Alternatif görüntülü konuşma uygulamaları; ailenizle, arkadaşlarınızla görüşmek, dünyanın farklı yerlerinden arkadaşlar edinmek ya da kalabalık toplantılar düzenlemek için kullanabileceğiniz platformlardır.
Özellikle Covid-19 salgınının etkileriyle birlikte uzaktan görüntülü görüşmeler yapmak daha da önem kazandı. Hayatımızın vazgeçilmez bir parçası haline gelen görüntülü konuşma uygulamalarını iş hayatı, eğitim hayatı ve özel hayatımızda sıklıkla kullanıyoruz. Bilgisayar ya da mobil cihazları kullanarak sesli- görüntülü sohbetler başlatma olanağı sunan görüntülü konuşma uygulamaları mevcut. Görüntülü sohbet etmek için kullanılan en iyi ve popüler uygulamaları sizin için derledik.
Skype
Microsoft’a ait olan Skype, görüntülü konuşma uygulamaları arasında eski ve popüler bir yere sahiptir. Skype kullanmak için uygulamayı indirerek üye olabilir, Hotmail ya da Facebook hesabınızla bağlanabilirsiniz. Aynı anda 50 kişiye kadar görüntülü konuşmayı destekleyen uygulamada katılımcılar elle tek tek seçilebildiği gibi bağlantı yardımıyla davet kolaylığı da sağlanmaktadır. Ayrıca görüşme esnasında bağlantı ve dosya paylaşımı mümkündür.
Dünyada en çok kullanılan mesajlaşma ve görüntülü sohbet uygulaması olan Whatsapp, 1 milyarı aşan kullanıcıyı sahiptir. Pek çok kişi sesli ve görüntülü konuşma yapmak için bu uygulamayı tercih etmekte. Uygulamayı kullanan telefon rehberindeki diğer kişilerle ister birebir, istenirse grup sohbeti şeklinde görüntülü görüşme imkanı sağlamaktadır. Uçtan uca şifreleme özelliği sayesinde görüşmelerde gizlilik sağlayarak dışarıdan izlenmeyi önler.
Google Duo
Google Duo, Android ve iOS cihazlarda yüksek kalitede görüntülü görüşmeler yapmanıza olanak sağlayan bir uygulamadır. Kolay kullanımlı basit ara yüze sahip Duo ile aynı anda maksimum 12 kişiyle görüntülü sohbet gerçekleştirilebilir.
Signal
Kullanıcı gizliliği konusunda öne çıka Signal, güvenli iletişimi sağlamayı hedef edinmiş açık kaynak kodlu bir uygulamadır. Uçtan uca şifreleme yöntemiyle mesaj ve görüşmeler korunur. Verilerinizi gizliliğini sağlayarak görüntülü sohbet etmek için ücretsiz şekilde Signal indirebilirsiniz.
Discord
Mesajlaşmanın yanı sıra görüntülü ve sesli görüşme yapma özellikleri sunan Discord, popüler uygulamalar arasındadır. Uygulamayı yükleyip üye girişi yaptıktan sonra görüntülü görüşme başlatabilir, dilerseniz görüşme sırasında ekran paylaşımı yapabilirsiniz. Uygulama ücretsiz olarak kullanılabildiği gibi ücretli abonelik satın alınarak çeşitli ayrıcalıklardan faydalanılabilir.
Zoom
Covid- 19 pandemisi döneminin parlayan yıldızı olan Zoom, uzun yıllardır ağırlıklı olarak kurumsal alanda hizmet vermektedir. Kolay kullanımıyla iş yerleri ve eğitim kurumları da dahil olmak üzere birçok kurum ve bireysel kullanıcı tarafından tercih edilen alternatif görüntülü konuşma uygulamaları arasındadır.
Windows, macOS, Android ve iOS cihazlarda kullanılabilen uygulamada ücretli ve ücretsiz kullanım seçenekleri bulunmaktadır. Ücretsiz versiyonda 40 dakikalık ve en fazla 100 katılımcılı görüntülü görüşmeler yapılabilirken ücretli kullanıcılar için bu sınırlar çok daha esnektir.
Google Hangouts
2013 yılında geliştirilerek kullanıma sunulan Google’ ın görüntülü sohbet ve mesajlaşma uygulaması Hangouts, özellikle gmail kullanıcıları için vazgeçilmez bir uygulamadır. Gmail hesabıyla ücretsiz olarak kullanılabilen Google Hangouts, ios ve android cihazlarla da kullanılabilmektedir. Herhangi bir video görüşme ekipmanına gerektirmeden yüksek performanslı ses ve görüntü kalitesiyle görüşmeler yapabilmek için uygulamadan faydalanabilirsiniz.
Viber Messenger
İlk olarak sesli konuşma özelliğiyle piyasada tanınan Viber Messenger, yapılan güncellemelerde tam donanımlı bir mesajlaşma ve görüntülü konuşma uygulaması halini almıştır. Uçtan uca şifreleme yöntemiyle veri gizliliği sağlamaktadır. Kullanıcıları tanımlamak için cep telefonu numaralarından faydalanır. Kaliteli ses ve görüntü performansıyla özellikle Avrupa ülkelerinde yaygın olarak kullanılmaktadır.
Facebook Messenger
Facebook uygulamasının geliştirdiği mesajlaşma ve görüntülü konuşma uygulaması olan Messenger basit ara yüzüyle kolay kullanıma sahiptir. Kullanıcıları tanımlamak için cep telefonu numarası kullanan uygulamaların aksine Facebook Messenger telefon numarası bilinmeyen kişilerle görüşme imkanı sağlar. Oda oluşturma seçeneğiyle aynı anda 50 kadar kişiyle aynı anda görüntülü sohbet ve toplantı yapılabilir. Görüşmeler herhangi bir süre kısıtlaması olmadan bilgisayar ya da mobil cihazlardan gerçekleştirilebilir.
Çin menşeili bir uygulama olan WeChat, görüntülü arama, sesli arama, mesajlaşma ve dosya paylaşımı gibi birçok özellik bulundurmaktadır. Uygulama tıpkı Whatsapp’ ta olduğu gibi kayıtlı telefon numaralarını ve doğrulama kodunu kullanarak sesli ve görüntülü görüşme yapılmasını sağlar. Android ve iPhone cihazlarda kullanım desteği sağlayan WeChat görüntülü konuşmanın yanı sıra ücretsiz olarak mesajlaşma, dosya ve konum paylaşımı yapma gibi özellikleri barındırmaktadır.