teknopolis.net
  • ANA SAYFA
  • Eğitim
    • Bilim
  • Donanım
  • İnternet
  • Sosyal Medya
  • Kripto Para
  • Teknoloji
    • Mobil
    • Oyun
    • Yazılım
    • Uygulama
    • Giyilebilir Teknoloji
    • Yapay Zeka
    • Akıllı telefon
  • Otomobil
  • Sektörel
  • Rehber
Sonuç yok
Tüm Sonucu Görüntüle
TeknoPolis.NET
Sonuç yok
Tüm Sonucu Görüntüle
Ana Sayfa İnternet

Backorder Nedir?

Tarafından Umut Bolat
1 Temmuz 2021
Kategori: İnternet
0
22
Paylaş
132
Görüntülenme
Facebook'da PaylaşTwitter'da Paylaş

Web site tasarlamak çoğu kişinin hayali ya da çok istediği bir durum olabilir. Böylesi bir durum da ise, internet adresine ihtiyacınız olacaktır. Web sitesi tasarlamanın yanı sıra bir adrese ve isme ihtiyaç olması sebebiyle backorder hizmeti sağlayan firmalar ile görüşülmesi gerekir. Bu hizmet ile talep etmiş olduğunuz isim hakkı farklı bir kullanıcıda olsa bile yine de sizin öncelikli olarak almaz şansınız olmaktadır. Eğer kullanılan alan adı için farklı bir talep yoksa bu isim süre bitiminde tamamen sizde de kalabilmektedir.

Backorder sağlayıcıları, sistem içerisinden çalışan bir domaini ICANN standartlarına uygun olacak şekilde ilk talep edenin şanslı olduğu bir sistem dâhilinde ön sipariş ile talep işlemlerine Backorder denilmektedir. İsimtescil Backorder olarak da değerlendirilen bu sistem web sitesi için gerekli olan altyapı oluşumunda son derece önemli detaylar arasında yer alacaktır.

Birden Fazla Backorder Tanımlanması

Günümüzde birçok kişi aynı isimde olduğu düşünülürse, genel olarak söz konusu olabilecek isim benzerliklerinde backorder hizmeti kullanım sorunu yaşanmamaktadır. Bu sistem içerisinde kim ilk başvuruyu yapmış ise isme sahip olmaktadır. Ya da bir diğer seçenek olan açık arttırma yoludur. Bu yol ile domain isimleri satışa çıkarılır.  Birden fazla backorder tanımlaması bu seçenekler ile kullanıcılara sunulmaktadır. Domain backorder olarak aynı isimde kişilerin kullanımları ise benzer farklılıklar üzerinden günümüzde devam ettirilmektedir.

Backorder Nedir?

Backorder Ticaret Üzerine Etkileri

Geçmişi son derecede yakın bir tarihe dayanmakta olan backorder sistemi ilk kullanım yılı 2000 yıllarının ilk zamanlarında gerçekleşmiştir. Ticaretin ana kurallarından biri olan ilk gelen talep ettiğini alır ve gider mantığı burada da açıkça sergilenmektedir. Backorder hizmeti çoğunlukla firmaların ya da bireysel kişilerin markalarının adı ile web site tasarımlarına uygun bir adres kullanmaktadır. Bu nedenle hemen herkes tam ve uyumlu isimlerle bu firmalara başvurmaktadır.

Geçmiş yıllara bakıldığından ön sipariş de denilebilen backorder işlemleri sadece bir kişi için tercih edilebiliyordu. Sonrasındaki yıllarda ise domain backorder çözüm kısa sürede bulundu. Açık arttırma yöntemiyle satışlara çıkartıldı. Marka isimleri ve kullanıcı isimleri ile doğru orantılı olarak kişilerin tercihlerine sunulan domainler benzer olarak da satın alınabilmektedir.

İnternet üzerinde bir etkinlik ya da ticaretin bir kolunu etkinleştirmek isteyenlerin günümüzde ilk olarak yapması gereken adım bir sağlayıcı üzerinden marka ya da ismine uygun alan adı bulması işlemidir. Eski dönemlerde kullanılmayanları seçmek zorundaydı. Günümüzde ise bu işlemler son derece kolaylaşmaktadır. Kişilerin istedikleri alan adları her ne kadar da sistemler gelişmiş olsa da bazen sahip istenilen alan adlarına sahip olunmamaktadır. Bu tip durumlarda ise backorder hizmeti sayesinde bu şans kişilerin tercihlerine sunulacaktır.

