüm de her tür web uygulamasını işleyebilir: Django ile web siteleri oluşturmak için özel bir gereklilik yoktur. Dilerseniz Django ‘yu kendi özel bileşenlerinizle de genişletebilirsiniz; bu, uygulamalar oluştururken size tam esneklik sağlar.

Django Kullanmanın Faydaları Nelerdir?

Ana özelliklerine ek olarak, Django, kullandıkça yeni özellikler öğrenmenize yardımcı olabilecek kapsamlı bir belgelendirmeye sahiptir. Çerçevenin her parçası iyi bir şekilde belgelenmiştir, böylece ileri düzey kullanıcılar bile aradıklarını hızlı bir şekilde bulabilirler. Ayrıca Django ‘nun belirli bölümlerinin nasıl kullanılacağını gösteren birçok video var; bunlar özellikle başlangıç ​​seviyesindeyseniz ve kod örneklerini kendi başınıza anlayacak kadar iyi anlamadıysanız faydalıdır. Ayrıca, geliştiricilerin Django ‘daki yeni özellikleri tartıştığı ve onu mevcut en güncel çerçevelerden biri haline getirdiği düzenli konferans görüşmeleri vardır.

Bir çerçeve seçtikten, kurduktan ve belgelerine alıştıktan sonra, uygulamanızı oluşturmaya başlamanın zamanı geldi! Bunu yapmak için dosyalarınızı ve ilgili kod parçalarını depolayacağınız bir proje dizini oluşturun. Ardından, en az üç farklı dilde uygulamanızın kod parçalarını içeren bir HTML dosyası veya bir dosya oluşturun. HTML, CSS ve JavaScript veya seçtiğiniz başka bir programlama dilidir. Web sitenizin sunucu üzerinden çalıştırıldığında düzgün çalışması için her dosyanın kendine özgü işlevi olmalıdır.

Etiket: Django Kullanmanın Faydaları NelerdirDjango Neden KullanılırDjango NedirDjango Özellikleri NelerdirJavaScriptRon CurrieWillem van Kesteren
Paylaşım10Tweet6Gönder
Önceki yazı

SUBNETTING nedir?

Sonraki Gönderi

FL Studio 20 Nedir?

Umut Yaşar

Umut Yaşar

Hobi olarak bu işi yapan, biraz aykırı bi' kişilik.

İlişkiliGönderiler

Teknoloji

IceWarp Nedir?

Tarafından admin admin
29 Mayıs 2023
Donanım

Lens Nedir? Lensin Çeşitleri – Fotoğrafçılıkta lensin önemi

Tarafından admin admin
20 Nisan 2023
İnternet

Discord Nedir? Neden Bu Kadar Popüler?

Tarafından admin admin
20 Nisan 2023
İnternet

Opera nedir? Opera yeni özellikleri, avantajları ve dezavantajları

Tarafından admin admin
20 Nisan 2023
Teknoloji

Kinetik Tipografi Nedir?

Tarafından admin admin
20 Nisan 2023
Sonraki Gönderi

FL Studio 20 Nedir?

Bir cevap yazın Cevabı iptal et

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Plugin Install : Widget Tab Post needs JNews - View Counter to be installed
  • Trend
  • Yorumlar
  • En son

PSD Dosyası Nedir? .PSD Uzantılı Dosya Nasıl Açılır?

26 Nisan 2023

Netflix benzeri ücretsiz film izleme sitesi

8 Ekim 2019

En İyi Android Zil Sesi Uygulamaları 2020 [Ücretsiz]

12 Kasım 2019
Popmundo ile maceraya hazır mısın?

Popmundo ile maceraya hazır mısın?

3

Gerçek Bir Köpek Gibi Davranan Dört Bacaklı Robot: Astro

1

iPhone, AirDrop Özelliği Nasıl Daha Güvenli Hâle Gelir?

1

Aktivite Manipülasyonu Nedir?

6 Haziran 2023

Marketing Manager Ne İş Yapar

5 Haziran 2023

Meta Business Bilinmeyen Reklam Politikaları Nelerdir?

3 Haziran 2023

İlginizi Çekebilir

Kahve Demleme İşlemi Nasıl Yapılır?  

Tarafından Umut Yaşar
20 Nisan 2023
0
Genel

Yaygın tüketimiyle bir kültür halini almış kahve tüketimi, farklı kahve demleme yöntemlerini beraberinde getirmektedir. Geniş tadım yelpazesine ve aromasına sahip...

Devamını oku

Nootropics nedir?

Tarafından Umut Bolat
8 Temmuz 2021
0
Nootropics endir?
Sağlık

Nootropics, örneğin; spor yaparken performansların artması için, spordan önce  kafein kullanırız, veya zinde tutması için kafein ihtiyacı duyarız. Nootropics ise,...

Devamını oku
TeknoPolis.NET

Copyright © 2021 Teknopolis

  • Hakkımızda
  • Gizlilik politikası
  • Künye
  • İletişim

Sonuç yok
Tüm Sonucu Görüntüle
  • Home

Copyright © 2021 Teknopolis