Domain Uzantısı Nedir? Hangi Projelerde Yer Verilmelidir?

Adres alanında yer alan ve alanın tam olarak sağ tarafında noktalama işareti sonrasında yer alan kısım domain uzantısı olarak adlandırılmaktadır. Sistemde yer alan adı bir özelliğe sahiptir. Genel olarak coğrafi konum, ülke ya da bir proje amacıyla belirlenmektedir. Üretilen ve belirli amaçlar için kullanılan çeşitli alan uzantıları bulunmaktadır. Bunlar;

  • .com
  • .net
  • .org
  • .info
  • .pro
  • .edu
  • .gov

 

Bu terimlerin tamamı kullanım amaçlarına göre piyasada yer almıştır. Bu alan adlarını almak için söz konusu şirketlerden herhangi bir belge talebinde bulunulmamaktadır. Ticari şirketlerin “.com” ya da eğitim merkezlerinin “.edu” alan uzantısını alıyor olması kuruluş amaçları ile uyumlu bir sistem içerisinde devam etmeleri için işlem kolaylığı açısından da kuruluşlara destek olmaktadır.

 

 

Paylaşım9Tweet6Gönder
Önceki yazı

iDRAC Nedir?

Sonraki Gönderi

İPhone Cihazlarla Fotoğraf Ve Video Formatı Nasıl Değiştirilir?

Umut Bolat

Umut Bolat

İlişkiliGönderiler

İnternet

Twitter Video İndirme Nasıl Yapılır?

Tarafından Umut Yaşar
29 Haziran 2022
İnternet

Internet Explorer ne zaman kapatılacak

Tarafından Umut Yaşar
23 Haziran 2022
İnternet

Wifi 6 Nedir?

Tarafından Umut Yaşar
9 Haziran 2022
İnternet

E-Ticarete Nasıl Başlanır ve İlerlenir?

Tarafından Umut Yaşar
30 Mayıs 2022
İnternet

Spam Mailleri Azaltmak için DNSBL/RBL Nasıl Kullanılır?

Tarafından Umut Yaşar
26 Mayıs 2022
Sonraki Gönderi
İPhone Cihazlarla Fotoğraf Ve Video Formatı Nasıl Değiştirilir?

İPhone Cihazlarla Fotoğraf Ve Video Formatı Nasıl Değiştirilir?

Bir cevap yazın Cevabı iptal et

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

  • Trend
  • Yorumlar
  • En son
PSD Uzantılı Dosya Nasıl Açılır

PSD Dosyası Nedir? .PSD Uzantılı Dosya Nasıl Açılır?

7 Ekim 2019

Netflix benzeri ücretsiz film izleme sitesi

8 Ekim 2019
Opera VPN İnceleme

Opera VPN İnceleme: Opera VPN Güvenli Mi?

13 Ekim 2019
Popmundo ile maceraya hazır mısın?

Popmundo ile maceraya hazır mısın?

3
Chrome ödeme yöntemleri için yenilik getiriliyor!

Chrome ödeme yöntemleri için yenilik getiriliyor!

1

Gerçek Bir Köpek Gibi Davranan Dört Bacaklı Robot: Astro

1

Twitter Video İndirme Nasıl Yapılır?

29 Haziran 2022

Python ile neler yapılabilir?

28 Haziran 2022

Türkiye’nin 2022 Nüfusu ne kadar

27 Haziran 2022

İlginizi Çekebilir

Oppo Normalden 13 Kat (65W) Daha Yüksek Şarj Müjdesi Verdi!

Tarafından Umut Bolat
13 Eylül 2019
0
Akıllı telefon

Günümüzde pek çok kez şarj sorunları yaşamaktayız. Bu nedenle akıllı telefon üreticileri bir yarışa girmiş durumda. Xiaomi de bu alanda...

Devamını oku

Google’da Kapanan Sekmek Artık Daha Hızlı Açılacak!

Tarafından Umut Bolat
16 Ağustos 2021
0
Sekmeleri aşırı derecede kapatmak (veya özellikle Ctrl + W tuş kombinasyonuna coşkuyla basmak), bir sekmeyi yanlışlıkla yanlışlıkla kapatmayı çok kolaylaştırır. Neyse ki yanlışlıkla kapattığınız bir sekmeyi yeniden açmak çok kolaydır – Chrome size bunu yapmanın birkaç yolunu sunar – ancak tarayıcıdaki yeni bir özellik süreci hızlandırmaya yardımcı olacaktır. Kullanışlı bir sekme kurtarma klavye kısayolu ile zaten mevcut ( Ctrl + shift + T ) 7; Google'ın bir sekmenin geri yükleneceğini daha hızlı belirtmek için yapabileceği pek bir şey yok. Klavye kısayolunu veya aslında sekmenin bağlam menüsünü veya geçmiş aracını kullanarak bir sekmeyi yeniden açtığınızda, söz konusu sayfayı yüklemenin ve gezinmenin biraz zaman aldığını fark etmiş olabilirsiniz. Google, yeni bir önbellek uygulayarak bunu hızlandırdı. Şaşırtıcı olmayan bir şekilde, Kapalı Sekme Önbelleği, sayfalar arasında gezinirken onları belleğe depolayarak daha hızlı gezinmeyi sağlayan ileri geri önbellek özelliğinin bir uzantısıdır. Google, bir sekmeyi kapattıktan sonra silmek yerine belleğe kaydederek, sekme kurtarma işlemini hızlandırabildi. Bir paket önbellek Bu özellik bir süredir Chrome'un Android sürümünde mevcuttu – pek çok kişi bunu fark etmezdi – ve şimdi Google bunu tarayıcısının masaüstü sürümüne getiriyor. Bu (şu anda deneysel) özellikten yararlanmak için, buradan indirilebilen Chrome 94'ün Canary yapısını çalıştırmanız gerekir. Ancak bu önizleme yapısı kurulu olsa bile, aşağıdaki adımları kullanarak kapalı sekme önbelleğini manuel olarak etkinleştirmeniz gerekir: Chrome'u başlatın ve chrome'u ziyaret edin : // flags / # kapalı sekme önbelleği İzin Ver'i seçmek için açılır menüyü kullanın Chrome'u yeniden başlatın ve kapalı sekmeleri daha hızlı yeniden açmanın keyfini çıkarın Analiz: önemli bir hız artışı Yanlışlıkla kapatılan kurtarılmış sekmeleri hızlandırmak çok mantıklı. Bu özellikle ilgili tek soru, Google'ın bunu uygulamasının neden bu kadar uzun sürdüğüdür. Bu, mevcut bir özellikle aynı teknoloji olduğunu ve tarayıcının mobil sürümüne zaten eklenmiş olduğunu düşündüğünüzde daha da şaşırtıcıdır. Ancak özelliğin gelmesiyle birlikte bu sorular önemsizleşiyor; Önemli olan, sekme kurtarma işleminin daha hızlı olmasıdır. Tabii ki, bu ezici bir hız artışı veya üretkenlik üzerinde inanılmaz bir etkisi olacak bir şey değil, ancak bu onu daha az kullanışlı yapmaz. İş akışında ve odaklanmada duraklamaları ve gecikmeleri önlemek için yapılabilecek her şey - ne kadar küçük olursa olsun - memnuniyetle karşılanacaktır ve benzer bir şeyin yakın gelecekte giderek daha fazla tarayıcıda görünmeyeceğini hayal etmek zor.
Güncel Haber

Google, Chrome'da kapatılan sekmelerin yeniden açılmasını hızlandırıyor! Sekmeleri aşırı derecede kapatmak (veya özellikle Ctrl + W tuş kombinasyonuna coşkuyla basmak),...

Devamını oku
TeknoPolis.NET

Copyright © 2021 Teknopolis

  • Hakkımızda
  • Gizlilik politikası
  • Künye
  • İletişim

Sonuç yok
Tüm Sonucu Görüntüle
  • Home

Copyright © 2021 Teknopolis